עבודה עם קהל

עבודה עם קהל

במסגרת העבודה שלי אני צריכה (בין היתר, זאת לא המטלה היחידה שלי) להתקשר ללקוחות, בדר"כ כדי לברר פרטים. (למשל כשחוזר דואר, אני זאת שצריכה להתקשר ולברר אם שונתה כתובת). לא מדובר פה במכירות או בצורך לשכנע אנשים אלא כאמור, רק בבירור פרטים. אבל גם את זה אני שונאת כי מה לעשות, יש כאלה שלא מבינים שאני לא נציגת שירות לקוחות ובאים אליי בטענות על כל מיני דברים. או שהרבה מהלקוחות בכלל לא יודעים עברית וקשה לי בכלל לתקשר איתם. בעצם, האמת היא שלאחרונה די הפכו אותי גם לסוג של נציגת שירות לקוחות ונותנים לי גם תפקידים שלא היו בעבר, כמו לעדכן לקוחות בנוגע לדברים מסוימים. כשיש לי עבודה שלא כרוכה בטלפונים אני מתפקדת בה היטב והתפוקה טובה. כשמגיע הזמן שאין לי מה לעשות חוץ מטלפונים התפוקה יורדת פלאים. אני כל הזמן דוחה את הקץ. גולשת באינטרנט או עושה דברים אחרים. תמיד חשבתי שזאת הזדמנות בשבילי לתרגל את העניין, כלומר חשבתי שאם אתקשר ללקוחות כי אין לי ברירה כי זאת העבודה שלי המצב ישתפר וזה יעזור לי עם הביישנות והכל. אבל אני עובדת בעבודה הזאת כבר מעל 4 שנים וזה לא קורה. אני עדיין שונאת את העבודה הזאת. מה גם שמרגישה שמנצלים אותי, כי כאמור, כשהגעתי לפה לא אמרו לי שאני אהפוך גם להיות נציגת שירות לקוחות ואצטרך להתקשר לאנשים. אם הייתי יודעת את זה מראש לא הייתי מתחילה לעבוד פה. אז אני חושבת לעזוב את העבודה (זאת לא הסיבה העיקרית, הסיבה היא בעיקר השכר הזעום ותחושת הניצול) אבל אם אני מחפשת נגיד עבודות עם שכר יותר גבוה, אז יש הרבה כאלה שהן עבודה מול קהל, שגם כרוכות בלעשות טלפונים וכו' ואני ישר פוסלת עבודות כאלה. מה שמעניין הוא שיצא לי להכיר אנשים עם חרדה חברתית יותר חמורה משלי אבל עדיין עובדים עם קהל. למשל יצא לי להכיר בחורה שלא מסוגלת לנסוע באוטובוס בגלל האנשים, אבל היא עובדת כמדריכת מחשבים. זה נראה לי מוזר, כי לי למשל אין בעיה לנסוע באוטובוס אבל אני לא רואה את עצמי עובדת בהדרכה כלשהי, עבודה שדורשת ממני לעמוד מול קהל, להרצות, להסביר. יש כאן אנשים שעובדים מול קהל? אפילו ברמה של שיחות טלפון? ואם כן איך מתמודדים? כאמור לא כל כך אכפת לי על העבודה הנוכחית ולא אכפת לי שיפטרו אותי אבל זה עשוי להציק לי גם בעבודות אחרות.

מבינה אותך... רק רציתי להגיד ../images/Emo3.gif

מחכה איתך לראות מה אחרים יגידו... עבדתי בעבודה שדרשה הרבה התמודדות עם אנשים, פנים מול פנים ובטווח הארוך זה גמר אותי. גם מפחדת מטלפונים... בחיי, זה פשוט ברמה שאני מפחדת מלחשוב על למה אני מפחדת, גם אם אני יודעת שזה פחד מביקורת וכו', אבל מפחיד אותי אפילו להיכנס לזה בראש עם עצמי. בקיצור, מחכה איתך לראות מה אחרים יעלו
איכשהו זה קצת מרגיעה לראות שאני לא היחידה עם הקשיים האלה... ביחוד בתקופה האחרונה שאני הולכת ומתכנסת בעצמי והעולם מתחיל להיראות שוב מפחיד ואני נופלת מחדש להמנעויות.

