עברי דבר עברית

הרחבנו ונפגשנו

ואני מרשה לעצמי להמשיך ולהרחיב (אפשר להגיש את עבודת הדוקטורט תחת שני שמות?) הנקודה היא באמת, כמו שציינת, "חוסר הכרות עם תרבות בכלל ועם התרבות העברית בפרט", צרות אופקים תמיד היתה ותמיד תהיה, אני לא מזהה אותה כמאפיין של תקופתנו שלנו, אני עוד זוכר היטב את תקופת בית הספר התיכון שבה הבון טון היה מוזיקת דיסקו, שעון רולקס לבנים ומדבקות של לבבות לבנות, החבר,ה האלה בגרו והיום הם מגדלים משפחות ואני לא רוצה לדעת פרטים. האם זו בעיה? אני מחשיב עצמי כאדם בעל רוחב ידע מעל הממוצע בחברה. האם זה עושה אותי לטוב יותר? מאושר יותר? חיובי יותר לחברה? או במלים פשוטות: מה הערך המוסף של התרבות בחייו של אדם?

אלי ו.

New member
שאלה טובה

שנשברו בה קולמוסים רבים. אילו רק קראתי מה שכתבו אותם קולמוסים הייתי יכול לענות תשובה טובה
תאלץ להסתפק (לפחות ממני) לתשובה אינסטנקטיבית. אני מעריך שהשאיפה לידע כל סוג שהוא נובעת מסקרנות בסיסית, מהרצון הבסיסי לעלות ולצפות מראש ההר, אולי נגלה משהו חדש שישנה את חיינו. ללא הרצון לדעת יותר האנושות לא היתה מתקדמת ועדיין היינו נמצאים במערה ומלקטים שורשים. האם הידע עושה אותך לחיובי יותר לחברה? פוטנציאלית כן! אנשים בעלי ידע יכולים לקדם את החברה, בעזרת הידע שלהם הסיכוי שלהם לייצר עוד ידע גבוה יותר. האם זה הופך אותך לאדם מוסרי יותר? שוב, פוטנציאלית כן! טוב יותר? זו שאלה מורכבת מדי בשבילי, יש לי דדליין בעבודה למחר בבוקר וגם אם לא היה זו הגדרה מסובכת מדי. (אגב, אתה יודע מה מקור הביטוי "דדליין"?) מאושר יותר? על זה עונה קהלת בצורה ברורה, לא! רכישת ידע מכל סוג שהוא אינה גורמת לאושר, מוסיף דעת מוסיף מכאוב.

השורה התחתונה מבחינתי...

היא שאין לי בסיס לנוד לאלה שמצאו את אושרם ב-MTV, ביתר ירושלים או כל סוג אחר של אופיום להמונים, וגם אין לי בסיס לבקר את אלה שבחרו לקרוא לידיהם "תום" ו"אמילי". השאלה היחידה לה יש לי התיימרות להתייחס היא מה נכון בשבילי. במקרה האישי שלי התרבות מוסיפה לי המון עומק תחושתי ורגעים רבים של קורת רוח.

אלי ו.

New member
הבנתי, פוסט מודרניזם

אין תרבות טובה מול תרבות נחותה. מבחינתך שילמדו את שירי מדונה בתיכון, ויקראו את הארי פוטר. בעצם אולי עדיף שיצפו ב MTV ובסרט. אנחנו מדברים על ידע ועל חינוך. אני מאמין שלבוגר תיכון צריך שיהיה ידע בסיסי, כלים שיתנו לו להעריך יצירות ספרותיות, ללמוד הסטוריה, לתקוף בעיות לוגיות וכו'. אם תלמיד יוצא מביה"ס ללא הידע הזה אלא רק עם יכולת להתמכר לאופיום להמונים כפרפראזה שלך על מארקס. מערכת החינוך לא עשתה את שלה. אם הוא בוחר לא לעשות דבר בכלים האלה, זבש"ו. אם רוב הבוגרים כאלה, זו בעיה של המערכת.

גנגי

New member
לא רק שלא עצבנת,

אתה אפילו צודק. וזו לא פעם ראשונה שאנחנו מגיעים למסקנה העגומה הזאת. מעניין מתי נעשה עם זה משהו במקום לקטר. ~אני ואתה נשנה את העולם~

אלי ו.

New member
בחדר הכושר שלי

(שייפ מרשת הולמס פלייס) לא מזמן, היתה מודעה ענקית שרוב הכיתוב עליה באנגלית. המודעה אומרת שב Friday מסויים תהיה Valentine Day Party עם DJ מסויים (משהו Ashkenazi שמארח DJ אחר) לא יכולתי שלא לתהות בפני ההנהלה אם הם מצפים שיגיעו למסיבה הרבה Tourists מחו"ל.

מילי33

New member
דרך אגב

בשיעורי האירובי שלי בארץ השתמשו המדריכים באנגלית לרוב אבל לא הבנתי לגמרי עד כמה עד שלא הגעתי לארה"ב וראיתי שהמקום אליו היה לי הכי קל להתאקלם היה מכון הכושר של האוניברסיטה: אותה שפה בדיוק. דווקא לאוניברסיטה היה לי יותר קשה להתרגל כי באוניברסיטה בארץ עדיין די מתעקשים על עברית.

גנגי

New member
האמנם?

ולי תמיד הכי קל במוזיאונים, כי כמעט כל מה שלמדתי בתולדות האמנות היה באנגלית או סביבה. למדתי את זה, אגב, באוניברסיטה בארץ. לא מוזר?

מילי33

New member
דווקא באמנות זה נשמע הגיוני

אגב, הייתי השבוע במוזיאון האמנות של בוסטון וחשבתי לי לו היה לי מדריך צמוד...

lexigali

New member
לא הבנתי מה הבעיה של יורם טהרלב

עם מיקי מהו. ואם כבר: מישהו מכיר את "מיקימהו ואליהו"?

אטיוד5

Active member
אטיוד ...

לא מספיק? אז עכשיו פרופ', ועוד אשה, אז בכלל (
): לדברי פרופסור שביט, "תפקידם של מוסדות ממשלתיים בהם עיריות, מועצות מקומיות ומשרדי הממשלה השונים, לעשות כל שביכולתם על מנת לשמר את אבני היסוד של החברה בארץ ואחת מאבני היסוד החשובות ביותר היא השפה העברית. אתם חושבים שאני יכול לתבוע אותה על פלגיאט?

hapax legomenon

New member
אגב

הרעיון הזה הוא רק אחד מתוך רשימת עקרונות שברצונה לכלול בחוק להגנת העברית.

למעלה