עברית לפוקט

עברית לפוקט

איפו אפשר למצוא עברית פיראטי לdell axim 5x וגם תוכנות אחרות :משחקים וכול' אולי מי שהוא יודע סייט טוב בתודה

odedbarak

New member
בעיקרון אני בעד זכויות יוצרים אבל..

חייבים לעשות משהו עם המחירים המטורפים האמת היא שאולי אחד גורר את השני אבל תגידו לי מי מחברי הפורום באמת שילם משלם או יכול לשלם עבור תוכנות האופיס ברשותו למשל...

2cookie

New member
למייקרוסופט לא איכפת מהלקוחות

הפרטיים... כבר אמרו את זה יותר מפעם אחת. הם כנראה יודעים שאם לא ישתמשו באופיס שלהם, יורידו אופן אופיס וזהו.

AYELET1

New member
ומה הפתרון? גניבה? ../images/Emo3.gif

אני חושבת שאין כמעט משתמש שאין לו תכנה זו או אחרת פרוצה על המחשב (או ה-PDA) אז לא נתחסד יותר מדי אך גם להצדיק את המעשה בתירוץ של מחירים גבוהים, נשמע לי לא ממש לעניין

עם כל הכבוד

חוק זכויות היוצרים נכתב לפני מאות שנים, ומטרתו היתה להגן על יוצרים (פרטיים) בעיקר כי "חברות" זריזות היו לוקחות עבודה של סופר שלא היו לו אמצעי פרסום משלו, ומשתמשות בחומר. בין זה לבין המצב היום, בו מספר קטן מאד של חברות שולט באופן מונופוליסטי בחומר עם זכוית יוצרים (מוסיקה, סרטים, תוכנה), ומחליט באופן בלעדי על התמחור ועל השידרוג (אם בכלל. מדוע אם יש לי קלטת VHS של סרט ואני רוכש את ה DVD אני צריך לשלם שוב מחיר מלא?) - המרחק רב מאד. ולחילופין - אם מישהו כותב תוכנה קטנה שלקח לו חודשיים לכתוב ומנסה למכור אותה ב 15$ כי הוא מראש מניח ש 90% מההתקנות תהינה פרוצות, למה אני צריך להיות ה 1 מ 10 שישלם? מדוע אין מנגנון יעיל ברשת לתשלום של דולר או פחות? המצב הנוכחי ה"חוקי" נובע משליטה של מונופולים (כמו דיסני) באנשי החקיקה אשר אמורים לייצג את האזרחים. את לא חושבת שמיקי מאוס כבר מספיק "זקן" ודיסני כבר עשה עליו מספיק כסף? מתברר שהם מצליחים לשנות את החוק (הערכת זמן הזכויות מיום מות היוצר) כל פעם מחדש בקונגרס, ולשמור 100 שנה על "זכויות יוצרים". הם גם תבעו, בין היתר, אדם, בדרישה להסיר מגופו טאטו של מיקי מאוס.... אז מה הפתרון? התעלמות מהחוק! וזה לא יהיה החוק הראשון שקיים בספר החוקים אבל אף אחד לא מתייחס אליו (מי לא עבר 90 קמ"ש באילון כשהכביש ריק? או בדרך המהירה לחיפה? וכו') יש גם חוק האוסר על אזרחי המדינה בעלי דתות שונות להתחתן, אז מה? זה אומר שמי שנוסע לקפריסין הוא עבריין? מאחר והחברות הן מונופוליות ומחזיקות את המחוקקים בכיס, ולנו האזרחים אין מה לומר בנושא, אין לנו ברירה. "מרידה", ו"אי ציוט לחוק" הן הדרכים המקובלות (בדמוקרטיה) בכדי להביא את השלטון להכיר במצב חדש/אחר. יחי EMULE KAZA והאתרים של המדינה עם "זכויות מסחר הכי טובות עם ארה"ב" שבה אין בכלל זכויות יוצרים ... כן כן, מדינה עם שליט ממש נחמד, שמעולם לא הזיק לאיש, ממש רמה מעל סאדם ... סין!

