עבודה בלונדון?

עבודה בלונדון?

היי יש לי דרכון גרמני, ואני רוצה לעבור ללונדון ולעבוד שם. עוד לא החלטתי אם לפרק זמן ארוך או קצר. איפה אני יכולה למצוא שם עבודה מיידית ובקלות? יש לי תואר ראשון בתקשורת ומדעי המדינה, ניסיון כעיתונאית בארץ, ואנגלית מעולה. לא אכפת לי גם לעבוד במכירות ועגלות וכו' יש לכם המלצות בשבילי?

אשנתי

New member
המלצה

אל תעבדי בעגלות. מצב שוק העבודה לא מזהיר כרגע, אז אני מציעה לך לא לפתח יותר מדי ציפיות, להחליט מה את רוצה לעשות ולהתחיל לשלוח קורות חיים. אני חושבת שמקום טוב להתחיל, מעבר לאתרים של חברות גיוס כ"א הוא אתרים של חברות גדולות כמו boots או tesco ודומיהן. (אם את רוצה שמות של רשתות מזון ו/או בגדים גדולות, תגידי)

airdene

New member
יש מצב שתסבירי מדוע את ממליצה לה לא

לעבוד בעגלות ? היא חוקית, העבודה בעגלות ובשווקים ואפילו ברחוב בהרבה ערים חוקית לגמרי. מהכרות גם עם כאלו שעובדים במקומות אלו ומהכרות עם כאלו שאתרע מזלם ומצאו עצמם עובדים בטסקו/סיינסבורי ודומיהן אני יכול לומר לך בודאות כי לא רק שעובדי המכירות מרוויחים יותר כסף מן האחרונים, הם גם עובדים פחות שעות ופחות קשה. ונכון שאפשר מדי פעם ליפול על מעסיק גרוע. אם זה קורה אפשר לעזוב ולהחליף מקום או רחמנא ליצלן... לנצל את הנסיון הנצבר ולהקים עסק קטן ועצמאי... לאן אפשר להתקדם בטסקו/סיינסבורי ודומיהן למשרת team leader ?

אשנתי

New member
מההכרות שלי עם התחום

החברות שמריצות את העסק של העגלות מנצלות את העובדים שלהם באופן די מוחלט. לעבוד בצ'ק-אאוט בתור עבודה זמנית זה לא משהו שמחייב אופק קידום. יש בהיסטוריה של הפורום הזה לא מעט דיונים בנושא, ממליצה לחפש.

airdene

New member
תראי, את היסטורית הדיונים בפורום

גם בנושא זה וגם בשלל נושאים אחרים אני מניח שאני מכיר טוב ממך. כי מה לעשות אני כאן הרבה לפני שהגעת. אין מה לחפש חוץ מהרבה השמצות ולא מעט רוע לב. החברות שמריצות את העגלות, עד כמה שידיעתי מגעת,( ואני אמור להכיר טוב לפחות חלק מהן, היות ואני מוכר לאותו חלק לא מעט סחורות) , אינן מנצלות את עובדיהן ובטח שלא באופן מוחלט. יתרה מכך, השוואת שכר העבודה המשולם ע"י חברות אלו לזה המשולם ע"י חברות אנגליות המשלמות שכר מינימום יראה ב'אופן די מוחלט' מי מנצל את עובדיו ומי מתגמל את מאמציהם. ולסיום גם עבודה בעגלות יכולה להיות זמנית ולא משהו המחייב אופק לקידום אבל בניגוד לעבודת הצ'ק-אאוט היא גם יכולה להוביל לדברים מעניינים יותר.

