עבודה בתחום

עבודה בתחום

מה הסיכוי למצוא עבודה בתחום עם תואר שאינו בכלכלה אלא במנהל עסקים במגמת מימון? כמו רבים אחרים אני מחפשת כבר מספר חודשים ואני תוהה- האם יש סיכוי למי שאינו בוגר כלכלה? מכרו לנו שמגמת מימון זה תואר פיננסי אבל בפועל....

ofir1985

New member
אולי זה יעודד..

תואר בכלכלה מוגדר בתעשיה כתואר בניהול.. כך שאנחנו באותה הסירה, אלא אם כן תחליטי ללכת לעולם המשמים של הבנקים (למרות שגם שם לתפקידים זוטרים אפשר להתקבל עם תואר בכדרות, וברגע שהוכחת את עצמך, תואר בכלכלה לעומת כל דבר אחר יהיה שולי).

תתחילי לחשוב מחוץ לקופסא, תראי איך קורסים וידע נוסף (BI, ERP...) יכולים להועיל לך בקריירה שתרצי להתקדם בה..

השוק מוצף בהמון, אבל המון בוגרי כלכלה, ניהול ומנהל עסקים, ועל כל תפקיד שנפתח, קופצים לפחות עשרה, בכל מקום בארץ.. תפעילי את הכישורים שקיבלת בתחם היזמות בשביל לפתח את עצמך לכיוון שמעניין אותך.

אופיר

ofir1985

New member
איזה תחומים מעניינים אותך?

בקורסים שעברת, לאיזה מהם הכי התחברת (עוזר גם לדעת באיזה קורסים הצטיינת)

אופיר

היי אופיר, תודה.
קורסים שיותר עניינו אותי- מאקרו, מימון, חשבונאות ניהולית
לעבודה אני חושבת בעיקר על תחום של בקרה תקציבית, ניהול תקציבי.
אבל האמת היא שאני לא מרגישה שהלימודים נתנו לי מספיק בכדי להבין מה עומד בדיוק מאחורי כל תפקיד.
בטח שלא אם הוא מעניין אותי או לא. בכל זאת הלימודים הם תיאורטיים ובעולם העבודה כמובן יש דברים שלומדים רק לאחר שמתנסים.

אני פשוט רוצה למצוא משרה התחלתית כלשהי בתחום ומשם לראות מה קורה, להכיר את התחום מבפנים כעובדת.
נשמע תלוש? :)

ofir1985

New member
נשמע הוגן, אבל לצערי המצב בשוק לא משהו..

למשרות בתחום המאקרו - מדינה.. תחפשי פה - https://www.google.co.il/url?sa=t&r...=N3px8tGOTEhXZAcX5qHegw&bvm=bv.58187178,d.ZG4

בתחום המימון, תבדקי באמת בבנקים (אני מאמין שלתפקיד טלר, אפשר להתברג עם תואר כשלך)

חשבונאות ניהולית, אלו תפקידי תמחירנים במפעלים וכ'ו.. תכתתי רגליים ותעברי מפעל מפעל באזור מגורייך, תבדקי מי יש לך בפנים, תשוחחי עם אחראי/ת משאבי האנוש.. אל תתייאשי.. תבואי מדוגמת ורצינית!

מה שגם אני שמתי לב זה שבאמת באקדמיה מתעסקים בלמכור קורסים במקום להכין לשוק העבודה..

אופיר

גרי רשף

New member
הבעייה אינה ההתמחות אלא העדר הנסיון

קשה לי לתת עצות, ורק לנחם אותך שמצב התעסוקה במשק הישראלי יחסית טוב, ולכן ניתן למצוא עבודה - אולי בשכר נמוך - ובה לצבור נסיון ראשוני ולהתחיל לאט לאט להתקדם.

המצב יחסית טוב? באמת?

יחסית למה? למי? הוא לא טוב בפני עצמו, בכלל לא.
בכל מקרה, אולי יש לך רעיונות לתפקידים שיהיה ריאלי "להשיג" ללא ניסיון וללא תואר בכלכלה?
שאדע לאן לכוון פחות או יותר. תודה.

Kayben

New member
זה אפשרי

את לא נמצאת בנחיתות של ידע לעומת מועמד עם תואר בכלכלה.
תפנימי את זה.
יש הרבה משרות של כלכלן זוטר. (ההיצע של הכלכלנים גם רחב)
עכשיו את רק צריכה להשתפר באיך לעבור ראיונות.

יש תפקידים ממש משיקים של "אנליסט" שזה די אותה גברת בשינוי אדרת. תפני לשני סוגי התפקידים.
תכניסי לחיפוש שלך בג'ובמסטר גם אנליסט שיווקי. תחת שיווק.
תחום בהתרחבות משמעותית ששותה כלכלנים ובוגרי ניהול.
גם תעשי חיפוש על טריידמרקטינג.
הכל שמות שונים לתפקידים לאנשים בעלי יכולות אנליטיות בריאות.

למעלה