עברו 4 חודשים

BUDDY74

New member
עברו 4 חודשים

מהיום בו שלחתי בקשה לאזאחות והנה היום הגיע מכתב מאמגרישן מאשר קבלת הבקשה. במכתב כתוב שהמסמכים יבדקו וכי ייצרו איתי קשר במידה וחסר משהוא.
האם זה אומר שלא יהיה שאלון? כי הבנתי ששאלון יכול להאריך את התהליך חודשים אם לא שנים.
מה קורה אם אם מתברר שחסר משהוא, האם יש להגיש מחדש?
במכתב מדברים על מבחן, כמה זמן ממתינים מיום קבלת המכתב ועד לתאריך המבחן?

TearGarden

New member
תבדוק מידי פעם באתר

היה כתוב באתר התאריך של המבחן שלנו עוד לפני שקיבלנו את המכתב. משום מה אנחנו מעולם לא קיבלנו מכתב המאשר את קבלת הבקשה שלנו, אבל כשנכנסתי לבדוק באתר היה כתוב שהם התחילו בטיפול ביולי (שלחתי את הבקשה בסוף אפריל). את הזימון למבחן קיבלנו בתחילת ספטמבר ואת המבחן עשינו בשבוע שעבר.

BUDDY74

New member
אם כך מעולם לא קבלתם

חוברת הכנה למבחן? אגב, איך התכוננתם למבחן? האם הוא קשה? מתי להערכתך תוכלו להגיש בקשה לדרכון קנדי?

TearGarden

New member
תשובות

יש שני מכתבים שאמורים לקבל: הראשון זה המכתב שמודיע לך שהם קיבלו את הבקשה ומתחילים לעבוד עליה (זה המכתב שמעולם לא קיבלנו) והשני זה הזימון למבחן אזרחות ובו מקבלים את חוברת הלימוד.
אני באופן אישי קראתי את החוברת פעם אחת, ויום לפני המבחן פתרנו את שאלות ההכנה. לנו זה הספיק. המבחן לא קשה ואתה צריך לענות נכון על 15 מתוך 20 שאלות כדי לעבור. אחרי המבחן עוברים ראיון קצר ובו מציגים את המסמכים המקוריים שהגשת בבקשה.
לנו נאמר שזימון לטקס יתקבל בין 3-5 חודשים, במידה ולא יהיה תשאול נוסף.
למיטב הבנתי בקשה לדרכון קנדי אפשר להגיש משהו כמו יומיים אחרי הטקס.

BUDDY74

New member
עד כה קיבלתי מכתב אחד בלבד

שמאשר קבלת המסמכים ומצורף אליו חוברת הלימוד. לא צויין בו מועד הבחינה אלא צוין כי מועד הבחינה ישלח בהמשך.
איפה מצאתם שאלות הכנה?
בעת הגשת המסמכים המקוריים, אני מבין שצריך להציג גם דרכון עם כל החותמות. בדכרון שלי יש כמה חותמות שאינן באנגלית (הייתי בסיני כמה פעמים), האם צריך לתרגם?

אני באמת מודה על שיתוף הפעולה ושיהיה לכם בהצלחה

TearGarden

New member
המשך...

מעניין שהחוברת הגיעה עם האישור.... בכל מקרה תבדוק באתר מידי פעם, כמו שכתבתי, ראיתי שהתעדכן שם התאריך שלנו למבחן עוד לפני שקיבלנו את המכתב.אנחנו השתמשנו בשאלות ההכנה מכאן: http://www.yourlibrary.ca/citizenship/אני לא חושבת שאתה צריך לתרגם, אם הם היו צריכים תרגום הם היו מבקשים את זה כהשלמת מסמכים. הם פשוט בודקים שכל הצילומים שהבאת אכן מופיעים בדרכון... את בעלי למשל שאלו שאלות לאן הוא נסע בתאריכים מסויימים, ואותי, שהתראיינתי אחריו לא שאלו כמעט שום דבר.בהצלחה גם לכם!

למעלה