עבודה במינכן

aristolaka

New member
עבודה במינכן

שלום לכולם! אני טס למינכן בשבועות הקרובים בכדי ללמוד את השפה ולהשתלב (בתקווה) בתעשייה שם. השאלה שלי אם מישהו יודע על משרה/יש לו טיפים לאיך לחפש, משרה אשר יהיה אפשרי לעבוד בה עם אנגלית או ספרדית שכן איני יודע גרמנית ויקח לי זמן ללמוד את השפה. קצת עלי - בעל דרכון גרמני, בן 28 - עם נסיון תעסוקתי ותואר ראשון ושני בהנדסה מהטכניון. תודה מראש על כל תגובה!

אם אני לא טועה התואר שלך מקובל על איחוד

האירופאי, כרגע המצב בשוק העבודה באירופה מאוד מאוד קשה אפילו יותר קשה מבארץ אז למצוא עבודה זה כמו 150 איש על עבודה של בנאדם אחד. מה גם התואר שלך מאוד בינארי ולא נראה לי שנמצא הוא נחשב ל"מקצוע מבוקש".

aristolaka

New member
אתה מדבר מניסיון של מינכן?

תודה על התגובה! הכוונה הייתה לעבודה כלשהיא - מקצועית או לא מקצועית עד שאני אלמד את השפה ו/או יעשה תואר מקומי אולי PHD בכדי להעלות את סיכויי מציאת העבודה המקומי.

אומנם אני לא מדבר מניסיון אבל אתה חי באשליה

כלשהיא שאתה תמצא עבודה ועם הזמן תלמד את השפה או וואטאבר. בלי שפה אתה לא תוכל להתקבל לשום עבודה.

Lia78

New member
היי, אתה מוזמן לשאול בפורום גרמנית

ותרבות גרממניה, יש שם כמה אנשים ממינכן והסביבה שלא כותבים בפורום הזה בקביעות, אולי הם יוכלו לעזור לך בתשובות יותר ממוקדות. בארכיון פורום גרמניה יש הרבה מידע לגבי מעבר לגרמניה, מומלץ לחפש גם שם. בלי גרמנית יהיה קשה למצוא עבודה, אבל מינכן עיר גדולה אז יהיה יותר קל להסתדר מאשר בחלקים אחרים של גרמניה. שיהיה בהצלחה!

amitm5

New member
חבר, תן לי להבין משהו...

אני בגרמניה (אבל לא במינכן) ומעניין אותי לדעת, האם מהנדס מהטכניון עם תואר שני וניסיון תעסוקתי כלשהוא, מעדיף לעבור למדינה, הגם שהיא הרבה יותר איכותית מישראל, שבה אתה תיאלץ לעבוד ב"עבודות דחק" ותרגיש כמו אזרח סוג ז' ??? אני לא מנסה להתחכם, באמת מעניין אותי לדעת מה גורם לך לרצות לעבור, בלי שפה ובמצב הכלכלי הנוכחי?

aristolaka

New member
הסבר...

מערכת השיקולים שלי רחבה יותר, אני אגע בחלק המקצועי: הקביעה שלך נכונה אם מסתכלים על הטווח הקצר. בטווח הארוך - ההתפתחות המקצועית היא עם פטונציאל רב הרבה יותר בכלכלה אשר גדולה פי כמה מאשר בישראל. "עבודת דחק" היא בשנים הראשונות שבהם אתה לומד את השפה ואת התעשייה - אחרי זה - יש לך אפשרות לגדילה מקצועית רבה יותר. מקווה שעניתי לך על השאלה.

amitm5

New member
רק היזהר מ"אפקט הממוצע"....