גוזליה

New member
נתחיל מזה

שחברה שמעסיקה באופן בלתי חוקי עובדים (ומה לעשות, על ויזת תייר אסור לעבוד, גם אם נשארים אך ורק במסגרת הזמן המותר. וזה שיש שם אנשים שיש להם דרכונים אירופיים- מצויין, אבל זה לא מפריע להעסיק גם במקביל אנשים שאין להם.) לא יכולה שלא להיות נצלנית. איך שלא תסובב את זה, גם אם היא משלמת יפה ונותנת הטבות סוציאליות (והיא לא). (עוד לא התחלנו לדבר על לשלם מיסים, למשל, למקום בו אתה מתגורר. כי מי שעובד בעגלות לא משלם מיסים- מס הכנסה למשל. גם אם הבעלים של העגלה משלם אגרה כלשהי- זה לרוב אגרה לבעלי הקניון ובכל מקרה לא מכסה את החלק של העובדים. ואני לא אומרת דברים בעלמא). זו נקודת הפתיחה של הדיון. נמשיך בהתייחסות ישירה לכדאיות העבודה שם- ואני חושבת שאם כבר עוברים לארץ אחרת, משקיעים את הזמן הרב, הכסף ה(מאוד) רב והמאמץ הרב, לי אישית (וכאן זו נקודה אישית שלי, מודה) נראה מטופש ללכת לרדוף אחרי אנשים בקניונים ולשכנע אותם למרוח קרם זה או אחר או לשפשף את הציפורניים עם באפר זה או אחר. ונקנח בכך שאין כזה דבר "לא מנצלת באופן מוחלט". זו אמירה מאוד תמוהה. אז אם היא מנצלת רק חצי- זה בסדר? (במאמר מוסגר, גם אני בצעירותי הפוחזת עבדתי, לצורך הדוגמא, במסעדה שלא שילמה לי משכורת- רק טיפים. נכון, זו הייתה בחירה שלי. זה היה חוקי? לא. זה שזה נעשה במודעות ומבחירה שלי הפך את זה לבסדר? לא. זה עדיין אומר שהם היו מסעדה נצלנית, שניצלה את היותי צעירה ולא חכמה במיוחד). והכרתי לא מעט אנשים שעבדו ועובדים בעגלות, ואני מכירה גם לא מעט אנשים שמנהלים עגלות (והבעלים של מספר עגלות), גם ספציפית בבריטניה, אבל גם בארה"ב, כך שאתה לא יכול להאשים אותי בחוסר ידע
ואני אולי לא עשרות שנים בפורום, אבל בהחלט לא כאן מאתמול. ואני עומדת במאה אחוז מאחורי מה שכתבתי כאן, גם (ובעיקר) בהתבסס על ידע ולא על ספקולציות או הודעות בפורומים (שכבודן במקומן מונח). בעצם, סליחה, נקנח בזה שהדיון הזה לא רלוונטי לפורום
. מן הסתם אני לא סותמת לאף אחד את הפה ולכן הוא לא יימחק, אבל אני מבקשת, בפעם המי יודע כמה, לכבד את חוקי הפורום ולהשאיר אותו פתוח לדיונים הרלוונטיים.

airdene

New member
כדאי היה אם היית מתחילה בקריאת הודעת המתחילה

היא, בטובה ובאורך רוחה, הודיעה כי ברשותה דרכון גרמני. למיטב ידיעתי, גם אם אין זה מוצא חן בעיני כמה פונקציונרים קהילות רשת כאלו ואחרים, דרכון גרמני אכן מקנה לבעליו הרשות לעבוד באנגליה. החברות העוסקות במכירות, רשומות ופועלות ברובן הגדול באורח חוקי להמדרין. בכללן גם החברה ששמה נמסר בהודעה שמחקת באורח תמוה. מכאן שכל ההרצאה שהואלת ברוב טובך להשפיע עלי ושאר באי הפורום אינה רלוונטית כלל. הדיון ביני ובינה היה רלוונטי. והשוואות מופרכות אם נעשו נעשו ע"י משתתפת שלישית שגם היא כנראה לוקה בחוסר היכולת להבדיך בין עיסוקים חוקיים וכאלו שאינם.

גוזליה

New member
הנימה מהודעתך לא ממש נעימה.

לא "הרציתי" לאף אחד, הבעתי את דעתי. לא ידעתי שזה אסור ושמותר להגיד רק דברים שנעימים לך לשמוע. נמשיך בזה, שמה שכתבתי עומד בעינו- בעיני, לעבוד בחברה שעוסקת במעשים לא חוקיים הוא פסול. גם אם היא חברה רשומה, גם אם היא משלמת מסים. ברגע שהיא מעורבת בפעולות לא חוקיות- קרי, להעסיק אנשים שאין להם רשיון עבודה- לא משנה איך תקשט את זה- חוקי זה לא. מעבר לעובדה שציינתי (ואפילו בדיסקליימר בסוגריים שזו דעתי, לא ידעתי שאסור לי להביע אותה בפורום חופשי אותו אני מנהלת) שעבודה בעגלות היא לא פסגת שאיפות הקריירה שאפשר לשאוף אליה אם עוברים לארץ אחרת. אבל זו רק אני. ומעבר למעבר לעובדה- שקראתי את ההודעה שפותחת את השרשור. אני חושבת שלעבוד באופן מודע בחברה שעוסקת בפעילות לא חוקית הוא פסול, גם אם ההעסקה שלך עצמך היא חוקית (ובגלל זה גם נתתי את הדוגמאות ב"הרצאה" הארוכה שלי, שיש לי הרגשה שאתה לא ממש טרחת לקרוא). המחיקה לא הייתה תמוהה. הודעתי עליה וגם הודעתי על סיבת המחיקה. שום דבר לא נעשה בהסתר או שלא לפי תקנון תפוז. הודעות הממליצות על נותני שירותים- גם אם הם עורכי דין שעובדים באופן חוקי לחלוטין בארץ ובחו"ל- נמחקות, ואני מבקשת לתת המלצות שכאלו במסרים. לא מבינה מה כלכך מסובך בזה.