missuranus

New member
../images/Emo13.gif

עבדתי במשרד עורכי דין ובמסגרת התפקיד הייתי צריכה לעשות המון טלפונים, וגם לשמוע הרבה תלונות ולפעמים צעקות, שכמובן בכלל לא נגעו אלי. למרות כל התחושות שכרוכות בזה, זה שיפר לי את התקשורת ברמות שאי אפשר לתאר. אחרי שעזבתי את העבודה (בגלל לימודים) המצב חזר לקדמותו ודי שקעתי. זו הסיבה שעכשיו אני מחפשת עבודה דומה- שתחזיר לי את יכולת ההבעה שהיתה לי אז, שראיתי שאני מסוגלת אליה. אז אני בעד, או משהו :)

אני אפשר להגיד

בשבילי כבר לא ממש בעיה וכבר נדמה לי שכתבתי שלדעתי אני אחרי החרדה כבר... העבודה שלי היא לא פר אקסלנס מול אנשים אני יותר מול סחורה, אבל ברשת שאני עובד שהיא רשת מזון יש גם אנשים ששואלים ומבקשים וכו' וכו' בהתחלה זה היה לי אולי טיפה קשה(באמת לא משהו רציני) אבל די מהר(ברמה של גג חודש)כבר עבר ונהיה רגיל לגמרי... לדעתי החוכמה היא לא להתעסק יותר מדי עם המחשבות, לחשוב על משהו אחר

איך אפשר לחשוב על משהו אחר

כאשר אני בשיחה עם לקוח ואפילו שיחה של דקה-שתיים? אני אמורה להיות מרוכזת בעבודה. מה שקורה הוא כאמור שאני כל הזמן דוחה את הקץ, את הזמן שאצטרך לעשות טלפונים. בסוף אני כן עושה אבל התפקוד שלי בעבודה הזאת יורד. וארבע שנים של עבודה כזאת לא ממש העלימו לי את החרדה, עובדה שאני עדיין מתקשה לתפקד בעבודה הזאת ועדיין שונאת את זה..

בדיוק!להיות מרוכזת בעבודה!בשיחה!

משהו אחר ולא בחרדה. כשאני משהו אחר, אני מתכוון בניגוד לחרדה וגם לא רק באותו הרגע, אלא גם לפני... זה משהו שעזר לי בהרבה פעמים בחיים, לא מזמן היתה חתונה של קרוב משפחתי וכמובן שעם השנים זה כבר לא עד כדי כך משמעותי, אבל עדיין במידה מסוימת, אז חשבתי על האוכל כל הזמן זה מה שהתעסקתי לא לחשוב על שום דבר אחר לא אנשים לא כלום, ו...זה ממש עזר, אפילו די נהניתי בסופו של דבר

רותם ע

New member
ניסית לנתק את עצמך?

הרי הבן אדם שאת מתכוונת לדבר איתו על שינוי פרטים או משהו לא חשוב לך, הוא לא מעניין אותך, הוא אחד מאלף בשבילך ואת בשבילו. פשוט להתייחס אליו ככה, "הוא לא יזכור אותי עוד 10 דקות ואני גם אשכח ממנו. זו שיחה סתמית ורגילה". מעבר לזה אפילו, את עושה לו טובה והוא צריך, אם הוא לא חצוף, להודות לך. או משהו כזה... מין מנטרה כזאת שעוזרת להתגבר עד שאת מבינה שהיא גם נכונה, ואז בכלל...

