עבודה והכנסה

gabby83

New member
עבודה והכנסה

שלום לכולם.
אני מגיע עוד שבוע לטורונטו עם PR ואני מגיע מתחום מערכות מידע.
בישראל עבדתי כמנהל פרויקטים של הטמעת ERP, CRM.
בעל תואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע (מהטכניון), ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות בניהול מערכות מידע וטכנולוגיות (מאוניברסיטת תל אביב).
אני אשמח מאוד לעזרה/עצה/הכוונה להיקלט לעולם העבודה בתור Business Analyst או מומחה ERP או יועץ בתחום מערכות מידע.
תודה מראש !!

PuffDragon

New member
הצעד הראשון והכי חשוב

הוא למצוא עבודה בתחום.
&nbsp
בהצלחה.

TrigATUSA

New member
באיזה מוצר אתה מתמחה?

בגדול, לא פשוט לזרים להשתלב בתחום של מנתחי מערכות/מטמעים כי הגורם של השפה נחשב קריטי
&nbsp
יש כאן כמה אנשים בתחום, אם תחלוק את ההתמחות שלך אולי יהיה אפשר לתת לך כיוונים

gabby83

New member
התמחויות ועוד

תודה רבה על המענה.
בארץ אני התעסקתי בעיקר בתחום של הטמעת ERP פריוריטי (הייתי 4 שנים בחברת יישום).
ליוויתי וניהלתי בעצמי הטמעה של המערכת וניהול של פרויקטים אלו החל משלב האפיון, הבנת צרכים, כתיבת מסמכי אפיון, הסבות נתונים, הדרכות משתמשים, "עלייה לאוויר" של המערכת וליווי ותחזוקה לאחר מכן - תכנות, פיתוח, תכנון ובניה של ממשקים ועוד.
יש לי ניסיון של הטמעת המערכת הזו במגוון חברות וארגונים מתחומים שונים כמו: חברות תעשייתיות יצרניות, חברות ביטחוניות, חברות הפצה מסחריות, חברות ייבוא וזכייניות ועוד. אוסיף ואומר שיצא לי להתנהל לא מעט גם עם גופים (לקוחות וספקים) בחו"ל.
התעסקתי בעיקר בהטמעה של הפריוריטי אך יצא לי להתנהל לא מעט עם ממשקים עם מערכות אחרות ולתכנן ולבנות תהליכי עבודה מהיסוד - עם מערכות ERP אחרות, עם מערכות BI, CRM ו-MES ייעודיות.
אני מאוד אשמח להכוונה/עזרה בנושא

TrigATUSA

New member
ניתוח תעסוקתי

מכיוון שאין לך ידע במוצר שנמצא בשימוש בקנדה, אתה בעצם צריך לשכנע לקוח או חברת ייעוץ להעסיק אותך ולהכשיר אותך מאפס במוצר שלהם, על בסיס הכישוריים הכללים שניתנים להעברה ממה שעשית על מוצר הישראלי (מה שנקרא TRANSFERABLE SKILLS)
&nbsp
מניסיוני זה הרבה יותר קשה למטמיע/מנתח מערכות מאשר למתכנת, כי הנושא של שפה/תרבות/יכולת תקשורת היא הגורם המכריע בראיונות כאלה, ואתה תמיד תהיה בחסרון ענקי אפילו מול בוגרים טריים של אוניברסיטה במדעי המחשב
&nbsp
היחיד שאני מכיר שהצליח לעשות את זה (אני מכיר כמה שנכשלו, ושינו תחום או לא עובדים) היה בפרובינציה נידחת יחסית, שם התחרות בשוק העבודה, אני מנחש, הייתה פחותה, והוא עשה את זה על ידי כך שהוא מצא משתמש קצה, שגם שילם יחסית מעט.
לך אין את הייתרון הזה כי אתה מגיע לשוק עבודה רווי במהגרים ותחרותי מאוד, ורוב החברות פשוט לא יישקלו מועמדות של מישהו שלגמרי לא מכיר את המוצר
&nbsp
ההמלצה שלי תהיה (כמובן, בנוסף לנסות את מזלך כי זה בחינם...) היא להתביית על מוצר שיש לו ביקוש בקנדה, ללמוד אותו על חשבונך באופן עצמאי, אולי להוציא הסמכה, ועל בסיס זה לחפש עבודה בתחום
לחילופין ללמוד טכנולוגית של פיתוח דוחות (משהו בסגנון SSRS, מוצר BI מבוקש) ולמכור את עצמך בתור מתכנת דו"חות - זה ה קל יותר יחסית למצוא)

gabby83

New member
אלו מערכות מידע נמצאות בקנדה ?

ברור לי שמכיוון שפריוריטי זה מוצר כחול-לבן אין טעם להתבסס עליו ואני לגמרי מוכן לזה.
*למרות שיש כמה חברות שמשתמשות בפריוריטי בקנדה :)
בגלל זה אני מכוון יותר לתפקיד של Business Analyst או Consultant בתחום.
אני מכיר אנשים בארץ (בישראל) שלמדו מספר מערכות מידע גם בישראל וכבר מלומדים בכמה מערכות.
אתה גם מגיע מהעולם האפליקטיבי של מערכות מידע ?
אני אשמח לשמוע קצת יותר על הניסיון שלך. אלו מערכות מידע הן בעיקר נפוצות שם ?

TrigATUSA

New member
אני לא מקור מוסמך למערכות שקיימות בקנדה

למשל, ניסיתי חיפוש ב GOOGLE ולא הכרתי 90% מהמערכות שהוזכרו כאן
https://www.cpacanada.ca/en/connect...icles/2014/September/erp-software-survey-2014
&nbsp
אני בעיקר שומע על המערכות של MICROSOFT (DYNAMICS) , SAP, Sage, Infor, SalesForce, NETSUITE אבל אין לי מושג אם זה קבוצה מייצגת
&nbsp
לדעתי אם תחפש בלוחות של משרות כמו INDEED לפי מילת חיפוש ERP או CRM תוכל לקבל רושם באילו מערכות יש עבודה
&nbsp
אני לא חושב שמצבך בתור זר משופר בתור BUSINESS ANALYST "כללי" לעומת כזה שמתמחה במערכת ERP או CRM - גם התחרות גדולה יותר (כי כל אחד יכול להתחרות על המשרות האלו) וגם הדגש על "כישורים רכים" גדול יותר
&nbsp
וכן, אני עובד בתחום ובסך הכל זה תחום עם ביקוש משמעותי, אם אתה מצליח להכניס "רגל בדלת"

למעלה