עבודה בלונדון

מיקה57

New member
עבודה בלונדון

שלום לכולם, אולי תוכלו לעזור לי: קראתי עכשיו ב-Home Office שבני משפחותיהם של אזרחי פולין (שאינם בעצמם בעלי אזרחות "אירופית"), צריכים לחכות עד שבן משפחתם בעל האזרחות יסיים 12 חודשים של עבודה רציפה במדינה, לפני שיקבלו בעצמם אשרת שהייה. האם זה נכון? האם מישהו יודע משהו בעניין? מקווה שהייתי ברורה מספיק, תודה מראש

Woking

New member
אולי תתני קישור למה שקראת?

בכל מקרה אם זה משכתוב באתר של ה-Home Office, אז זה המצב.

Nobilis

New member
הסבר

בני משפחה (שלא מהאיחוד) של אזרחי האיחוד שמגיעים לבריטניה צריכים לבקש ויזה מסוג EEA Family Permit משגרירות בריטניה בארץ מוצאם, עוד בטרם הם מגיעים לבריטניה. הויזה הזאת מאפשרת להם שהות ועבודה בבריטניה למשך חצי שנה. במהלך חצי השנה הזאת הם אמורים לבקש תעודת תושב, שניתנת בדרך כלל למשך חמש שנים, ומחליפה את הויזה האמורה. אבל - בני זוגם של מצטרפים מן המדינות החדשות אכן אינם יכולים לבקש תעודת תושב בטרם חלפה שנה של עבודה רציפה של בני זוגם. לפיכך, הם אמורים לנסוע פעם או פעמיים במהלך השנה הזאת בחזרה למדינת האם שלהם, על מנת להוציא EEA Family Permit שוב, וכך להעביר את השנה.

all change

New member
כתוב שם גם ש -

However, if you have registered under the Worker Registration Scheme your non EEA national family members can apply for a family member residence stamp​
האם זה אומר שאם האזרח הפולני רשום ב WRS אז בני משפחתו הלא EEA יכולים לבקש את אישור התושבות לפני תום השנה?

Nobilis

New member
עד כמה שאני מבין...

מדובר באישור תושבות מוגבל (Residence Stamp ,ולא Residence Card), עד שיוכלו לבקש אישור רגיל (לאחר 12 חודשי עבודה). יתכן בהחלט והוא יחסוך את הצורך בטיסה לארץ באמצע התקופה. הכי פשוט - לשאול ב-Home Office. טלפון: 0870-606-7766.

אלוניס

New member
סבבה של שרשור

ותודה על הקישור! שוטטתי בו כי רציתי לדעת אם זה שאני גרה בגרמניה כעת לכמה שנים ישנה את הצורך לנסוע לישראל כדי לקבל ויזת עבודה ושהייה באנגליה במקרה הצורך... (אני קצת רצה קדימה אבל יש מצב שבעלי יעשה פוסט דוק באנגליה בעוד כמה שנים) ומתברר שבהחלט זה משנה ואני יכולה לפנות לשגרירות בריטניה בברלין או לשלוחה בדיסלדורף ולבקש אותה שם בשל ויזת השהייה בגרמניה.

cookie9

New member
ביררנו זאת בשגרירות

שלום לך, אנו מתחילים בקרוב בתהליך להוצאת אזרחות פולנית עבור בעלי, כדי שנוכל בבוא היום להגר לבריטניה. לכן ערכנו לאחרונה בירור מקיף בעניין הזכויות שלי לחיות ולעבוד שם (לי יש רק אזרחות ישראלית). אז ככה: התקשרנו לשגרירות בריטניה בישראל והם אמרו לנו שלפני שאנו נוסעים, עלינו להגיע לשגרירות עם הדרכון הפולני של בעלי, תעודת נישואין שלנו, והוכחה כי יש לנו מספיק כסף כדי לדאוג לעצמינו עד שנסתדר שם. את ה- EEA Family Permit הם אמורים להנפיק לי על המקום. האישור תקף לחצי שנה ונותן לי אפשרות לחיות ולעבוד בבריטניה. אני אמורה לחדש אותו בבריטניה דרך ה- Home Office (אין צורך לחזור לארץ). התקשרנו גם ל- Home Office והבנו מהם שלאחר שבעלי מוצא עבודה עליו להרשם ב-WRS ולאחר 12 חודשי עבודה הוא מקבל אישור תושבות (לא ברור לי כרגע מאיזה סוג). יצא לי לפגוש באחד הפורומים בחור שעבר לבריטניה עם אשתו לא מזמן על סמך אזרחותו הפולנית (לאשתו אין אזרחות אירופאית). הוא אמר שלפני הנסיעה הם ניגשו לשגרירות בארץ עם כל המסמכים שציינתי לעיל והוציאו לאשתו EEA Family Permit על המקום. הא אישר את מה ששמעתי מהשגרירות לגבי זה שהאישור מאפשר לה לעבוד ושצריך לחדש אותו בבריטניה לאחר חצי שנה. הוא עוד אמר כי לאחר שהוא עובד 12 חודשים רצופים, הוא וגם אשתו יכולים לקבל תעודת תושב (שוב, לא יודעת מאיזה סוג). אז לשאלתך, לפי מה שביררתי עד כה, את תהיי זכאית לחיות ולעבוד שם מהרגע שהגעתם שניכם לבריטניה. מה שאני לא יודעת עדיין הוא האם בבואה של אשתו לחדש את האישור יהיה צריך להראות כי בעלה מצא עבודה ונרשם ב-WRS? ועוד יותר מעניין - האם העובדה שהויזה שלה תפוג תוך חצי שנה יכולה להרתיע מעסיקים פוטנציאלים מלהעסיק אותה (לפחות עד שהיא ובעלה יקבלו תעודת תושב). אם יש לך איזשהו מידע בנושא אשמח לשמוע! בתודה