בעיקרון את צודקת

והאמת, בהתחלה חשבתי על זה ככה, שאני בסה"כ עושה טובה לאנשים, אני הרי מבררת את הפרטים שלהם כדי שאנחנו, החברה נוכל לשלוח להם כל מיני מבצעים וכו' אבל יש כאלה ש"על הדרך" כשאני מתקשרת אליהם מתלוננים על כל מיני דברים שאין לי מושג בהם וממשיכים להתלונן למרות שאני מנסה להסביר להם שאני לא הכתובת לכך. או כאלה שבכלל לא מדברים עברית וזה בכלל מתיש לנסות לדבר איתם. (לקוחות ערבים בעיקר). כמובן שיש ויש, יש גם כאלה שבאמת מודים לי והכל אבל יש גם את המעצבנים שקשה להיפטר מהם.. ומה שהכי מתסכל הוא שזה בכלל לא תפקיד שהייתי אמורה לעשות מלכתחילה. אני מוגדרת כקלדנית ומשלמים לי משכורת של קלדנית (אולי בעצם אפילו יותר נמוכה משל קלדנית) ובפועל אני גם קלדנית וגם נציגת שירות לקוחות..

אני עובדת בשירות לקוחות

זו העבודה השניה שלי מאז השחרור מהצבא (השתחררתי לפני כמעט שנתיים) וזו גם העבודה השניה בתחום... אין ספק שזה קשה, זה שוחק ומתיש אותי נפשית. בעבודה הראשונה ברחתי אחרי כמעט חצי שנה (כולל תקופת ההכשרה) והייתי שבורה. זה היה שיא שלילי במצב הנפשי שלי. סה"כ מאוד חשוב לי עבודה עם אנשים אבל אחרי שנכנסתי לזה, זה הרבה פחות נחמד משחשבתי... אחרי העבודה ההיא הייתי מעל לחודשיים מובטלת, פשוט לא הייתי מסוגלת לחפש עבודה. את רוב זמני העברתי ברביצה במיטה וגלישה באינטרנט בסלולרי. הגעתי אז למצב שאני לא יוצאת לעבודה לפני שנטלתי קלמנרבין שזה כדור טבעי למצבי חרדה, גם לא הייתי הולכת לישון לפני הנטילה שלו וכמובן תמיד היה איתי בתיק. בגדול הכדור לא עזר אלא שימש רק כמשענת פסיכולוגית. אבל זה היה בלתי אפשרי להמשיך ככה... ממש פחדתי להגיע לעבודה, לא יכולתי לדמיין את עצמי עונה לעוד שיחה אחת אפילו! היה יום אחד שהרגשתי שבורה והלכתי לרופא שהביא לי 3 ימי מחלה על חרדה. זה היה מוזר עבורי... הייתי אחת שלא מוציאה ימי מחלה ולא הולכת לרופאים בכלל אבל הגעתי למצב שכבר לא יכולתי לתפקד כמו בנאדם, גם היתה לי תקופה של הקאות- פסיכוסומטי. בעבודה הנוכחית אני מעל לשנה (ליתר דיוק, בעוד יומיים, שנה ושלושה חודשים). אין לי מושג איך אני שורדת... בעיקר כי העבודה הזו היא ברירת מחדל מבחינתי. התנאים לא משהו בכלל אבל אני מנסה להסתכל על היתרונות. חוץ מזה, אני מתחילה לימודים בסוף החודש אז אני לא יודעת אם אני אמשיך פה וגם אם כן אז במתכונת מאוד מצומצמת אז זה מרגיע אותי. אבל מודה, גם לי היה יום שכמעט והגעתי לעבודה רק כדי להתפטר (כי באותו יום החלטתי לא ללכת כי הרגשתי ממש רע וקיבלתי יומיים מחלה) אבל אחרי שנשארתי בבית, נרגעתי והמשכתי ללכת לעבודה. תראי, בגדול אני לא מאובחנת כחרדתית אבל אני בטוחה שיש לי הפרעה נפשית כלשהי, גם אם בדרגה קלה. אני מאמינה שההתמודדות הכי טובה זה כשאין לך ברירה, תחשבי שזו העבודה שלך ועל זה את מקבלת כסף (אני עובדת בשכר מינימום, לא משלמים לי להפסקות, בקושי נותנים לצאת לשירותים כשצריך אבל זה עדיין כסף...). חוץ מזה, תדברי עם המנהל/ת שלך לבדוק איך את יכולה לצמצם כמה שיותר את העבודה הטלפונית שמעיקה עליך, עד למינימום ההכרחי. יכול להיות שיש דברים שאת לא ממש חייבת לעשות אבל בגלל שלא התלוננת המשיכו לתת לך. אני לא יודעת מה הנסיון התעסוקתי שלך או לאיזה כיוונים את פונה אבל אני למשל שאמרתי לעצמי שלא אעבוד יותר בשירות לקוחות וחשבתי להתפטר התחלתי לחפש משרות באינטרנט שיכולות להתאים לי ורובן המוחלט היה בתחום הטלפוני, מה שנורא תסכל אותי...