airdene

New member
האמת אנלא יודע על מה את כ"כ מתרעמת

אני טוען שחלק גדול ואולי אף רובן של חברות המפעילות עגלות באנגליה עובדות באופן חוקי. לא רק זאת, אני יודע כעובדה כי רבות מהן חדלו להעסיק ישראלים חסרי ויזת עבודה חוקית. את מצידך כרכת את כולן תחת האשמה לא מבוססת כחברות העוסקות בפעילות שאינה חוקית ואולי אני טועה אך את נשמעת די מופתעת כשהבעתי דעה נגדית. יש לך הוכחות לכך שכ-ל החברות הללו פועלות עפ"י המתווה שהצגת ? אני מוכן להמר שאין לך. ואם צדקתי ואין ברשותך הוכחה לכך שכ-ל החברות הפועלות בתחום עוסקות בפעילות לא חוקית הרי שמדיניות נאותה מצידך תהיה להודות בכך. לכך דומה שאינך מוכנה...

גוזליה

New member
אני מתרעמת

על זה שאתה ״קורא״ בדברי מילים שלא נכתבו על ידי. ונימת הפתעה, למשל. וזה שאתה יורד לגופו של אדם ולא לגופו של דיון, ומאשים את עמיתתי בניהול בכך שהיא לא מספיק זמן בפורום, אם כבר נכנסת לזה. סתם דוגמא. אני לא מכירה ולו חברה אחת שאינה מעסיקה ישראלים ללא רשיון. ובלי לפרט, אני מכירה לא מעטות כאלו. אבל עזוב, בוא לא נדבר על מה שאני כן או לא יודעת. והיה וטעיתי, ואין לי מושג, ואני סתם טמבלית יומרנית שלא יודעת על מה היא מדברת. אתה בעצמך מודה שלא כולן עוקבות אחר הקו החוקי הזה. חלקן כן, לא כולן. מן הראוי ואף הדרוש להתריע בפני אנשים המגיעים לפורום ושואלים על האפיק הזה על כך שלא תמיד העניינים הם ״כשרים״. וחוזרת- מותר לי לחשוב שזו בחירת עיסוק גרועה במיוחד למישהו שעוזב מדינה בשביל לעבוד בכזה דבר. זו היתה סתם הבעת דיעה שלא ממש קשורה לדיון ישירות, ובפעם האחרונה שבדקתי- מותר לי להביע את דיעותי. נאלץ להסכים שלא להסכים (מותר) ובכל מקרה הדיון הזה גלש מזמן מהדיונים האפשריים בפורום, וכיוון שנאה דורש נאה מקיים, ואני לא יכולה לדרוש מגולשי הפורום דבר שאני לא עומדת בו בעצמי, נחדול כאן. אמרת מה שהיה לך להגיד, אני גם, לא נראה שיש מה להוסיף על זה.
לילה טוב.

al0546

New member
סליחה אם אני מפריע

אבל, מבלי להיכנס לעובי הויכוח מי חוקי ומי לא - האם רובם או כולם, אני רוצה רק לציין שעם משהו אחד כן חשתי הזדהות וזה - האופן הגורף שפוסלים כאן עבודה בעגלות. האם באמת זה לא ריוחי משום צד? האם כווולם זה ישראלים שדופקים אותך ומנצלים אותך? אין אפשרות לעשות כסף,גם אם זה לא להתעשר. הרי מדובר כאן על אנשים שמבצעים מעבר לארץ זרה ולא כולם הם צעירים שרוצים "לתת מכה" ולחזור. אך מפאת שפה שאינה מספקת ו/או חוסר בקשרים/חברים בארץ זרה מעוניינים לבחון את האופציה לעבוד בעגלות ולו בשביל "להריץ" את החודשים הראשונים עד ההתאקלמות ושיפור השפה/היכרות עם אנשים אז קחו לתשומת ליבכם את העניין ומעתה כאשר מישהו מגיב על עגלות אשמח אם ישקלל את הנתונים הנ"ל ואם עדיין אינו ממליץ נשמח לנימוק.. תודה והמשך יום מעולה
. ד"א - אחלה פורום