Woking

New member
לידיעתך

לרוע המזל השגרירות הרבה פעמים לא ממש יודעת את הפרטים. הסיבה היא שהשגרירות שייכת למשרד החוץ, אבל מי שקובע את המדיניות הוא משרד הפנים. אני לא אומר שמה שאמרו לך בשגרירות הוא לא נכון, אבל צריך ללכת אך ורק על פי שקובע ה-Home Office. האתר שלהם מאוד מפורט ומאוד מעודכן. דרך אגב ה-EEA Family Permit הוא סוג של Entry Clearance, כלומר ויזה. הוא לא תקף לחצי שנה, אלא את אמורה בתוך חצי שנה לפנות ל-Home Office ולהסדיר את מעמדך. זאת רק דוגמא לפרטים לא מדוייקים שמוסרים בשגרירות.

Nobilis

New member
הסכמה ותיקון

בסך הכל, הפרטים שנתנו לה נכונים, ותואמים את הידוע לי. אבל... בגדול - הרבה פעמים בשגרירויות (ונתקלתי בזה בעיקר עם השגרירות ההולנדית) לא מודעים לחוק ומטעים פונים (שלא לומר משקרים במצח נחושה). לכן מומלץ תמיד, אם ניתן, לפנות למחלקת ההגירה הרלוונטית (ה-IND הבריטי, ה-IND ההולנדי, וכו') בבירורים. ה-EEA Family Permit (כיום) אכן תקף לחצי שנה בלבד (התאריך מוטבע על הויזה). במהלך חצי השנה הזאת יש להסדיר את המעמד מול ה-Home Office (טופס EEA2 או FMRS, בהתאם למצב). לאחר הסדרת המעמד, אין עוד צורך ב-Family Permit, כמובן.

מיקה57

New member
ל-cookie9

תודה על התשובה. אין לי כרגע עוד פרטים, מאחר ואנו רק עכשיו מתחילים את התהליך. אולי תוכלי לעזור לי בעניין נוסף: האם אתם עומדים לעבור את התהליך דרך עו"ד? אם כן, האם כבר בחרתם משרד? יש לכם אולי המלצות? אנחנו היינו בפגישה אצל עו"ד צ'רסקי, התרשמנו לטובה, אבל כרגע עוד אין לנו המלצות לגביו. תודה רבה מראש.

cookie9

New member
גם אנחנו מתחילים את התהליך רק עכשיו

וגם אנחנו היינו עד כה רק אצל עו"ד צ'רסקי
אנחנו מתכוונים לעשות את התהליך אצל עו"ד מתחילתו ועד סופו ונראה לנו שצ'רסקי רציניים וטובים, אך כאמור לא בדקנו עו"ד אחרים והיינו מעוניינים לקבל חוות דעת ממי שעבד עם צ'רסקי. אז כנראה שאנחנו בדיוק באותה הסירה כרגע
אני מניחה שבעוד כשבוע שבועיים נסגר סופית על עו"ד ונתחיל להזיז עניינים
אשמח לעדכן ולהתעדכן במייל (את יכולה לשלוח לי מייל דרך הלינק באתר) תודה

מיקה57

New member
בקשר לצ'רסקי

אנחנו מכירים מישהו שכנראה כבר התחיל תהליך במשרד שלהם. בימים הקרובים אנחנו אמורים לקבל ממנו חוות דעת (אין לי מושג לפני כמה זמן הוא התחיל). אם תהיה לי תשובה, אני אשלח לך בימים הקרובים. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, ותודה על התשובה. מיקה

למעלה