AYELET1

New member
אני עובדת בחברת תוכנה קטנה...

בלתי מונופוליסטית בעליל... אנו עובדים קשה (ראה את ההודעה שנשלחה במקום מסר
) ומרגיז מאד לראות את התוכנות הפרוצות (כן , כוונתי לאלה שלנו) שאני פוגשת לא אחת פרוצות ברשת... הדברים שלך מקוממים ומרגיזים ביותר. "אם מישהו כותב תוכנה קטנה שלקח לו חודשיים לכתוב ומנסה למכור אותה ב 15$ כי הוא מראש מניח ש 90% מההתקנות תהינה פרוצות, למה אני צריך להיות ה 1 מ 10 שישלם?" אינך פראייר , ולא אתה תהיה הצדיק בסדום שישלם עבור התכנה, אה? נימוק פשוט נפלא... למעשה אתה חי על חשבונו של אותו תוכניתן נאיבי ולפי שיטתך גם די טיפש, שמקווה לראות שכר מעמלו... כתבת " מדוע אין מנגנון יעיל ברשת לתשלום של דולר או פחות?" - מדוע החלטת שדולר אחד יכסה את ההוצאות של התוכניתן או של חברת התוכנה??? ואגב, גם לחברות ענק מותר לראות שכר בעמלן... הן לא חייבות כלום לאיש!!.

AYELET1

New member
ולאחר הצצה בכרטיסך, אני תוהה...

איך בדיוק אתה מתפרנס?...

איך אני מתפרנס? ממתן שירות!!!

