מודה שכשהעלתי את השרשור
לא יחסתי חשיבות הרת גורל להבלחה הנוכחית- שהרי הוא כמובן זניח יחסית של עוד פוליטיקאית זו או אחרת. מאידך כשקוראים את הצעותיה להתנית קשר בלתי נתיק בין המוסד המדינה האתניות והעברית . קיימת תחושה שמדובר באישיות עם חזון. למי שהיוזמה נראית תמוהה או סתם זניחה , יופתע לדעת כי על אותה תשתית בריאה התכוננו עמים ואומות כצרפת (בליבתה) ובמיוחד מדינות סקנדינביה בשוודיה (שיעור של 89 אחוזים ילידי המדינה החד אתנית הזו). בעלי יכולת ההקשה וחדי החשיבה המעגלית מבינינו יכולים ודאי להפנים כי בהצעותיה שביט פותחת צוהר ליצור תהליכי העצמת האתניות בלא צורך לקשור בצורה כובלת את הדת בצורה כובלת לצורך העניין. סילחו לי את- הסרקזם והנוירוטיות אני משאיר לאחרים על "מפקד לאומי" כזה הייתי חותם בשתי ידיים 1 . קבלת אזרחות ישראלית תותנה בשליטה בסיסית בעברית. 2. תעודת בגרות ישראלית תינתן רק למי שהוכיח שליטה מתקבלת על הדעת בלשון העברית. כדי להיות זכאי לתעודת בגרות יהיה חייב כל תלמיד בישראל ללמוד את הלשון העברית ולהכיר את רבדיה ברמה של חמש יחידות. לימודי הלשון העברית יתפרשו על פני כל שנות הלימוד בתיכון ולא יופסקו בכיתה י'. 3. ייקבע מילון שמות עבריים מחייב. כמו במדינות רבות במערב יוכלו הורים לתת לילדיהם רק שמות המופיעים במילון השמות. 4. ללשון העברית תינתן עדיפות בכל אמצעי התקשורת הישראלית. יובטח שידורם של סרטים, מחזות, שירים ופזמונים ישראליים בעברית. 5. ייאסר השימוש בשפות אחרות (למעט ערבית) בכל המרחב הציבורי. שילוט שלא בעברית יורשה רק מתחת לשילוט בעברית ובאות קטנה יותר. 6. יובטח סיוע של המדינה בכל פרסום בעברית. 7. התקשי"ר יחייב שכל מכתב ממשלתי ייכתב בעברית. 8. ייצוג ללשון העברית בארץ ובחו"ל: נציגי המדינה ונושאי תפקידים רשמיים יחויבו לשאת שמות עבריים. דוברים ישראליים במעמדים רשמיים בארץ ובחו"ל יחויבו לשאת את נאומיהם בעברית. 9. ייצוג ללשון העברית באקדמיה: לצורך קידום אקדמי יחויבו חברי הסגל האקדמי לפרסם חלק ממחקריהם בעברית. כנסים מדעיים ואחרים, הממומנים על ידי המדינה או על ידי מוסדות ציבור, יתקיימו בלשון העברית וילוו במקרה הצורך בתרגום סימולטני.