עבודה חדשה

mosheTheOnly

New member
עבודה חדשה

היי, התחלתי לעבוד כמהנדס תוכנה בחברה חדשה וגדולה. הבעיה היא ששמו אותי בקבוצה עם מוצר כבר די בוגר, הקוד כתוב ועכשיו בעיקר מתקנים כל מיני באגים. במשך חודש שאני שם לא יצא לי לכתוב קוד בכלל, רק נתנו לי באגים קיימים בשאיפה שאפתור אותם והתמרחתי אולי שבועיים על איזה באג שאין לי מושג וחצי מושג איך פותרים אותו (במיוחד כשמדובר בקוד של עשרות אלפי שורות ולא ברור לי מה כל חלק עושה). דיברתי עם מנהל הקבוצה והוא אמר בסדר, בסדר וכלום לא קרה. השאלה היא מה לעשות מכאן? (א) לגשת למנהל המחלקה ולבקש להעביר אותי למשהו אחר (ואולי אתפס כאחד שעושה בעיות כבר בהתחלה). (ב) להתעלם ולהמשיך לא לעשות כלום (למרות שאני יותר הייתי נהנה כן לתת תפוקה). (ג) להתחיל לחפש במקביל מקום עבודה חדש. (ד) להמשיך לנדנד למנהל קבוצה שיתן לי לכתוב קוד (או עד שיימאס לו ממני). אני רוצה לציין שהניסיון שלי הוא של שנה וחצי כסטודנט.

x0d

New member
התשובה פשוטה

אני בא ממצב כמעט זהה לשלך. במשך שמונה חודשים סבלתי את זה כמעט בשקט. כיום, כהשקוד הישן מתחלף בחדש, יש לי משקעים כלפי החברה ואני לא כלכך בטוח שאני רוצה להיות בה, אפילו כשלכאורה אעשה את מה שאני שואף לעשות. השאלה הגדולה כאן היא האם אתה מאמין שהם עושים זאת בתום לב, או לא. האם אתה חושב שבאמת ובתמים הביאו אותך בשביל לכתוב קוד חדש, אך יש כרגע אילוצים שמחייבים התעסקות עם הקוד הישן, או שהביאו אותך ככוח עבודה שחורה? אם אתה מאמין שהם עושים זאת בתום לב, תתעלה על עצמך למשך מספר חודשים ועשה את כל מה שאתה יכול בשביל לסייע לחברה. בבוא העת, כשיהיה זמן לכתוב דברים חדשים, יעריכו אותך הרבה יותר, יראו בך אדם אחראי ומועיל. זה רק ישחק לטובתך. מצד שני, אם אתה מאמין שפיתו אותך לשם על ידי דיבורים על עבודה מעניינת ובפועל אתה הולך לתקן באגים למשך כל שהותך שם, אז כמובן שאני מציע לך להתחיל לחפש מקום עבודה אחר, בשקט ובמקביל. איך אומרים? Don't get mad, get even.

KajaGugu

New member
יש לך כאן היזדמנות

המצב שאתה מתאר מאוד נפוץ, עובד חדש מגיע וכולם מצפים שהוא יבין את הקוד לבד תוך שבוע. יתכן שלשאר העובדים אין זמן להדריך אותך, יתכן שאין להם מוטיבציה לשתף אחרים בקוד שלהם. הבוס שלך צריך להיות מודע לכל זה, אתה לא "מציק" לו אלא נוהג באחריות. אני חייב להודות שתמיד במקום עבודה חדש יש הרגשה כמו זאת שאתה מתאר, אתה מגיע מלא מוטיבציה ורצון להוכיח את עצמך אבל מרגיש שאתה לא עושה בעצם כלום, אני מתאר לעצמי שאם הזמן תיכנס לעניינים וההרגשה תעלם. מצד אחד אתה כותב שאתה רוצה לכתוב קוד משלך ומצד שני שהקוד הקיים לא מובן לך. אתה גם כותב שאין לך הרבה ניסיון וזה מובן שאתה רוצה ללמוד דברים חדשים ולהתקדם. לדעתי יש לך כאן הזדמנות ללמוד, להבין וליישם קוד של מערכת גדולה וכך לצבור ניסיון.

