עבודה

DTUT

New member

drz400e

New member
״סיכוי גבוה״?

מה זה משנה מה הסיכוי אחרי שתפסו אותך....?

כמו שכבר כתבתי , אני מכיר מישהו שישב כאן שנתיים במעצר , לא כי הוא עבד בעגלות והיה בפרופיל (או ״סיכוי״) גבוה . פשוט מאוד כי מישהו שהוא לא מצא חן בעיניו הלשין עליו. זה כל כך פשוט. סיכוי לא סיכוי , מישהו שרוצה את העבודה שלך , מישהו שלא אוהב את הבוס שלך , מישהו שהסתכלת לא נכון על החברה שלך. טלפון אחד ואתה במעצר. תעשה את החשבון של ה״סיכויים״ שלך לבד.

איתי400

New member
נושא העבודה בשחור נפוץ יחסית בטורונטו.

אחת הסיבות היא הליברליות של המדינה.

כך למשל מי שעובד לא חוקי או נמצא במדינה לא חוקי עדיין זכאי לשרותים ואף יכול לשלם מיסים...

הסיכוי להתפס אינו גדול אבל אם תתפס זה יכול לקלקל לך את ההגירה. אז זה השיקול שלך והנה לינק בעניין דומה שמראה שאפילו למס הכנסה לא אכפת הסטטוס שלך...
במאמר על הזכאות שנתתי כתוב שיש 200,000 חסרי מעמד בטורונטו. סביר להניח שרובם עובדים בשחור.

אני לא יודע היכן אפשר למצוא עבודה ומטעמי מדיניות פורום, אי אפשר לדון בכך כאן.

איתי

drz400e

New member
א. זו מדיניות תפוז , לא הפורום

הפורום רק מקיים אותה , ואני אישית כמנהל מסכים איתה , במיוחד בנושא הזה . הסעיף בתקנון מדבר על עידוד לדבר עבירה.

שנית , הדיון בנושא דוקא מרתק ורצוי. מעניין מאוד לראות את הליברליות והאנושיות שבהגנה על חסרי מעמד.

איתי400

New member
מה מדיניות תפוז ומה העבירה?

אני מנסה לחדד את הנקודה הזו מאחר ועלתה בעבר.

האם מדובר בעבירה על החוק הקנדי או על החוק הישראלי?

האם אי פעם העמידו בישראל ישראלי לדין על עבודה לא חוקית בקנדה? אם לא, זו כנראה לא עבירה בישראל.
האם ישראל אמורה לשמור על החוקים במדינות אחרות? כך למשל זה לא חוקי להיות הומוסקסואל באוגנדה. אז אולי לא נדון בנושא הזה בפורום?
וזה לא חוקי לעשן מריאואנה בישראל, ונניח שזה כן חוקי בטורונטו. אז מותר יהיה לדבר על עישון מריאואנה בטורונטו?

אני חושב שצריך לשים את הגבול במקום ברור והגישה כיום בפורום היא מאוד מתחסדת. יש מאות אלפי עובדים לא חוקיים בטורונטו. מערכת המס מאפשרת להם לשלם מיסים, העיריה מאפשרת להם לקבל שרותים, ורק פורום ישראלים בקנדה, שבכלל כפוף לתקנון תפוז שכפוף לחוקי מדינת ישראל שמעולם לא תבעה מישהו שעבד בקנדה - לא מוכן לדבר על הנושא הזה.

אם הנושא בעייתי, פשוט צריך למחוק את השאלה. אבל אני לא רואה טעם לא לדבר על זה.

לדעתי צריך להבהיר לשואלים שהם מסתכנים, ולתת להם לקבל החלטה.

אשמח לשמוע את דעתכם.

למעלה