איך אני מתפרנס? ממתן שירות!!!
אני לא מאמין שאדם (וזה נכון לגבי רוב התוכנות הקטנות) צריך לשבת בבית, לכתוב בהשקעה של חודשים בודדים תוכנה מלאה באגים, לשחרר אותה לרשת, ולחייב אותי ב 15$ למרות שלא אקבל ממנו שום שירות! למעשה, הוא אפילו מחתים אותי בדרך כלל על הסכם "אני לא אחראי אם התוכנה מקולקלת" ... החברה שלי לא מוכרת תוכנה. היא מספקת שירותים על בסיס התוכנה. וכל התוכנות שלנו מוגנות הרבה יותר (ובעלות גבוהה) מאשר תוכנות רגילות. כמו כן על תוכנה ניתן להגן מצוין. עובדה שלא שמעתי שאפשר להשיג את העברית האחרונה של אירון "פרוצה", כי הם השקיעו מספיק כסף כנראה בהגנה, ומוכנים להרוויח/לשרת פחות לקוחות. כאשר מישהו כותב תוכנה ל PPC היום, וכל הדרישה שלו היא למפתח יחיד, למשל, הוא יודע (או צריך לדעת) שהמפתח יהיה נגיש באינטרנט ושיהיה שימוש נרחב לא חוקי בתוכנה שלו. אז למה הוא עושה את זה? מדוע אין לא הגנה יותר רצינית? לפני 10 דקות החלפתי את ה ROM ב PPC שלי. מדוע? כי המכשיר המקורי היה עם המון באגים, וכמובן החברה טרם שיחררה עדכון רשמי. אבל עדכון לא רישמי, דווקא של TMOBILE (המכשיר של XDAII של O2) כבר ברשת - כמובן לטעמן "לא חוקי". אז זה חוקי שהורדתי והתקנתי את ה ROM? ומה לגבי תוכנת GPRS MONITOR של חברת SPB שעולה 15 דולר? שקלתי לרכוש אותה, אבל נראה לי מחיר מטורף. עם ה ROM שהורדתי - התכונה מגיעה חינם! כנראה ש TMOBILE עשו הסכם לרכישת התוכנה (בטח בעלות של פחות מדולר לכל משתמש...) מה את ממליצה לי לעשות? למחוק את ה ROM? לשלוח 15 דולר בכל זאת לחברה? לא להשתמש בתוכנה שהותקנה אוטומטית עם ה ROM הנ"ל? מדוע מיקרוסופט לא דורשת התקנת פלאג של אלדין להפעלת WINDOWS? אם הם מודאגים כל כך מההפסדים ... אז הרי יש פתרון? צריך לזכור שכל ה"שימוש הלא חוקי הזה" הוא בעידוד סמוי של החברות. בדרך כלל ההנחה היא שמי שעושה מזה כסף (למשל קומפילר שאני רוכש לכתיבת תוכנה) - ירכוש מוצר "חוקי" ומי שלא עושה מזה כסף - או שישתמש בתוכנה לא חוקית או שלא ישתמש כלל - אבל כסף לא יוציא. במצב זה ברור שעדיף למכור את התוכנה ללא הגנה, כי המשתמשים ה"לא חוקים" לא גורמים להפסד ממשי ליצרן, אלא לפרסומת והפצה חינם! במקרה של מוסיקה, זה ברור פי כמה. הרי חברות התקליטים יכלו להחליט שהם לא מוציאות יותר CD בכלל, אלא רק תקליטים בפורמט חדש, למשל על כרטיס SD שהוא READ ONLY ו ENCRYPTED ומי שלא ירכוש - לא ינגן. רק מה? הם עושים יותר כסף מלמכור מיליון CD (גם אם יש 10 מיליון מעתיקינים) מאשר מלמכור מאה אלף SD (וגם אם איש לא יעתיק). את מציגה מנקודת מבט מוזרה: "אני כתבתי את התוכנה, וזה שלי ואני אמכור למי שאני רוצה באיזה מחיר שאני רוצה" ... זה נובע אך ורק, כאמור, מחוק מאד מיושן שמי שכתב אותו לא חלם לא על תוכנה ולא על אינטרנט. חוק זכויות היוצרים אינו איזה "זכות בסיסית של אדם" להיפך! היכולת האנושית להעתיק רעיונות ומוצרים ולשכפל "הצלחה" - החל מגידול כבשים וכלה ביצור כלי נשק - היא היא הזכות הבסיסית ומה שהביא לתרבות המודרנית. זה לא שאני מתנגד לזכויות יוצרים באופן מוחלט, אני מתנגד לזכויות יוצרים מוחלטות ... ובטח לחברות שמספרות על "הפסדים של מיליונים בגלל "גניבה" - זה פשוט שקר גס. א) זאת לא "גניבה" אלא שימוש סותר את החוק, והשימוש במילה גניבה מאד לא מתאימה ונדחפת על ידי התאגידים במכוון. ב) ברור שרוב ה"גנבים", אם התוכנה היתה מוגנת באופו מושלם, לא היו רוכשים אותה אלא מוותרים על השימוש. SORRY שזה ארוך.