עברית שפה שנואה

מוגג

New member
סליחה, אני בחופשת מחלה

מה פתאום מערבים אותי בויכוחים? אסור לנוח בבית הזה? מישהו יכולהסביר לי על מה הדיון בקיצור (כנראה זה אני ש"לא קורא מסמך שאורכו עולה על שלושה עמודים") בטח כשאהיה פחות סתום יהיו לי דברים שנונים לומר. אענה על אחרון ראשון בכל זאת: שדר - מה שומרים מסר - משמעות. דוגמית: "קפה?" זה השדר. המסר "האם תרצי כוס קפה?" "לא תודה". המסר "לא נעים לי להטריח אותך, אבל יכולהיות שאם תשאל עוד פעם אז אסכים לשתות".

מוגג

New member
סליחה, אני בחופשת מחלה נוסח מתוקן

מה פתאום מערבים אותי בויכוחים? אסור לנוח בבית הזה? מישהו יכולהסביר לי על מה הדיון בקיצור (כנראה זה אני ש"לא קורא מסמך שאורכו עולה על שלושה עמודים") בטח כשאהיה פחות סתום יהיו לי דברים שנונים לומר. אענה על אחרון ראשון בכל זאת: שדר - מה שאומרים מסר - משמעות. דוגמית: "קפה?" זה השדר. המסר "האם תרצי כוס קפה?" "לא תודה". המסר "לא נעים לי להטריח אותך, אבל יכולהיות שאם תשאל עוד פעם אז אסכים לשתות".

../images/Emo51.gif

זכרתי משהו כזה. (המורה שלימדה את המקצוע ניחנה בכישרון יוצא דופן לסבך דברים ולומר על פני 45 דקות מה שניתן לומר בשניות ספורות.)

מוגג

New member
טייק את עיזי

על מה בדיוק אניכולספר? על ניסיוני העשיר עם הצאן? מזמן מזמן אחור אחור היה לי פעם גדי שחור.. השלג בחירמון הולך לו ונמס בואי רחל בואי נא ונתעלס חנן ועליזה יצאו לשדה חנן הרועז ועליזה השה ויש כמובן את: א וַיִּשְׁלַח יְהוָה אֶת-נָתָן, אֶל-דָּוִד; וַיָּבֹא אֵלָיו, וַיֹּאמֶר לוֹ שְׁנֵי אֲנָשִׁים הָיוּ בְּעִיר אֶחָת, אֶחָד עָשִׁיר, וְאֶחָד רָאשׁ. ב לְעָשִׁיר, הָיָה צֹאן וּבָקָר--הַרְבֵּה מְאֹד. ג וְלָרָשׁ אֵין-כֹּל, כִּי אִם-כִּבְשָׂה אַחַת קְטַנָּה אֲשֶׁר קָנָה, וַיְחַיֶּהָ, וַתִּגְדַּל עִמּוֹ וְעִם-בָּנָיו יַחְדָּו; מִפִּתּוֹ תֹאכַל וּמִכֹּסוֹ תִשְׁתֶּה, וּבְחֵיקוֹ תִשְׁכָּב, וַתְּהִי-לוֹ, כְּבַת. ד וַיָּבֹא הֵלֶךְ, לְאִישׁ הֶעָשִׁיר, וַיַּחְמֹל לָקַחַת מִצֹּאנוֹ וּמִבְּקָרוֹ, לַעֲשׂוֹת לָאֹרֵחַ הַבָּא-לוֹ; וַיִּקַּח, אֶת-כִּבְשַׂת הָאִישׁ הָרָאשׁ, וַיַּעֲשֶׂהָ, לָאִישׁ הַבָּא אֵלָיו. ה וַיִּחַר-אַף דָּוִד בָּאִישׁ, מְאֹד; וַיֹּאמֶר, אֶל-נָתָן, חַי-יְהוָה, כִּי בֶן-מָוֶת הָאִישׁ הָעֹשֶׂה זֹאת. ו וְאֶת-הַכִּבְשָׂה, יְשַׁלֵּם אַרְבַּעְתָּיִם: עֵקֶב, אֲשֶׁר עָשָׂה אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה, וְעַל, אֲשֶׁר לֹא-חָמָל. איך זה שכוכב אחד מעז?

גנגי

New member
מעז יצא מתוק.

אכן - עז ועזוז. עז מה היה לנו כאן?

למעלה