עברתי טסט! :)

erlich

New member
עברתי טסט! :)

אושר מציף אותי :) במיוחד כאשר נכשלתי בראשון.... לא נורא, ה*עיקר* שעברתי. נתי תודה על התמיכה ברגעים קשים שבוע שעבר :) ועכשיו, לביזנס... יש לי 9000 ביד. החלטתי סופית ש MZ זה מה שאני רוצה. לא קטנועים, לא שום דבר אחר. אני רוצה MZ. (ברור שאני רוצה KLR או GPX אבל חסרים לי "כמה" שקלים). אז מה אתם מציעים לעשות? ראיתי כמה כלים אצל גדליה, ואני ממשיך לחפש אופנוע MZ משומש מפרטי, אבל לא ממש מוצא... גדליה משום מה רוצה על כל האופנועים שיש לו שם מעל מחירון. משהו עם אוברול שכולם עברו... אני לא בטוח מה זה אומר אוברול (חוץ מזה שהחליפו את כל המנוע) אבל טוב זה לא כ"כ נשמע לי... תתקנו אותי במקרה שזה אחרת... הוא המליץ לי חמות על דגם FUN שיש לו שם עם קילומטרז' נמוך מאוד אחרי אוברול יד ראשונה בשבע וחצי. לא יודע אם ללכת על זה או לא... עוד לא נסעתי עליהם ממש (לא היה לי זמן כשהייתי אצלו - וגם לא ממש רישיון ביד
) אז אולי שווה לי לעשות גם את זה, למרות שאני לא חושב שאני אגיע למסקנות מרחיקות לכת מאולי 5 דקות נסיעה על אחד מהכלים שם אחרי שיעורי הנהיגה שהיו לי... אחת הבעיות הכי גדולות שיש לי זה המיגון... זה כסף שיוצא עכשיו ובמזומן ואני לא ממש יכול לחכות לעוד 3-4 חודשים שיהיה לי יותר כסף. כדאי לקנות קסדה או מעיל משומשים? כמה שוות באמת קסדות שארק למינהן שמוכרים בסביבות ה 600-900 שקל? ומעיל קייצי? יש מצב למצוא כזה דבר חדש וסביר בפחות מ 500שקל? תודה על הקריאה, התגובות עלי
ארז.

C O L T

New member
מזל טוב, באמת

תוסיף קצת מידע, הכסף זה גם לביטוח? כי סך הכל ב-9 אלף אפשר להוציא אופנועים אחרים, אולי אפילו KLR. אופנועים כמו MZ איכותיים יותר אחרי האוברול, נראה לי. ה-FUN נשמע טוב, סך הכל אופנוע סביר בהחלט להתחלה. נסה לשכנע אותו להוריד קצת מחיר. תביא איתך כסף מזומן והכל. קסדות שארק, מנסיון, סבירות, לא יותר. אמנם עשיתי עם אחת 4 שנים של רכיבה בכל מזג אוויר ולאורך עשרות אלפי ק"ם, אבל לא ממש נהנתי. היום היא התפרקה סופית, כל הריפודים נפרדו ונשארה לי הקליפה הריקה, שעדיין נראית מרשים. טוב, גם ככה לא רכבתי איתה אחרי התאונה, החלפתי. תהליך התפרקות הקסדה התחיל אולי חצי שנה אחרי הקניה, בשימוש סביר. כפי שכבר הבנת, לא נותר בי רושם של איכות ממנה. אבל יש קסדות סבירות ואיכותיות בהחלט במחירים האלה, גם השארק סבירות סך הכל. חפש דגמים ישנים, בצביעה חלקה, במבצעים, כך אולי תוכל להשיג משהו איכותי במפתיע במחיר טוב. קסדת השטח שלי הייתה עולה אלף ש"ח בזמנה, קניתי אותה ב-350 ש"ח. מעיל משומש, נסה אולי אצל בני בייקר, יש אצלו לפעמים ציוד, או במודעות למיניהן, גם בלוחות הפורום, אפשר בהחלט למצוא משהו.

erlich

New member
9 אלף לה-כ-ל.

אני מודע לזה שזה מעט בעייתי... ממש לא איכפת לי איך הקסדה נראת מבחוץ (עדיף לא וורוד אבל אם כבר התחלנו...), רק שתהיה טובה. ותחזיק מעמד, שלא נזרוק כסף סתם, ושהיא תהרס בלי שעשיתי איתה לפחות תאונה קטלנית אחת או שתיים
. מזומן - לא שיש לי דרך אחרת :() איפה באמת כדאי לחפש קסדות? ישנות.. אם יש לך (לכם:) המלצות על מקומות טובים לקניה אני אשמח מאוד לשמוע, בנוגע ללעשות אורגיה של הכינים שלי עם של מישהו אחר יש לי מעט הסתייגויות :) אגב, תעיפו מבט שם. אני אובד עיצות פתאום בנוגע לכל הנושא. תודה על המזל טובים:) ארז.

C O L T

New member
קסדה משומשת לא הולך

הריפודים מקבלים את צורת הראש של הלובש, וגם אין לדעת מה עבר עליה, אולי רכבת ישראל, ואחרי קצת צבע - היא כמו חדשה. במיוחד שלא בעיה להשיג קסדות בזול, יחסית. מקום טוב לקניית קסדה בזול: סקר שוק. סיבוב ארוך ככל האפשר בחנויות, בירור מחירים ומבצעים. אין לדעת איפה תמצא מחיר טוב. אמור במפורש - מחפש קסדה טובה ובטוחה, בזול. אמינות המוכרים לעיתים לא מושלמת, אם לא בטוח - שאל בפורום על הדגמים המוצעים. בקשר להורים ואופנועים, הנושא רגיש ללא ספק. מתרגלים, הם מתרגלית, ההורים. המפתח כאן זה לא להתרסק הרבה, להקפיד על מיגון כדי לא שלא יראו איזה ברך מדממת מדי פעם, ולהסביר להם בפעם המיליון, רגוע, שאין מה לעשות - אתה על אופנוע. עדיין, גם במקרה הטוב ביותר, "סע בזהירות" תקבל בכל פעם, מבטיח.

נתן.ל

New member
MZ FUN אחרי אוברול במחיר הזה

נשמע לי דווקא עסקה לא רעה בכלל. הבנתי שעיקר הצרות שלך זה שיש לך רק 9000 וזה צריך לכסות הכל
קח הלוואה קטנה או כנס קצת למינוס ותוציא עוד כמה שקלים על מיגון טוב וביטוח. המיגון זה דבר שישאר איתך גם לכמה שנים, ככה שזה רק השקעה ראשונית ואת האופנוע אצל גדליה אני מאמין שהוא יוכל לארגן לך איזה פריסת תשלומים נוחה. ככה שאין לך מה להתלבט, קסדה תקנה כבר עכשיו ולך תעשה סיבוב על איזה MZ כדי לקבל את התחושה. בתור אופנוע למתחיל MZ יתן לך התחלה טובה לעולם האופנועים. ותראה את זה גם ככה, כמעט כל אופנוע שתתקדם אליו אח"כ יתן לך את התחושה של ליגה אחרת של ממש
(סטרטר).

למעלה