עבודת סטודנט

RoadBump

New member
עבודת סטודנט

שלום לחברי הפורום הנכבדים
הייתי כאן לפני שנתיים, ושאלתי שאלה לגבי לימודים. בעקבות ההמלצות, הלכתי על תואר במדמ"ח, ואני עכשיו לקראת סוף סמסטר רביעי באוניברסיטה הפתוחה. אז ברוכים הנמצאים :).
אני רוצה לחפש משרת סטודנט, והייתי רוצה לדעת איפה אני עומד.
אז אני לומד כאמור באוניברסיטה הפתוחה קרוב לשנתיים. לקחתי שני קורסים במדמ"ח, מבוא למדמ"ח ושפת ג'אווה ומעבדה בתכנות מערכות (שזה שפת C), וארבעה קורסים מתמטיים. בקיץ אני הולך ללמוד גם בסיסי נתונים. הממוצע שלי עומד על 95.
תכנתתי באופן חובב כ-3 שנים בסי שארפ. כתבתי שתי תוכנות בסי שארפ כפרילנס (בהן גם כלי לאנשי מקצוע בהיקף לא קטן), ופרויקט לימודים בשפת סי.
הייתי רוצה להשיג עבודה במשרה חלקית , וכמובן עדיף בפיתוח, ובתחום שיתרום לי נסיון תעסוקתי.
האם אני כבר יכול להציע את עצמי או שחסר לי משהו?
תודה

choo

Active member
לחפש תמיד אפשר. למצוא - אולי...

&nbsp
עקרונית אחרי הקורסים במבני נתונים ומבוא למערכות הפעלה, יהיה לך קל בהרבה למצוא עבודה - בפרט עבודה שתתרום לך נסיון חשוב לעתיד.
&nbsp
זה לא אומר שלא תוכל לחפש עכשיו, אבל קח בחשבון שמקומות שלא יקבלו אותך - תוכל להתראיין בהם שוב אחרי שיעבור פרק זמן משמעותי שבו מצבך השתנה משמעותית (למשל - עברה עוד שנה ולמדת את שני הקורסים הנ"ל ועוד סדנת תיכנות)

RoadBump

New member
תודה ושתי שאלות

התכוונתי ללמוד את מבני נתונים השנה, ולאור המלצתך אני אקדים את מערכות הפעלה.
1. אם אני כותב פרויקט בקוד פתוח ומראה אותו, האם זה יכול לגשר קצת על הפער?
2. האם כדאי לי להתפשר ולהתחיל "נמוך", או שזה עלול לקבע אותי להמשך הקריירה? אני מסכים שכדאי לחכות אבל הכסף הזה יכול לעזור לי.
תודה!

avvv

New member
1. כן, בתנאי שהפרוייקט לא טריויאלי

2. לדעתי לא. ברור שעדיף שתהיה עבודה שכמה שיותר קרובה למה שאתה רוצה, אבל הרבה משרות סטודנט הן לא מלהיבות. תלוי מה אתה מגדיר כ"נמוך"

choo

Active member
עזוב את הכסף - התמקד באיכות העבודה

&nbsp
בעבודות ראשונות, מה שחשוב הוא איכות העבודה, מה תלמד שם ו/או קשרים שתייצר שם. המשכורת רלוונטית רק במידה ומדובר במשרה טובה מקצועית - כזו שתצבור בה נסיון גנרי שדרוש בתעשיה ו/או בדומיין נפוץ בתעשיה, שיש בה אנשים חזקים ללמוד מהם (ושהם אכן מעוניינים ללמד), ושלא "יעטפו אותך בשכבות" שמסתירות לגמרי את החלקים הגנריים.

RoadBump

New member
החכמתי, תודה למגיבים

מה הכוונה ב"לעטוף בשכבות"? להתמקד מיקוד יתר בטכנולוגיה או בכלי ספציפי?

choo

Active member
הפוך - כשהחברה מספקת קוד שמסתיר ממך את הטכנולוגיה הגנרית

&nbsp
יש חברות שבהן כותבים ספריות מקומיות שלגמרי מסתירות ממך את הספריות הסטנדרטיות של הסביבה שבה התוכנה רצה - וכך במקום ללמוד להתמודד עם ספריה גנרית (שיש בה שימוש נרחב בתעשיה) - אתה לומד רק כיצד להתמודד עם הספריה הפרטית של אותה חברה (ידע שאין לו שימוש מחוץ לאותה חברה).
&nbsp
כמובן שמנקודת ראות של המוצר - זו גישה מקצועית נכונה, אבל מנקודת ראות של איש תוכנה מתחיל - זו לא צורה מוצלחת ללמוד.

GuestOfHonor

New member

למעלה