עברתי את ה-Insrument Checkride !!!

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
עברתי את ה-Insrument Checkride !!!

למי שלא הבין, מדובר ב-Flight Simulator 2004. אי אפשר לתאר את ההקלה וההתלהבות כשאתה רואה את תעודת ההסמכה על המסך (וזה כולה סימולטור במחשב)! אבל מה שחשוב זה שאני לא אשמע יותר את הבוחנת הנאצית אומרת את ה-"I'm Sorry" שלה!!! יאללה... כמה פעמים שמעתי את זה... מאז שפירסם Avi8tor את ה"מאמר" שלו לגבי המבחן, הייתי חייב לנסות, אבל למרות זאת לא הלך לי והחלטתי להפסיק לנסות (וכך היה למשך חודש חודשיים). עד שיום אחד אמרתי "זהו! אני חייב לגמור עם זה!" ואז כשניגשתי למבחן פתאום הכל היה ברור! כאילו שפתאום הבנתי את כל הטעויות שהיו לי! ואכן בנסיון הראשון עברתי את הריתוק המעצבן שנתקעתי בו (וכל פעם עם הערה אחרת מהבוחנת). לסיכום, כמה הערות ודגשים (לרציניים בלבד): 1. המבחן הוא קשה מאוד (= 50 דקות מדיטציה) אבל א פ ש ר לעבור אותו. 2. מי שיעבור אותו בהחלט יכול להתגאות בעצמו. 3. במציאות זה יותר קל (מבחינת שליטה במטוס). 4. אחרי שעוברים אותו, הטסת מטוסים שונים בסימולטור הופכת ליותר "קלה" במיוחד בטיסות ללא מכשירים. "מרגישים" ת'מקצוענות והדייקנות שבטיסה. * למי שנפגע מההערה על הסימולטור ("כולה סימולטור..."): ממש לא התכוונתי ברצינות. אני חושב שזה הסימולטור הכי טוב עלי אדמות ובזכות האימונים עליו יש לי יותר בטחון עצמי כשאני באמת באויר. בקיצור, לכל אלה המנסים את המבחן ולא מצליחים ומתייאשים: אל תוותרו! התייחסו טוב טוב לכל הערה מהבוחנת ובידקו אותה לעומק! Commercial Course Next...

avi8tor

New member
מזל טוב ! ../images/Emo45.gif וחוץ מזה -

תאמין לי שטסתי פה ושם טיסות מכשירים בחו"ל, וההתייחסות לכך במבחן המעשי די דומה ומעצבנת באותה מידה. אין הנחות בתחומים מסויימים, ולא איכפת להם כמה וירטואוז היית בתהליך הראשון והשני, אם בתהליך השלישי ירדת ב 20 רגל מתחת לגובה המינימום, פשוט נכשלת במבחן, ללא כחל ושרק. אותו כנ"ל לגבי מהירויות, כוונים, סטיות של המחט מהמרכז וכו'. יש נושאים שנותנים עליהם ציון נמוך, אבל לא מכשילים אלא אם צברת יותר מדי מהם, ואילו יש נושאים מנדאטוריים עקרוניים שההחלטה חדה כמו סכין. ובעניין הזה לדעתי הסימולטור עושה שירות טוב מאד ומאד מדמה את מה שמצופה מטייס במבחן מכשירים בחו"ל (ארה"ב / קנדה - זה החו"ל שאני מכיר...).

avitamim

New member
אני צורב כל מילה שלכם

אני הבא בתור לעבור את הבחינה אך לא אוכל כרגע לעשות אותו בגלל אילוצי זמן ועבודה בחו"ל. אבל עוד נחזור לבחינה כמו שעשה LLEM !!! אני מקווה שאעשה את זה על הסימולטור שבניתי. תמונות בהמשך. ותודה על הערה שלך בבחינות אמיתיות אביאייטור.

LLEM

New member
תודה רבה!

ת'אמת אין לי הגדר מכשירים עדיין, אבל אני בהחלט מבין אותם. לא כדאי להסמיך ולשלוח טייס לאויר לטיסת מכשירים כדי שיחרוג (אפילו ב-3 רגל) מהמינימה. עשית הגדר מכשירים בארץ? אם כן, איך הולך הטסט? חצי סימולטור וחצי באויר (בגלל שאין לנו ILS חוץ מנתב"ג)?

avi8tor

New member
בעיקרון כן, כלומר -

חצי באוויר - טיסת מרחב, VOR, NDB וכו', כולל יירוטי QDM או QDR, אופק מוגבל, מצבים מוזרים ונחיתות לא מדוייקות (למשל, הנמכת VOR לראש פינה או חדירת עננים לשדה דב). חצי בסימולטור - חירומים, רוחות חזקות ומשתנות, וכמובן תבליכים מדוייקים - ILS ושות'. אני באופן אישי מעדיף לשלם יותר ולטוס בדבר האמיתי, ולכן אני ממש ממש מתאמץ ואפילו מצליח לקמב"ץ מבחן מעשי לחלוטין, ותאמין לי שזה די קריעה, כי צריך לתזמן מטוס (שמישות כללית ושמישות מכשירים בפרט), בוחן מתאים, אישור הנמכות בבן גוריון וכשזה בחורף, מזג שאיננו קטסטרופה - עננים וכו' מותר, אבל ללא CB ומינימה כזו, שתתאים לנחיתה חזרה בשדה דב. בד"כ זה לוקח חודש לתזמן את כולם ביחד, ועד שאתה סוף סוף עובר את הבחינה ומקבל את הטופס המיוחל, צריך כבר להתחיל לדאוג למבחן בפעם הבאה.

גילדורי

New member
אני עוד בשיעור השני במכשירים

וזה הולך לי זוועה...כל פעם המדריך מפסיק את השיעור ואני אפילו לא יודע למה...בטוח יש סיבה, אבל אני פועל בידיוק לפי הצ'ארט של הטיסה וזה ממש מעצבן כל פעם...

LLEM

New member
אם הוא מפסיק לך את הטיסה

אז אתה מן הסתם לא עומד באחד או בחלק מהקריטריונים לטיסה. וודא שאתה לא חורג מהמינימות בצ'ארט, ובמיוחד שים דגש על הציפיות שלו לאותו שיעור מבחינת דיוק בהטסה: Airspeed = +/- 10 knots Heading = +/- 10 degrees Course = +/- 2 degrees Altitude = +/- 100 feet במבחן עצמו שמים דגש רציני על זה.

גילדורי

New member
ברור שאני לא עומד באיזשהו קריטריון

פשוט מעצבן אותי שאני לא מצליח להבין איזה...

LLEM

New member
בסוף הטיסה

בדוק את ה-Flight Analysis. שם כתוב את נתוני הטיסה במדוייק.

למעלה