עבודה ערבית

עבודה ערבית

הסתכלתי בתוכנית עבודה ערבי בערוץ 2 השילוב של הפה הערבית והעברית מצאה חן בעיני נהנתי מהבדיחות וומההומור שמתגלה שם , משהו אחר ממה שאנחנו רגילים לראות התגעגעתי לשפה הערבית שאני כיום לא שומעת אותה כמו בפעם בערוץ הראשון

ben 911

New member
נשמה מתוקה, הווידאו כבר מזמן במזבלה של חיריה.

ולקנות וידאו חדש זה פסה. לו היה ניתן להקליט באמצעות המיקרו גל היה סבבה.

למה התפוז היום בקושי זז

שלחתי הודעה הכנתי קפה חזרתי ואם לא הייתי פותחת מחדש יכולתי לחכות המון

ben 911

New member
בטח מעניין אותי. פרסלי. ../images/Emo13.gif

אבל בש'ל זה צריך די וי די מקליט. אין לי.
עוד תשעה חודשים יש לי..או יותר נכון יהיה לי יומולדת.
מה דעתך לארגן לי די וי די אחד מקליט בתור שי צנוע?
אם אפשר שיהיה בצבע כחול.

שהייתי קטנה דברתי שוטף

ואחר כך שחכתי את השפה כי אמא דברה איתי עברית ורק בחופשים שנסעתי לסבתא היא דברה איתי ערבית שלא אשכח שבגרתי הקשבתי לחדשות בערבית כדי לזכור את השפה ולאחרונה לא שומעת את השפה עד שהתחלתי לטייל בבלינסון ושם את שומעת המון ערבית , מטופלים ואנשי צוות רפואי

ben 911

New member
נסיכה, אולי מטופלים זה ערבית. ../images/Emo198.gif

אבל אנשי צוות רפואי...רוסית.

למה לך להגיחע לבלינסון ?

אני שם בלית ברירה לביקור פה או שם לטיפול בעיניים כדי לא לאבד את הראיה אבל בין לבין אני נמצאת בבית בכייף שלי

ערדניקית תגידי לי

תגידי לי נשמה שלי יש הרבה בדואים שחיים בערד עצמה? או שזה ישובים סביב ערד , שערד היא המוקד העירוני הקרוב ? בעבר הבדואים הסתובבו עם עדרי הכבשים ועיזים , מה קורה היום שמכניסים אותם לישובי קבע

למה???בא לך להיות רועה??

רק תגידי אני מסדרת ך בצ'יק ...גם בישובי הקבע לחלק מהם עדיין עדרים..למשל מול חלון מרפאתי יש דיר...אני רק פותחת את החלון לאוורור צחנת הדיר פולשת חדרי..

רועה או רואה

בא לי לראות כבשים אמי אמרה שזה עןשה טוב ללב לראות כבשים על הבוקר מסכנים הכבשים סגרו אותם בדיר במקום להיות באויר הפתוח העולם שלנו עושה עוול לבעלי החיים , סוגרים אותם במקומות סגורים בניגוד לטבע שלהם אני מתה על המבט בעיניים שלם בזמן שהם בשדה הפתוח ואוכלים עשב טרי יש להם מבט אנושי מאד , המבט המדבר ללא מילים

נסיכוש...שתהיי לי בריאה...

אם את רוצה מבט אנושי...תסתכלי פשוט על אנשים...בשביל זה את צריכה סירחון של כבשים????ודרך אגב הכבשים רגילים כך עוד מימי אברהם אבינו...

ימוד שפה מהטלויזיה

ע"י הקשבה למשדרי TV נחשפים לשפות אחרות ככה למדתי את אנגלית שוטפת כי לא היה תרגום בערוץ הלבנוני שהביא תוכניות מקסימות באנגלית וגם את הטלנובלות שהייתי בבית בזמן הטיפולים למדתי ספרדית וככה שמקשיבה לערבית מרעננת את הזכרון שלי בשפה , ויש ניבים שונים בערבית וגם בספרדית ובאנגלית האוסטרלים האנגלית שונה מהאנגלים ומהאמריקאים אצל אמי במשפחה דברו ערבית ספרותית כמו שמדברים בסוריה , אבי אהב את הניב המצרי יותר שעות היחה מקשיב לשירים בערבית של עבד אל וואב או להבדיל פיירוז שהיא לבנונית .

למעלה