bobishere

New member
מצב נורמלי והגיוני

אתה לא מצפה שבכל פעם שמגיע עובד חדש יפתחו לכבודו פרויקט חדש. תיקון באגים בקוד קיים זו דרך טובה מאד להיכנס לעיניינים. מכריח אותך להיכנס לקרביים של המערכת, להבין איזה חלק אחראי על מה. ואם אתה בא לבוס שלך ואומר שאתה אחרי שבועיים לא מסוגל להיכנס לקוד, אתה בעצם אומר שאתה לא מתאים לו. זה לא שאתה נתפס כעושה בעיות, אלא נתפס כחסר כישורים. אתה יכול לבקש עזרה בהבנת הקוד, אתה יכול לבקש לקבל איזו הדרכה על הפרויקט, שמישהו יסביר לך מה כל חלק עושה. אבל תיזהר, כי אם ייראו שצריך להשקיע יותר מדי זמן בהדרכה שלך, אין להם טעם להחזיק אותך. תנסה להראות שאתה עצמאי ומסוגל ללמוד בכוחות עצמך. לדעתי אחרי כחודשיים (בהם הצלחת לעשות משהו! לא חודשיים אתה יושב ובוהה במסך בלי להבין כלום), אפשר להתחיל לפצוח בשיחות על זה שאתה רוצה להתחיל משהו מאפס.

mosheTheOnly

New member
זאת בדיוק השאלה..

אולי אני פשוט לא מתאים לפרוייקט הזה, אולי הוא גדול עלי בכמה מידות. אני בעצמי לא יודע והשאלה היא האם לבקש כבר עכשיו לעבור לקבוצה אחרת, לחפש מקום חדש או להמשיך במצב הנוכחי. אני לא חושב שאני חסר כישורים אלא פשוט אולי לא מתאים לפרוייקט הזה שהוא גדול ומסובך מדי.

bobishere

New member
אל תתייאש

חבל להתייאש אחרי תקופה כלכך קצרה. רוב הסיכויים שאחרי שתתחיל להיכנס לעניינים, תגלה שהפרויקט לא מסובך כמו שזה נראה לך. אם המנהל הישיר לא מבין שהוא צריך לתת לך חונך, תאתר בצוות מישהו נחמד שיהיה מוכן לעזור לך. במקומות שאני עבדתי בהם, לכל עובד חדש יש מישהו שזמין לענות לו על שאלות. בלי זה, באמת קשה להיכנס לעניינים. לבקש לעבור לפרויקט שבו אתה תכתוב קוד, ייתפס לא טוב. זה ייראה כאילו אתה סתם מתחמק מעבודה קשה.

itaym02

New member
וחוץ מזה, זאת העבודה ברוב הפעמים

בהם מגיעים לחברה גדולה ויציבה. יציבות=מוצר קיים וותיק בדר"כ

CoolerMaster

New member
תגובה

אין לי מושג איך הפרוייקט שאתה עובד עליו נראה, אבל תמיד בפנטזיות, אתה יושב מול המחשב, ספרי התיעוד של הפרוייקט ניצבים בצד אחד, הקוד מתועד למופת, בנוי בצורה מאורגנת ומסודרת, הכל לפי הספר. תוך יומיים אתה קולט הכל, בדרך לאוכל אתה חושב על ה-design, כמה הוא גאוני ואיך היית משפר אותו עוד קצת. בחזרה מהאוכל, אתה ניגש לראש הצוות ומציע לו שיפור לאלגוריתם שמייעל את התוכנה בעשרות אחוזים. זאת אולי הפנטזיה. במציאות זה קצת שונה. אין לי מושג באיזה שפה הפרוייקט כתוב ומה הידע שלך, אבל תנסה להבין איך הוא בנוי באמצעות הכלים שישנם, אין לך ברירה. ההתחלה תמיד קשה. תנסה אולי למצוא פרוייקטי קוד פתוח שדומים לפרוייקט הזה באיזושהיא צורה ואולי קטנים יותר במימדים ממנו. כך אולי תוכל להבין יותר מה רוצים ממך.

למעלה