...
עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולגיה את מועמדת מצויינת (מבחינת רקע לימודי). יש לך את כל קורסי המבוא שנדרשו לי לפחות. כמובן שכל תכנית היא שונה מעט, אבל אני חושבת שזה רקע מספיק כמעט לכל תכנית MSW. אל תשכחי שמרבית המאריקאים שממשיכים ל - MSW לא ממשיכים מרקע של תואר ראשון בעוס - כך לפחות היה בתכנית שלי, אך לא רק. אני למעשה לא מכירה אף קולגה אמריקאית שהתואר הראשון שלה הוא בעוס. מבנה הלימודים הוא מאוד שונה ותאור ראשון בעוס נותן הקדמה מאוד מאוד חפיפית למה זה עוס. על כן אנשים מכמעט כל תחום לימודים מתקבלים, כל עוד הם מסוגלים לנמק היטב את העניין שלהם בתחום ,ועדיף שגם יכולים להדגים נסיון. על כן -
השאלה היותר מרכזית היא האם יש לך איזה שהוא נסיון מעשי (התנדבות, פרח, צבא, עבודה וכו') שקשור איכשהו לעו"ס. זו תהיה נקודה חשובה ותורמת בקבלה. גם דברים שקשורים מ"רחוק" הם רלוונטיים. אם יש לך התלבטות - אשמח לתרום מנסיוני והבנתי, גם באיך לתרגם את העשייה מבחינה תרבותית לארה"ב.
ראיונות - אני לא נתקלתי בראיונות בתהליכי הקבלה לאף תכנית (הגשתי והתקבלתי לכמה תכניות MSW, ולתכנית אחת משולבת של MSW ו - PHD). כמובן שזה יכול להיות שונה מבית ספר לבית ספר, אז הכי בטוח זה לבדוק באתר של בית הספר הספציפי.
דרך אגב, אם יש משהו שלא ברור לך, תמיד תרגישי בנוח לשלוח מייל הבהרה (כל עוד בדקת בבירור שאין תשובה על השאלה שאת שואלת באתר). זה לגמרי מקובל ומתקבל בברכה, לפחות היכן שאני הגשתי מועמדות.
שכר לימוד - כמובן משתנה מאוד ממקום למקום וכמובן שהדרך המהימנה ביותר היא לבדוק באתרים של האוניברסיטאות. בזמנו הטווח שאני מצאתי היה בין 13,000$ לשנה לכ-20,000$. אולם, אני לא חיפשתי בעיר ספציפית בלבד. אני מניחה שבערים מרכזיות, כמו סן פרנסיסקו, שכר הלימוד בגדול יהיה יקר יותר.
בכל מקרה, כשאת מחפשת אוניברסיטה, תוודאי שהיא מוכרת על ידי ה - CSWE (אירגון הרישוי של המוסדות להשכלה גבוהה בעו"ס בארה"ב), על ידי משרד החינוך הישראלי ועל ידי רשם העובדים הסוציאליים.
בנוגע לכתיבת הפרסונל סטייטמנט. אני נעזרתי בשירותיו של מישהו, שחברה שלי נעזרה בו כמה שנים קודם לכן. הוא דורש שתכתבי את הסטייטמנט בעצמך קודם לכן ותביאי אותו להכי טוב שאת יכולה, ואז נפגש איתך לכמה שעות לשיפצור. בניגוד לפיליפ (שכמו שהוא כתב כמה שירשורים למעלה גדל בבית של הורים בריטיים), לי זה מאוד עזר ובעיקר הרגיע לדעת שמישהו שמבין את העסק היטב (מבחינת שפה, אך גם מבחינת דרישות תרבותיות וסגנון ששונה מאוד מהישראלי) נותן תעודת הכשר להצהרה שלי, משפצר את האנגלית ונותן קצת פיניש.
מצד שני, אולי אם הייתי פחות חרדה ופחות חסרת בטחון, לא הייתי נעזרת בשרותיו (הטובים, אך היקרים יש לומר), שכן בסופו של דבר, הוא אמר שהסטייטמנט שלי מאוד טוב ובאמת שיפץ שיפוצים קטנים מאוד. אם את מעוניינת, תפני אלי במסר ואשלח לך את השם שלו.
עם זאת, לפני שהגעתי אליו, כתבתי ושיכתבתי ושיכתבתי ושיכתבתי את ההצהרה במשך שבועות רבים. רבים וטובים מחברי הנאמנים והמסכנים עברו עליה שוב ושוב והביעו את דעתם, קראתי אינסוף הצהרות והצעות להצהרות שמצאתי און ליין, וחוזר חלילה (כל התהליך הסיזיפי המתואר לעיל), עד שהיא הגיעה למשהו שיכולתי לחיות איתו (מי אמר פרפקציוניזם?..).
הפרסונל סטייטמנט שלך, בייחוד בתחום כמו עו"ס, הוא כנראה החלק הכי חשוב באפליקיישן שלך. הבא בתור אחריו הן ההמלצות. כל השאר, מפגר הרבה מאחור בהירארכיה.
חשוב גם לדעת, שבעוס, שלא כמו במרבית התחומים האחרים, החלק של הסרט התורכי סוחט הדמעות (בורסיה כזו או אחרת) הוא חשוב בהצהרה. מתוך כל ההצהרות שקראתי של מועמדים, במרביתם ישנה איזה שהיא חשיפה אישית מבוקרת, שמסבירה מה בחיים האישיים שלך הביא אותך לרצות להיות עוס. זה גם החלק שבו מתאפשר לך להכניס את הדייברסיטי, שדובר עליו בהודעות הקודמות.