שכר מינימום..

השאלה היא אם שכר מינימום זה שכר שאפשר לחיות ממנו. אני מניחה שאת עדיין גרה עם ההורים. במצב כזה באמת שכר מינימום זה לא כל כך נורא. אני כבר בת 36, כבר מזמן לא גרה עם ההורים. בינתיים אמנם אבא שלי עוזר לי מבחינה כלכלית אבל הוא הרי לא יוכל לעזור לי כל החיים. אי אפשר לדעת מתי יגיע הזמן שהוא כבר לא יוכל לעזור לי. ואין לי מושג איך חיים לבד משכר מינימום. בגלל זה אני לחוצה למצוא עבודה יותר נורמאלית. אני לא יכולה להתנחם בזה שזה נותן לי כסף כי שכר מינימום זה לא כסף כשמדובר במחיה.. אני חייבת להודות התנאים בעבודה שלי בכל זאת יותר טובים מאצלך, בעבר עבדתי בעבודות כאלה של מדינת עולם שלישי, כמו שאת מתארת, היום לא הייתי מסכימה לעבוד בעבודה כזאת, כך שאולי בכל זאת זה התקדמות כלשהי. אבל עדיין אני מרגישה מנוצלת. אולי זאת באמת גם בעיה שלי, של הפחד להגיד לא ולדעת גם לא להסכים לעבודות מסוימות שנותנים לי.

שכר מנימום לא מספיק לכלום

אני גם לא עובדת בהיקף של משרה מלאה. בחודש האחרון אני חושבת שעבדתי אפילו פחות ממאה שעות. בתקופה האחרונה יש לי כמה בעיות בריאותיות לא מוסברות ואני מוצאת את עצמי בימי מחלה או משתחררת מוקדם וגם היו לי 2 ימי חופש (אחד למשהו שקשור בלימודים ואחד בגללל ריבוי תורים בקופ"ח באותו יום). נורא קשה לי להתקיים בשכר הזה ואני גרה בבית של אמא עדיין... אני פשוט לוקחת בחשבון שאין לי נסיון לשום דבר אחר, אין לי השכלה מלבד תיכונית ותעודת בגרות ואני גם לא בנויה נפשית לכל סוג עבודה, אני לא רואה את עצמי אפילו ממלצרת (מרגישה מגושמת מדי). כמובן שאם את מרגישה לא טוב עם העבודה שלך, אני חושבת שנכון להתחיל לחפש משהו אחר במקביל עד כמה שאת מצליחה מבחינת תמרון הזמן. אם התנאים שלך הולכים ומחמירים אין סיבה שתמשיכי לסבול. כלומר, תמיד זה טוב מבחינת האתגר שזה מציב אבל את לא חייבת לבחור להיות מאותגרת ככה אם את לא רוצה. בכל אופן, שיהיה בהצלחה!

תודה

האמת, אם היה לי מהעבודה הזאת שכר נורמאלי אז באמת הייתי "בולעת את הצפרדע" וממשיכה עם כל הקשיים. אבל הבעיה היא שאפילו את זה אין ומה לעשות, אישה בגילי צריכה כבר להתפרנס בכוחות עצמה. רק שאני באמת מקווה שלא אתמכר להרגל ולשיגרה. אני צריכה באמת הרבה כוחות כדי להתחיל לחפש עבודה, ללכת לראיונות וכו', זה קשה פי כמה כשעובדים במשרה מלאה ובקושי יש זמן למשהו אבל אחרי הכל מדובר במחיה ובפרנסה שלי.

giorno231

New member
השאלה היא האם זה מגיע משנאה או מחרדה?