הרבה אנשים טבעו בבריכה שגובהה הממוצע הוא חצי מטר... גרמניה מדינה נפלאה, כלכלה אדירה, בממוצע מרוויחים יותר ובממוצע עובדים בצורה בינלאומית גבוהה יותר. מעבר לזה יש עוד כמה ממוצעים טובים יותר, למשל "בממוצע" הכל יפה יותר, המכוניות טובות יותר והבירה טעימה יותר. אם אתה מבין שאתה הולך "בשנים הראשונות" לא ממש ליהנות מהממוצע הזה, כפי שכתבת, אז זה בסדר כי אין לך סתם אשליות. ועוד משהו, ללמוד גרמנית לשיחות כלליות עם אנשים "ברחוב" זה לא אותו דבר כמו שיחות מקצועיות של מהנדסים. לא מנסה לבאס אותך אבל תביא בחשבון שאתה באמת מתחיל מנקודה נמוכה יותר ממה שאתה נמצא בה כיום.

השפה העברית יש בה מילים ש"ייבאו"

מהגרים יהודים מגרמניה. לדוגמה כמעט רוב המונחים בתחום הבניין הוא מגרמנית. וגם תחום ההנדסה [אאל"ט].

aristolaka

New member
יש הרבה השלכות...

תודה על התגובה! יש מחיר שאתה משלם במעבר בגיל "מאוחר" יחסית. נקווה שהוא יהיה שווה את המאמץ...

dotandvir

New member
אל תיתן לאף אחד להפחיד אותך

המצב קשה, זה נכון, אבל אנשים מוצאים עבודה גם כיום. אם יש לך אורך רוח כלכלי ונכונות להתמודד על משרות פחות נחשקות אתה תמצא עבודה בסופו של יום. אני מצאתי עבודה בשוודיה מבלי לדבר מילה בשפה השוודית והשוודים הם לא פחות קסנופוביים מהגרמנים (לדעתי יותר). מכל גרמניה אני לא בטוח שהייתי מתחיל דווקא במינכן. שם לי אישית יש ניסיון רע עם חברה בינלאומית שרצתה להציע לי עבודה וסניף מקומי שדאג להקשות עד כמה שאפשר וזה למרות שיש לי אזרחות גרמנית. יש לך אזרחות שמאפשרת לך מגורים חוקיים ואישור עבודה, יש לך השכלה מוכרת ויש לך מטרה. אתה מתחיל ממקום מעולה. דותן

aristolaka

New member
טוב לשמוע!

היי, טוב לשמוע שמצאת עבודה בשוודיה. תודה רבה על זריקת העידוד! אל דאגה - אני לא מגיב לרוב התגובות השליליות מכוון שזה לא מקדם את המטרה שלי :) אני מכוון למינכן בגלל שילוב של סיבות מקצועיות וחברתיות. יורה כרגע לכל הכיוונים כפי שאומרים - מקווה שמשהוא יתפוס. שוב תודה על הפוסט!

אספרסו2

New member
עוד משהו בקשר למינכן

מציאת דיור במחיר סביר היא משימה בלתי אפשרית.

אספרסו2

New member
כשבונים תוכנית פעולה

לפני שמסתערים על היעד
אוספים מודיעין זה מה שהבחור עושה,ואני מאחל לו הצלחה ומאמין שיש לו נתוני פתיחה טובים. אבל צריך להסתכל על כל התמונה, ובמינכן-זאת המציאות.

amitm5

New member
המשפט שלו היה קצת לא במקום

להגיד אני לא מתייחס לעיצות שליליות...כלומר צריך לאסוף מודיעין כמו שציינת, אבל לדעת להסתכל על המודיעין הפחות נעים גם כן. גם אני חושב שסך הכל הוא עושה צעד חיובי, אבל צריך להביא בחשבון סיכויי מציאת עבודה נמוכים בשנים הראשונות, וכמו שאמרת לא להיות מקובע על מינכן, צריך הרבה גמישות כשעוברים מדינה בכמה מישורים

yaelisam

New member
זה די נכון - אבל

במינכן יש יותר עבודה מאשר במקומות אחרים בהם זול יותר לחיות. יוקר מחיה יבוא בד"כ בד בבד עם מקומות עבודה זמינים- חוויתי את זה על בשרי- ואני חושבת שזה נכון כמעט לגבי כל מקום.

למעלה