לדעתי, לגמרי בלי להתייחס לנושא החוקיות (ארוך)

זה משהו שדווקא קשור לנושא הפורום נראה לי, אז אחלוק מחשבה. בעיני חלק מהסיבה שאני באופן אישי לא רואה את עצמי ממליצה למישהו שרוצה להגר לעבוד בעגלות היא בדיוק עניין ההתאקלמות. מהיכרויות אישיות שלי, עבודה בעגלות הרבה פעמים יוצרת מן סוג של "קהילה" סגורה בגלל שעות העבודה האינטנסיביות והעובדה שפעמים רבות זה כולל מגורים משותפים. מישהו ששוקל ברצינות להגר מישראל עלול למצוא את עצמו אחרי שהוא "מסיים" את עבודתו בעגלות, בין אם בטוב או ברע, חווה הלם תרבות הגירתי כי הרבה פעמים האוירה של ה"קהילה" הזו הרבה יותר "ישראלית אסלית" ממה שמוצאים בתל-אביב, למשל. בעיני גם מבחינת שפה, בעיקר למישהו שמחשיב את עצמו דובר אנגלית מעולה (כמו למשל השואלת המקורית) עבודה בעגלות היא צעד במקום, אם לא אחורה, כי כדי "להריץ" את החודשים הראשונים באופן מועיל צריך להכיר את הדיבור המקומי, ליצור הכרויות עם מקומיים שאולי קשורים להכשרה המקצועית, להתערות בתרבות היומיום. גם אני עובדת בעבודה "סתם" שלא ממש תורמת לקשרים המקצועיים שלי ועכשיו כבר די מפריעה לי, אבל במובן מסויים העבודה הזו שימשה כצעד התחלתי לעוגן החברתי שיש לי היום. זה הנימוק שלי, לפחות, בלי קשר לסיבות חוקיות וכו'

al0546

New member
אני מבין..

ומה לגבי מגורים באופן פרטי (זוג נשוי, לא נגור עם הצעירים אלא בבית שלנו) ? מהן עבודות סתם, כדוגמא? העגלות נתפסות כמקום עבודה טוב כך שגם אם האנגלית שלך בסיסית+ אתה יכול להתחיל משם, החשיבה שלי היא לשפר את האנגלית תוך כדי, שהרי אתה מוכר לאנשים. וברגע שאתה טוב יותר ממילא תוכל לחפש עבודות עם פחות "מגבלת שפה" - תקנו אותי אם אני טועה.. נ.ב. - הבהרה אנו מארגנים בימים אלו את כל הטפסים הנוגעים לדרכון אירופאי בשביל לבצע הגירה לאנגליה, באזור אפריל-מאי. יעדינו הוא - מנצ'סטר. חששנו העיקרי הוא - עבודה!
אשמח להערות/הארות מנסיונכם לגבי הגעה לאנגליה ללא אנגלית טובה, ביחוד לגבי מציאת עבודה-מה האלטרנטיבה בעצם