בתקופה שעבדתי בשירות לקוחות הצלחתי להתגבר על החרדה, אבל עם הזמן מאסתי בשיחות טלפון, ככה שאפילו כיום אני לא אוהב לדבר בטלפון. שיחות טלפון זה דבר שהרבה לא אוהבים ואף שונאים לעשות, גם מבלי שתהיה להם חרדה כלשהי. העבודה הזו יכולה להיות בהחלט לא מהנה, ואם זה כך אני מציע שתעברי לעבודה אחרת, עדיף כזאת שלא תסבלי ממנה, אבל בכל מקרה נשמע ששינוי יתאים לך בשלב הזה.

לא רק יתאים, אפילו הכרחי

כי אפילו את האוהלים כבר מפנים
כך שאם אני רוצה להמשיך לחיות ממשהו גם אחרי שאבא שלי כבר לא יוכל לעזור לי, אני חייבת לעשות משהו בעניין. אני חושבת שאני שונאת את העניין של הטלפונים בגלל הנושא של החרדה. לא יודעת, יש לי איזה קטע כזה של רתיעה מלדבר עם אנשים, זה אפילו לא שאני לא יודעת לתקשר, אני יודעת מה נכון וצריך להגיד אבל עדיין יש קטע כזה של קרירות וניכור מצידי כלפי בני אדם. (לדוגמא אם אני מתקשרת לפני חג, מקובל לסיים את השיחה ב"חג שמח" או במקרה שלי, מכיוון שאני עובדת בחברה של בגדי ילדים ואנחנו שולחים הטבות לילדים בימי ההולדת שלהם, אז אם לקוחה רוצה לדווח על ילד שנולד לה כדי לצרף אותו למועדון ולהטבות, מקובל גם לומר משהו כמו "מזל טוב".. מעין נימוס אלמנטרי כזה ואיכשהו אני נתקעת ולא ממש שומרת עליו והדיבור שלי הוא די ענייני כזה ויבש). לפני שהגעתי לעבודה הזאת כבר דחיתי עבודות שידעתי שכרוכות בטלפונים. רק שלגבי העבודה הנוכחית לא ידעתי שזה יהיה כרוך בטלפונים כי לא אמרו לי את זה אז די אכלתי אותה בעניין הזה. (ושוב, אם השכר היה כזה שאפשר לחיות ממנו אז באמת הייתי אולי רואה את הדברים אחרת).

מזדהה ../images/Emo8.gif

היה נחמד אם היה פשוט אפשר לעשות לייק, היה חוסך לי סתם לפתוח עוד הודעה רק לציין הזדהות
(אני מניחה שזה הדבר הכי קרוב
) בכל מקרה, מזדהה עם הכל, רק שבמקום קרירות, האוטומט שלי זה "נחמדות יתר" כדי להיות בטוחה שחס וחלילה לא יהיה מצב שבו מישהו יצא לא מרוצה ולא יאהבו אותי ויעיפו אותי לקיבינימאט
או במקרים מסויימים, איזו נטייה לגמגומים קלים עד שאני מצליחה להתפקס.

giorno231

New member
טוב אבל יש הרבה סיבות לאנטי שלך

מעבר לחרדה עצמה, יש אנשים מיזנטרופים (לא מאשים אותך חלילהף רק כדוגמה), כאלו ששונאים גינוני כבוד ונימוס (אני למשל), לא אוהבים את שגרה שבה צריך לחזור שוב ושוב אותו הדבר. בקיצור, בכל מצב זה לא מתאים לך לעסוק בעבודה כזו, ואת בוודאי מוכשרת לעסוק במשהו שתעריכי אותו יותר כמקצוע.

ar29041

New member
אתה אומר שאתה שונא גינוני כבוד ונימוס

ואחרי זה אתה מתפלא שיש לך בעיות חברתיות

giorno231

New member
אני שונא דברים, זה אומר שאני לא עושה אותם?

יש דברים שעושים מכורך העבודה (ע"ע כותבת ההודעה הראשית). אני מקווה שזה היה ניסיון להצחיק, אחרת לא נראה לי שאתה מתאים לרוח הפורום הזה...

למעלה