עבור boriska1

boriska1

Well-known member
אבל היום ה AI ענה לי במדויק על ספירת העומר, כנראה אחרי שאתמול ננזף נמרצות
הוא לא ננזף. אין לו רגשות, אפילו לא יכול להגיד שכל העולם על הפטה שלו, אין לו פטה. הוא לא מעודכן באופן שוטף. יש לדעת מה לדרוש ממנו ומה לא. בשוליים מתעדכן, בנושאים שוליים מהמשתמשים. אם לדוגמא, תאספי 15 -20 חברים וכולם יכתבו לו שהיום יום חמישי לעומר, אז זה מה שייתן. פעם כתבתי איך הנכדה שלי בת 12"גמלה" אותו מבדיחות אנטישמיות.
תיזהרי מ AI, הם נקמנים :)

משתפרת1

Well-known member
@boriska1 סתם אירוע מעניין (אולי), הייתה לי בעיה היום עם פקק שמן ברכב שלא נפתח (רצינו למלא שמן). ניסינו כך, ניסינו אחרת, פשוט לא הצליח. על הפקק כתוב לפנות לספר הרכב, אך שם לא מצאנו הוראות מיוחדות בעניין. אז פניתי ל'גרוק' שהתקנתי לאחרונה כפי שכבר סיפרתי. בשני ניסוחי שאלה שונים, גם הוא לא הציג פתרון. בסוף הבת שלי נסעה עם הרכב לתחנת דלק, שם הצליחו בשניה. מתוך סקרנות פניתי לגוגל הישן והטוב. תוך פחות משניה מצאתי את התשובה (טריק מסוים שחשבתי עליו גם לבד אמנם, אבל משום מה בכל זאת לא הצלחתי איתו).

מסתבר שלפעמים גוגל עדיין עדיף על הבינה המלאכותית . זו נתנה אמנם תשובה מלאה ומפורטת, אבל בלי המידע שהייתי צריך.
אז האיש שלי ישב 2-3 שעות על הגוגל לברר פרטים על תופעה מסויימת ועל הטיפול בה, עד שקיבל די מידע. כשזז מהמחשב פתחתי צ'אט GPT, שאלתי על התופעה ומיד קיבלתי המון הסברים. שאלתי על הטיפול בה וקיבלתי מיד את כל האפשרויות. הצ'אט הגדיל לעשות ושאל אותי אם להכין תוכנית טיפול. כשעניתי בחיוב מיד שלח לי את זה. לקח לי דקה וחצי להשיג מה שהגוגל עשה בכמה שעות, בתוספת מידע ועצות שלא הגיעו דרך הגוגל.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז האיש שלי ישב 2-3 שעות על הגוגל לברר פרטים על תופעה מסויימת ועל הטיפול בה, עד שקיבל די מידע. כשזז מהמחשב פתחתי צ'אט GPT, שאלתי על התופעה ומיד קיבלתי המון הסברים. שאלתי על הטיפול בה וקיבלתי מיד את כל האפשרויות. הצ'אט הגדיל לעשות ושאל אותי אם להכין תוכנית טיפול. כשעניתי בחיוב מיד שלח לי את זה. לקח לי דקה וחצי להשיג מה שהגוגל עשה בכמה שעות, בתוספת מידע ועצות שלא הגיעו דרך הגוגל.
אשריהו. בשום שלב לא חלקתי על איכויותיה של הבינה המלאכותית ומה שאפשר להוציא ממנה. אני כן דבק בעמדתי שאין להשתמש בה 'במקום המוח' אלא ככלי עזר. אולם במקרה הזה פשוט הAI כאמור לא נתן מענה, על אף מספר נסיונות, בעוד שגוגל עשה זאת במכה הראשונה. דווקא לאור דברייך שנכתבו כאן (על ידך או על-ידי בוריס) בעבר, חשבתי שיהיה מעניין להביא את הסיפור.

boriska1

Well-known member
זה אחד התחומים החזקים שלו. גם תזונה, חישובים, תחליף מצויין לאקסל, במשך הזמן חודעים מה לדרוש ממנו ואז הוא תחליף מושם. תחליף לוורד, הרבה יותר פשוט, אם מבקשים נותן גם בפורמט PDF.

boriska1

Well-known member
@boriska1 סתם אירוע מעניין (אולי), הייתה לי בעיה היום עם פקק שמן ברכב שלא נפתח (רצינו למלא שמן). ניסינו כך, ניסינו אחרת, פשוט לא הצליח. על הפקק כתוב לפנות לספר הרכב, אך שם לא מצאנו הוראות מיוחדות בעניין. אז פניתי ל'גרוק' שהתקנתי לאחרונה כפי שכבר סיפרתי. בשני ניסוחי שאלה שונים, גם הוא לא הציג פתרון. בסוף הבת שלי נסעה עם הרכב לתחנת דלק, שם הצליחו בשניה. מתוך סקרנות פניתי לגוגל הישן והטוב. תוך פחות משניה מצאתי את התשובה (טריק מסוים שחשבתי עליו גם לבד אמנם, אבל משום מה בכל זאת לא הצלחתי איתו).

מסתבר שלפעמים גוגל עדיין עדיף על הבינה המלאכותית :). זו נתנה אמנם תשובה מלאה ומפורטת, אבל בלי המידע שהייתי צריך.
סתם מסקרנות. הרי זה לא אישי. תן לי שאלה מה לשאול את CHAT GPT ונראה מה יענה.

למעלה