קצת תשובות שמבוססות על צפיה באחרים, היות ואני

מעולם לא עברתי לארץ חדשה כחלק מזוג, או כאוחזת בדרכון מקומי ומעולם לא עברתי לבריטניה. בעיני עגלות מעולם לא נתפסו כמקום עבודה טוב, כמו גם מכירת תמונות למשל. החברים הזרים שלי תמיד דיברו על דברים כאלה כעל רמאויות וכדברים ש"ידוע" שהם סרי טעם מבחינת הקשר עם המקומיים, לכן מעולם לא שקלתי עבודות כאלו. העבודה הסתמית הזמנית שאני מצאתי היא עבודה באכסניית נוער, שגם היתה מקום המגורים שלי בחודש וחצי הראשונים. הרבה מהשוהים שם נותרו בקשר זה-עם-זה, אצלי זו היתה מקפצה להתחבר עם המקומיים העובדים שם (בעיקר מי שהיה מנהל בזמנו) כי הזרים כולם היו סוג של קהילה ולא ממש התאים לי להיות "משוייכת" להקשר חברתי ספציפי על ההתחלה. לרובם היתה אנגלית סבירה וכולם היו אזרחים ארופאים (מלבדי, כמובן) חלקם עברו אחר-כך לעבוד במסעדות וכולי בעבודות זמניות או במרכזי שירות לקוחות בשפת האם שלהם, וכראיה למה שאמרתי קודם, רובם עדיין מאוד מעורים בחיי הקהילה הלאומית שלהם, ופחות באלו המקומיים (למרות שזה לגמרי עניין של בחירה לדעתי). מישהי שעבדה איתי ועזבה אחרי 4 שנים עובדת עכשיו כעובדת קבלן בגוגל בעבודה עם אחרים ממדינה המקור שלה, בשפת המקור שלה, ופעם אחרונה שנפגשנו שמתי לב שהאנגלית שלה התדרדרה מאוד. אז לדעתי (ולדעתי בלבד, אין שום סימוכין רשמיים) זה בעיקר תלוי במטרה שעוברים עבורה, הכל עניין של בחירות לאורך הדרך תוך הבנה של התוצאות שכל בחירה מובילות אליה, וכמובן שתמיד אפשר לשנות את דעתך, גם להתחיל לעבוד במקום מסויים לא באמת מחייב- אבל הייתי שומרת על עין ביקורתית לגבי ההשפעה של העבודה הזו על החיים.

יעלי9

New member
אם יש לך חצי שנה, תוכל לשפר את האנגלית

אני לא מבינה בעגלות אבל יש כל מני בתי ספר לשפות בארץ שנועדו להקנות אנגלית מדוברת. מפני שאתם זוג עם מטרה משותפת, תוכלו להמשיך ולתרגל את שיעורי הבית בינכם. (בעלי למד צרפתית בשביל הנשמה לפני המון שנים, ואפשר להספיק הרבה בחצי שנה)

דווקא כן חוקיות

מי שמהגר על בסיס חוקי (אני לא אתייחס מראש למי שמהגר על בסיס לא חוקי) לא פוטר את עצמו מכל חוקי המדינה ברגע שמחתימים אצלו את הדרכון. להיפך. במקומות חדשים, רצוי לוודא שהפעולות הראשונות שעושים הן 100% חוקיות ו-0% הסתבכות עם ראשויות בחודשי השהיה הראשונים. אם המעביד בעגלות, כמו כל מעביד אחראי אחר, משלם משכורת חוקית (כלומר שכר מינימום, ביטוח לאומי, שעות עבודה, ימי חופשה ומחלה, תלוש משכורת וניכוי מס במקור וכיו"ב) או שאתה רשום כעצמאי, מנפיק חשבוניות וכו', נפלא. לך ועבוד לך בעגלות ככל שתרצה. אם מצד שני יש סיכוי שהעבודה בעגלות תעורר עליך את תשומת ליבו של איש המס או של השוטר הקרוב, עזוב את זה. בנוגע לעבודה עצמה, אם תעבוד בעגלות, בטסקו, בעיריה או תהיה הלורד ספיקר, שיהיה לך בהצלחה.

בקר12

New member
למה דיון לא רלוונטי? הרי עבודה זה חלק מהמעבר.

לדעתי כל מלאכה (כל עוד היא חוקית כשלעצמה) מכבדת את בעליה. אישית לא הייתי ממליץ לבסס הגירה על סוג כזה של עבודה אבל לאנשים עם אוריינטציה חזקה למכירות זה יכול אולי להתאים. לגבי החוקיות, לא צריך לדעתי להיות יותר צדיק מהאפיפיור, המוסדות הכי מכובדים קרי הבנקים הגדולים ביותר ניהלו (ועדיין כנראה) ברמת ההנהלות שלהם מירמה (אמיתית) מערכתית להגברת רווחיהם והחמדנות הזאת גרמה בין השאר למשבר הפינננסי הגדול שכולנו סובלים ממנה (חוץ מהם) אז אם אדם שיש לו דרכון אירופי רוצה לעבוד במכירות בעגלות זה לא מעניינו לבדוק בציציות החברה אלא לבדוק לגופו של עניין.

