עבודה

עבודה

אני עובד בהייטק כבר הרבה שנים. היום אני מרויח משכורת יפה מאוד כעצמאי אבל אני מרגיש שנמאס לי להיות בבועה הזו ומול המחשב כל היום. אני רוצה לעזוב את העבודה שהתקבלתי אליה לפני מספר חודשים ולנוח לכמה חודשים. איך אפשר לסיים את העבודה יפה מול המעסיקים מבלי "לשרוף גשר"?

efriend

New member
אפ הבנתי נכון

אתה גם עצמאי וגם שכיר, כלומר אתה מתפרנס גם מהמשכורת בהייטק וגם ממשהו אחר שלא ציינת ואותו אתה מתכוון להמשיך בו, נכון? בגדול לעזוב אחרי כמה חודשים אכן נחשב "לא יפה". אני חושב שהדבר שהכי קל לאנשים לקבל זה אם אתה עוזב לא משנאת המן אלא מאהבת מרדכי. ספר להם על העיסוק שלך כעצמאי, שזה תפס אותך ושאין לך מספיק זמן גם לעבוד במשרה מלאה. תציע להם להישאר עוד חודש חודשיים או כמה שצריך כדי להעביר את העבודה שלך למישהו אחר בצורה מסודרת. תציע להם תמיכה גם בהמשך, כלומר, אם אותו אחד שימשיך את הפרוייקט ייצטרך עזרה כדי להבין את מה שעשית קודם, תהיה מוכן לכך. אז אלה לדעתי שני המסרים: 1. אתה עוזב כי קרו שינויים ומשהו אחר "קורא לך", 2. אתה רוצה לעשות את זה כמה שיותר נוח להם. לדעתי זה יביא את הכעס עליך למינימום.

תיקון קל

אני עצמאי בלבד שעובד עבור חברה כלשהי. אני עוזב כי אני צריך מנוחה, ואני פחות נמשך לפרוייקט ולמקום העבודה.

חשבת על לסייע להם למצוא עבורך מחליף..

למצוא עצמאי אחר שייקח את מקומך.. בקשר להסבר על העזיבה תוכל פשוט לספר את האמת.. שכרגע אתה קצת שחוק ועייף ובתור אדם אחראי את מודע לכך ומבין שללקוחות שלך מגיע הטוב ביותר וכרגע זה לא אתה ולכן אתה מציע להם את שירותיו של_______ על מנת שיחליף אותך וייתן להם את השירות שמגיע להם.. כך תוכל גם לשמור על הקשרים שלך עם החברה שכן אתה דואג לאינטרסים שלהם ומוודא שהם מקבלים תמורה הולמת לכספם.. וגם תוכל לפרגן לקולגה וליצור עוד קשר שיוכל לסייע לך בעתיד.. אור ואהבה אריאל

efriend

New member
לדעתי אם אתה קבלן משנה של החברה, ולא התחייבת

לאיזשהו פרק זמן, זה הכי לגיטימי לעזוב. גם הם כל רגע יכולים לנפנף אותך, הרבה יותר בקלות מאשר אילו היית עובד שכיר של החברה. לדעתי אתה רק צריך להציע להם גמישות מסויימת לגבי תאריך הסיום ונכונות לתמוך בעתיד, והם לא אמורים לכעוס עליך (עד כמה שיש דבר כזה "אמורים")..

אופירA

New member
מנהל
"עצמאי" ההייטק

במידה מסוימת מנוצלים ע"י החברות שהם עובדים עבורם, משום שהסיבה שהם נאלצים להיות עצמאים (אחרת לא יתקבלו לעבודה הזו) היא שהחברה לא רוצה לתת להם תנאי עבודה, ומעדיפה לשלם להם שכר גבוה תמורת חשבונית, שאותה היא מקזזת באופן מספיק רווחי במאזנים שלה, בלי להסתבך ביחסי עבודה עם עוד עובד. כלומר, מבחינה מצפונית אתה יכול לקום וללכת, בשקט גמור. העניין הוא לא לשרוף גשרים כדי שאם תרצה תהיה לך הזדמנות לחזור. בכל זאת - התשלום גבוה בהחלט (ואולי מעורבת גם חברת כוח אדם בעניין). תסביר משהו שנכנס פתאום לחיים (כמו מצב רפואי שלך או של קרוב משפחה, או יותר טוב - נסיבות המחייבות מעבר דירה). כך לא תעורר כעס. אבל תביא בחשבון שאם יהיה ביקוש גבוה של עובדי הייטק והיצע נמוך, בכל זאת יעדיפו אדם שהוכיח יותר יציבות בעבודה. אבל מה זה משנה, החשוב הוא הרקורד והניסיון שלך, וזה מה שקובע בסוף. העיקר שתצא עם רושם כמה שיותר חיובי עליך.

למעלה