אני לא מאמין שאדם (וזה נכון לגבי רוב התוכנות הקטנות) צריך לשבת בבית, לכתוב בהשקעה של חודשים בודדים תוכנה מלאה באגים, לשחרר אותה לרשת, ולחייב אותי ב 15$ למרות שלא אקבל ממנו שום שירות! למעשה, הוא אפילו מחתים אותי בדרך כלל על הסכם "אני לא אחראי אם התוכנה מקולקלת" ... החברה שלי לא מוכרת תוכנה. היא מספקת שירותים על בסיס התוכנה. וכל התוכנות שלנו מוגנות הרבה יותר (ובעלות גבוהה) מאשר תוכנות רגילות. כמו כן על תוכנה ניתן להגן מצוין. עובדה שלא שמעתי שאפשר להשיג את העברית האחרונה של אירון "פרוצה", כי הם השקיעו מספיק כסף כנראה בהגנה, ומוכנים להרוויח/לשרת פחות לקוחות. כאשר מישהו כותב תוכנה ל PPC היום, וכל הדרישה שלו היא למפתח יחיד, למשל, הוא יודע (או צריך לדעת) שהמפתח יהיה נגיש באינטרנט ושיהיה שימוש נרחב לא חוקי בתוכנה שלו. אז למה הוא עושה את זה? מדוע אין לא הגנה יותר רצינית? לפני 10 דקות החלפתי את ה ROM ב PPC שלי. מדוע? כי המכשיר המקורי היה עם המון באגים, וכמובן החברה טרם שיחררה עדכון רשמי. אבל עדכון לא רישמי, דווקא של TMOBILE (המכשיר של XDAII של O2) כבר ברשת - כמובן לטעמן "לא חוקי". אז זה חוקי שהורדתי והתקנתי את ה ROM? ומה לגבי תוכנת GPRS MONITOR של חברת SPB שעולה 15 דולר? שקלתי לרכוש אותה, אבל נראה לי מחיר מטורף. עם ה ROM שהורדתי - התכונה מגיעה חינם! כנראה ש TMOBILE עשו הסכם לרכישת התוכנה (בטח בעלות של פחות מדולר לכל משתמש...) מה את ממליצה לי לעשות? למחוק את ה ROM? לשלוח 15 דולר בכל זאת לחברה? לא להשתמש בתוכנה שהותקנה אוטומטית עם ה ROM הנ"ל? מדוע מיקרוסופט לא דורשת התקנת פלאג של אלדין להפעלת WINDOWS? אם הם מודאגים כל כך מההפסדים ... אז הרי יש פתרון? צריך לזכור שכל ה"שימוש הלא חוקי הזה" הוא בעידוד סמוי של החברות. בדרך כלל ההנחה היא שמי שעושה מזה כסף (למשל קומפילר שאני רוכש לכתיבת תוכנה) - ירכוש מוצר "חוקי" ומי שלא עושה מזה כסף - או שישתמש בתוכנה לא חוקית או שלא ישתמש כלל - אבל כסף לא יוציא. במצב זה ברור שעדיף למכור את התוכנה ללא הגנה, כי המשתמשים ה"לא חוקים" לא גורמים להפסד ממשי ליצרן, אלא לפרסומת והפצה חינם! במקרה של מוסיקה, זה ברור פי כמה. הרי חברות התקליטים יכלו להחליט שהם לא מוציאות יותר CD בכלל, אלא רק תקליטים בפורמט חדש, למשל על כרטיס SD שהוא READ ONLY ו ENCRYPTED ומי שלא ירכוש - לא ינגן. רק מה? הם עושים יותר כסף מלמכור מיליון CD (גם אם יש 10 מיליון מעתיקינים) מאשר מלמכור מאה אלף SD (וגם אם איש לא יעתיק). את מציגה מנקודת מבט מוזרה: "אני כתבתי את התוכנה, וזה שלי ואני אמכור למי שאני רוצה באיזה מחיר שאני רוצה" ... זה נובע אך ורק, כאמור, מחוק מאד מיושן שמי שכתב אותו לא חלם לא על תוכנה ולא על אינטרנט. חוק זכויות היוצרים אינו איזה "זכות בסיסית של אדם" להיפך! היכולת האנושית להעתיק רעיונות ומוצרים ולשכפל "הצלחה" - החל מגידול כבשים וכלה ביצור כלי נשק - היא היא הזכות הבסיסית ומה שהביא לתרבות המודרנית. זה לא שאני מתנגד לזכויות יוצרים באופן מוחלט, אני מתנגד לזכויות יוצרים מוחלטות ... ובטח לחברות שמספרות על "הפסדים של מיליונים בגלל "גניבה" - זה פשוט שקר גס. א) זאת לא "גניבה" אלא שימוש סותר את החוק, והשימוש במילה גניבה מאד לא מתאימה ונדחפת על ידי התאגידים במכוון. ב) ברור שרוב ה"גנבים", אם התוכנה היתה מוגנת באופו מושלם, לא היו רוכשים אותה אלא מוותרים על השימוש. SORRY שזה ארוך.

mikeoreli

New member
ירון,

אני לא הייתי מנסח את התגובה שלך יותר טוב. שיחקת אותה.

ron20

New member
../images/Emo51.gif אבל הקרדיט לפאלמיסטים ...

מבלי לרמוז ששם יש הרבה הודעות כאלו - פשוט ראיתי (מזמן) תגובה כזו שם -ואהבתי ...

בהמשך לעברית המבוקשת

שלום לכולם אין לי פוקט PC ואין לי שום עניין לקנות בעתיד הקרוב נתתי לחבר [שכרגע לא מחובר לרשת] להשתמש במחשב שלי והוא זה שכתב את ההודעה. לי ידוע היטב חוקי תפוז ובכלל לא בא לי להיחסם. זהו, לידיעתכם.

ron20

New member
../images/Emo185.gif מקווה (בשבלך) שהחבר לא ביצע

פעולות נוספות במחשב ...
בכל מקרה - אתה מוזמן לפורום (שישתנו התוכניות ותרכוש מכשיר ...)

למעלה