הבעיה מתחילה

בגלל אותם אלו שעושים זאת בודקים בציציות גם כאלו שרוצים להיכנס למדינה באופן חוקי ולעבור את התהליכים החוקיים. אצלי לדוגמ' כל פעם שנכנסתי לאירלנד שאלו אותי מלא שאלות רק כדי לבדוק שאני לא מאותם צעירים ישראלים שנכנסים למכור תמונות. אתה יודע כמה התביישתי שמצאתי תמונה כזו אצל אחות של בעלי כשאני יודעת שהיא רומתה (הסיפור של מי שמשכר לה היה של אומן צעיר אחרי צבא שנםצע קשה וחייב כסף - כאילו הוא לא יכול למכור בישראל המסכן). אין לי בעיה שימכרו למרות שמטיולים בעולם אני יכולה להעיד שזו לא עבודה כיפית ורווחית רק לחלק (בעיקר למנהלים) כל עוד עושים זאת באופן חוקי. ורוב העניין של העגלות/מכירת תמונות מדובר בעובדים לא חוקיים. רק לפני שבוע יצא לי להיות בטיסה ללונדון שמאחרי ישבו שני בחורים צעירים בדרכם לקנדה לעבור בעגלות והם "בנו סיפור" על מה הם עושים שם, איפה הם הולכים לישון ומה יקרה אם... ממש חוקי. עאלק.

Karenovadia

New member
עגלות (חוקיות!)

אכן- לעבוד בעגלות היא לא פסגת הקריירה של רוב האנשים המשתתפים בפורום הזה, אך לאחר שקראתי כמה וכמה דיונים אני גם כן חושבת שההתייחסות לעבודה בעגלות כאן היא תמיד מאוד שלילית. כן- זה יוצר קהילות סגורות, אבל זה מקום נפלא להתחיל התאקלמות ולא מהירה מדי, כי תמיד יש את הבית עם כל הישראלים והזרים שעובדים איתך כן- אופן המכירה האגריסיבי הוא לא נעים לאנשים, אך זה מעלה מכירות, ועובדה שיש הרבה אנשים שזה גורם להם לקנות (למרות שמנסיון אחוז הריפאונדים על מוצרים בגלל מישהו שקנה כי הוא הרגיש שמלחיצים אותו הוא נמוך עד אפסי) וכן- צריך לבדוק טוב טוב לאיזו חברה נכנסים. ישנם הרבה חברות שרשומות ברשם החברות, משלמות מיסים ומתנהלות למראית עין בצורה חוקית, אבל מתחת לפני השטח עושות כסף שחור, "מסדרות" וויזות וכדומה... הבעיה היא שאלו דברים שלא פשוט להבין או לגלות אותן לפני שמתחילים לעבוד בחברה. ולגבי פסגות קריירה למיניהם: גם בן זוגי וגם אני הובאנו לאנגליה לפני מספר שנים לרילוקיישן לחברת עגלות, אני בתור מנהלת המשרד והוא בתור מוכר שניהל בשנתיים האחרונות את כל הלוגיסטיקה בחברה ושימש כדירקטור. החברה חוקית לגמרי, לא מעסיקה ישראלים או זרים אחרים ללא דרכון, אבל יש בה לא מעט מזרח אירופאים, אך זה כך מכיוון שהרצון שלהם לכסף וליצור יותר מכירות שתנפח להם את המשכורת היא יותר גדולה, לרוב הם מגיעים מרקע כלכלי לא טוב וצריכים לאסוף כסף ללימודים או למשפחה במדינת המוצא. וזה עובד! גם אנחנו וגם אנשי מכירות מצליחים להגיע לסכומים מכובדים ביותר (איש מכירות מוצלח בחודש הזה יכול להגיע בקלות ל 2,500 פאונד) והעבודה בחברה כזאת גרמה לנו אישית להתאקלם טוב באנגליה עם תמיכה ישראלית, למרות שחברים אנגלים אנחנו מצליחים למצוא רק עכשיו אחרי שיצאנו לדרך חדשה באנגליה. ובזכות הכסף ה"גדול" שעשינו בשנים בהן עבדנו בעגלות יש לנו עכשיו עסק פרטי. אז לא לפסול מההתחלה- אבל כן להיזהר. בהצלחה!

al0546

New member
אני חושב

ששווה לפתוח שרשור נפרד רק על אפשרויות התארגנות והתאקלמות לאנשים ה'פשוטים' ללא תארים ונסיון היי טק. בטוחני שיש פה אחוז גבוה של קוראים רדומים יותר או פחות שעונים להגדרה הזו ויהיו מעוניינים לשמוע מנסיונם והיכרותם של אנשים פה את האפשרויות לעבוד. אמנם אף אחד לא יקבל רילוקיישן מהגנן השכונתי של לונדון אבל בכל זאת, זה יכול להיות מאוד מאוד(!) מועיל. תודה מראש

למעלה