ביררנו זאת בשגרירות
שלום לך, אנו מתחילים בקרוב בתהליך להוצאת אזרחות פולנית עבור בעלי, כדי שנוכל בבוא היום להגר לבריטניה. לכן ערכנו לאחרונה בירור מקיף בעניין הזכויות שלי לחיות ולעבוד שם (לי יש רק אזרחות ישראלית). אז ככה: התקשרנו לשגרירות בריטניה בישראל והם אמרו לנו שלפני שאנו נוסעים, עלינו להגיע לשגרירות עם הדרכון הפולני של בעלי, תעודת נישואין שלנו, והוכחה כי יש לנו מספיק כסף כדי לדאוג לעצמינו עד שנסתדר שם. את ה- EEA Family Permit הם אמורים להנפיק לי על המקום. האישור תקף לחצי שנה ונותן לי אפשרות לחיות ולעבוד בבריטניה. אני אמורה לחדש אותו בבריטניה דרך ה- Home Office (אין צורך לחזור לארץ). התקשרנו גם ל- Home Office והבנו מהם שלאחר שבעלי מוצא עבודה עליו להרשם ב-WRS ולאחר 12 חודשי עבודה הוא מקבל אישור תושבות (לא ברור לי כרגע מאיזה סוג). יצא לי לפגוש באחד הפורומים בחור שעבר לבריטניה עם אשתו לא מזמן על סמך אזרחותו הפולנית (לאשתו אין אזרחות אירופאית). הוא אמר שלפני הנסיעה הם ניגשו לשגרירות בארץ עם כל המסמכים שציינתי לעיל והוציאו לאשתו EEA Family Permit על המקום. הא אישר את מה ששמעתי מהשגרירות לגבי זה שהאישור מאפשר לה לעבוד ושצריך לחדש אותו בבריטניה לאחר חצי שנה. הוא עוד אמר כי לאחר שהוא עובד 12 חודשים רצופים, הוא וגם אשתו יכולים לקבל תעודת תושב (שוב, לא יודעת מאיזה סוג). אז לשאלתך, לפי מה שביררתי עד כה, את תהיי זכאית לחיות ולעבוד שם מהרגע שהגעתם שניכם לבריטניה. מה שאני לא יודעת עדיין הוא האם בבואה של אשתו לחדש את האישור יהיה צריך להראות כי בעלה מצא עבודה ונרשם ב-WRS? ועוד יותר מעניין - האם העובדה שהויזה שלה תפוג תוך חצי שנה יכולה להרתיע מעסיקים פוטנציאלים מלהעסיק אותה (לפחות עד שהיא ובעלה יקבלו תעודת תושב). אם יש לך איזשהו מידע בנושא אשמח לשמוע! בתודה