עברית שפה קשה?

אבח"י

Well-known member
למה האשה: נשואה?
ואילו הגבר: נשוי?
למה היא לא נשויה, או הוא נשוא?....
אף פ'ם לא חשבתי על זה. בטח אם נשאל באתר האקדמיה נקבל תשובה מדעית וברורה. אבל - נשוי וניסוי די דומים בצלילם, לכן היא נשואה על כפיו, מייד בכניסה לבית והוא רק בניסוי [ נשוי ].

שחר 676

Well-known member
מאות ואף אלפי שנים נשים קראו לבעליהן, "בעלי", ורק לאחרונה כשהטרלול הפמיניסטי החל להשתולל
זה הפך להיות משהו אישי.

לדעתי מדובר בהתבטאות הנועדה להעביר מסר האומר "אתה ואני שווים וכדאי שלעולם לא תשכח זאת" - כשמדובר בזוגות צעירים זו התקטננות חסרת חכמת חיים היכולה להשאיר משקעים לא נעימים - אני מאמין שכשמדובר בבני זוג וותיקים הבעל מתעלם ולא נותן לכך להעכיר את שלוות ליבו , הוא מתעלם , סופג זאת בשלוות נפש - יש לו מספיק על הראש מכדי לבזבז אנרגיה על זוטות מעין אלו - חכמת החיים עושה את שלה.

כל בר דעת מבין שבן הזוג אינו "הבעלים" של זוגתו . סתם בזבוז אנרגיה - לדעתי.

שמלת תחרה1

Well-known member
לדעתי מדובר בהתבטאות הנועדה להעביר מסר האומר "אתה ואני שווים וכדאי שלעולם לא תשכח זאת" - כשמדובר בזוגות צעירים זו התקטננות חסרת חכמת חיים היכולה להשאיר משקעים לא נעימים - אני מאמין שכשמדובר בבני זוג וותיקים הבעל מתעלם ולא נותן לכך להעכיר את שלוות ליבו , הוא מתעלם , סופג זאת בשלוות נפש - יש לו מספיק על הראש מכדי לבזבז אנרגיה על זוטות מעין אלו - חכמת החיים עושה את שלה.

כל בר דעת מבין שבן הזוג אינו "הבעלים" של זוגתו . סתם בזבוז אנרגיה - לדעתי.
היום הנישואים נחשבים לשותפות. ואין צורך להתגרש כדי להתחלק ברכוש. לכן גם "בעלי" יצא מהאופנה
וחזרו להשתמש במילה אישי.:)
בחייאת זומזום, מזה משנה בעלי או אושי כשיש קשר טוב הן בני הזוג?

שחר 676

Well-known member
היום הנישואים נחשבים לשותפות. ואין צורך להתגרש כדי להתחלק ברכוש. לכן גם "בעלי" יצא מהאופנה
וחזרו להשתמש במילה אישי.:)
בחייאת זומזום, מזה משנה בעלי או אושי כשיש קשר טוב הן בני הזוג?
מה שעושה לך טוב - אם זה מה שיעשה אותך מאושרת אני בעד ;-)

או במילים אחרות של גבר חכם בחכמת חיים "בסדר בסדר...אישי או בעלי....כפרה עליך , אני רעב , תכיני אוכל....תודה נשמה"

בקיצור , חבל לבזבז אנרגיה על זוטות - עולם כמנהגו נוהג.

שמלת תחרה1

Well-known member
מה שעושה לך טוב - אם זה מה שיעשה אותך מאושרת אני בעד ;-)

או במילים אחרות של גבר חכם בחכמת חיים "בסדר בסדר...אישי או בעלי....כפרה עליך , אני רעב , תכיני אוכל....תודה נשמה"

בקיצור , חבל לבזבז אנרגיה על זוטות - עולם כמנהגו נוהג.
היום הגברים
לא מפונקים כמו המזרחים.

שחר 676

Well-known member
נכון, גם המזרחים
למדו מהאשכנזים לפרגן לאשה, ולא לשלוח אותה תביאי לי מים, אני רעב.
מה שתגידי נשמה - אני לא מתבייש במה שאני , אני שובניסט מהדור הישן אך אין לי שום בעיה אם אשתי תתחיל לקרוא לי "האיש" ;-) .

אגב , יש לי כמה חברים אשכנזים לחלוטין שהם שובניסטים בדיוק כמוני....אפילו גרועים ממני חחחח

יקירתי - כל הגברים הישראלים שובניסטים
( מזרחים ואשכנזים ) מי יותר ומי פחות.
מי שטוען שהוא פמיניסט בסה"כ מנסה להתאים עצמו למילייה החברתי אליו הוא משתוקק להשתייך.

שמלת תחרה1

Well-known member
מה שתגידי נשמה - אני לא מתבייש במה שאני , אני שובניסט מהדור הישן אך אין לי שום בעיה אם אשתי תתחיל לקרוא לי "האיש" ;-) .

אגב , יש לי כמה חברים אשכנזים לחלוטין שהם שובניסטים בדיוק כמוני....אפילו גרועים ממני חחחח

יקירתי - כל הגברים הישראלים שובניסטים
( מזרחים ואשכנזים ) מי יותר ומי פחות.
מי שטוען שהוא פמיניסט בסה"כ מנסה להתאים עצמו למילייה החברתי אליו הוא משתוקק להשתייך.
O.k

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לדעתי מדובר בהתבטאות הנועדה להעביר מסר האומר "אתה ואני שווים וכדאי שלעולם לא תשכח זאת" - כשמדובר בזוגות צעירים זו התקטננות חסרת חכמת חיים
בדיוק, שמתי לב באמת שרק נשים מבוגרות מקפידות ומדקדקות לאמר "האיש שלי".
הרי כשהן היו צעירות הן לא אמרו "אישי".
"בעלי" כלל לא הפריע להן.

נערך לאחרונה ב:
למעלה