עבודה זהירה

Giyora68

New member
עבודה זהירה

לא לשכוח להיזהר באימונים . מצ"ב סרטון ממחיש

../images/Emo207.gif זהירות ובטיחות באימונים...

לאורך השנים שהתאמנתי תמיד הפריע לי משהו אחד במיוחד. בכל קב' מתאמנים תמיד (א-ב-ל תמיד) יש את החניך המבקש להוכיח את עצמו יתר על המידה, או את זה הלהוט מידי שלא שולט לא בעצמו ולא בטכניקות. הבעיה שנתקלתי בה היא שבתירגול (גם טכניקות אבל בעיקר רנדורי בעצימות נמוכה יחסית או רנדורי מוגבל, קרי ללא ידיים או רגליים או הטלות וקרקע) אותו אחד תמיד עושה משהו לא בטיחותי (שולח איזו בעיטה לתוך הברך או מכה לפנים או סתם עובד בעצימות גבוהה מהנדרש ללא שום סיבה ותוך זניחת הטכניקה הנכונה). הבעיה היא שתמיד דווקא בן-הזוג המתרגל איתו, זה ששמר על הכללים, הוא זה שנפגע "ההשתוללות" ונאלץ לסבול כאבים ולהפסיד אימונים. מה שמרתיח אותי מעבר להכל הוא שאותו משתולל (בעיני לפחות) לא מכבד את הסובבים אותו ואת הוראות המדריך/מאמן ולא מבין שהאימון מטרותו תירגול מסויים, ואם מכבדים את הסובבים אותך כולם יתרגלו כמו שצריך ויחזרו הבייתה שלמים ובריאים ולא פצועים וחבולים. נתקלתם בזה ? מה אתם עושים במקרים כאלו ? אלון.

Giyora68

New member
כנראה שהמקום שאתה נמצא אינו המקום ה

אם אין רספקט בין הקבוצה אז זה כשל של המאמן .חבל להתאמן בקבוצה כזו . מאמן אמור ללמד אבל הוא גם אחראי . הוא אמור להכניס מודעות ולרסן . בסך הכל בקבוצות בהן התאמנתי לא נתקלתי בתופעה כזו למרות ואולי בזכות הרמה הגבוהה של התלמידים.

../images/Emo18.gifקצת זהירות - לגבי הסרטון

הסוף לא קל לצפייה. לפחות לטעמי.

cronic1

New member
עבדו יפה מאוד-תאונה שקרתה

לא נראה שמשהו התכוון לפגוע בכוונה.

ננדין

New member
אוי איזה סרטון מגעיל!

ראיתי אותו כבר בפורום BJJ ופשוט קשה לי להאמין שהמרפק נשבר בכל כך קלות טוב...זה המטרה המקורית של הבריח, לא?

תגובה רשמית של זה שביצע את הנעילה

אפשר לקרא כאן (ושוב תודה לחממס מפורום bjj שגם הביא את הסירטון לידיעת הקהילה, וגם הביא את הקישור הנ"ל לתגובה של זה שגרם לפציעה). ממה שהבנתי מקריאת התגובה שלו, כנראה שהיתה לבחור בעיה כלשהי לפני כן במיפרק, כי הוא לא התנפל על הבריח במטרה לשבור, אלא רק החל לבצע את הנעילה (המאוד נפוצה) ואז המיפרק ניפרק. נק' שניה שאני אישית מבין מהמקרה הנ"ל, זה הפשטות שבו ניתן לפרוק למישהו מיפרק באמצעו בריח שהולך קצת מעבר לסף הנעילה, וכמה זה יעיל במובן של השקעה של מעט אנרגיה וכח שמאפשרת לנטרל תוקף אגרסיבי (כך שגם איש/ה קטן/ה עם טכניקה טובה יכול/ה לנטרל אדם גדול, כבד וחזק).

anush91

New member
זה חשוב מאוד להיזהר באימונים...

בגלל אי זהירות נקעתי את הקרסול לפני שבוע..ואני לפני תחרות..

לא בדיוק

מה שהבחור אומר שם הוא שהמרפק והכתף נשארו במקומם ולא נפגעו כלל, ומה שקרה היה שעצם הזרוע נשברה. לא מבין הרבה בבריחים, אבל לטענתו זו הייתה "freak accident" ובלתי אפשרי לשבור כך את העצם גם אם מנסים...

זה נכון

בריח מתבצע על מיפרק (חיבור בין עצמות), ולא על העצם עצמה. שבר בעצם שלא במיפרק לא צריך לקרות במצב נורמלי בעקבות נעילת מיפרק.

floppy disk

New member
זה מפחיד לגמרי

מהיום אני אזהר יתר על המידה בבריחים (למרות שקודם אני צריך למצוא מכון ^^)..

פציעות זה לא נובעות רק מבריחים

היו מקרים של פריקות כתף ושבירות מרפק גם מבלימות לא נכונות / טובות של הטלות, היו מקרים של צלעות שבורות כתוצאה מבעיטות ואגרופים חזקים שנכנסו וכנ"ל לגבי שיניים, אפים ושאר חלקי גוף. אין שום סיבה שבאימונים מצב כזה יקרה. לגבי תחרויות המצב יותר רגיש, אבל גם שם לא צריכות להיות פציעות כאלה.

למעלה