עבודה בלונדון

YarivEi

New member
עבודה בלונדון

היי כולם, יש לי דרכון אירופי ואני שוקל לעבור ללונדון. השאלה היא כמה קשה למצוא עבודה בלונדון? (אני עובד בחברת אינטרנט) מה הסיכוי לבוא לאיזה שבוע הכנה לפני שעוברים ולמצוא עבודה?

גוזליה

New member
שלום יריב, ברוך הבא לפורום.

אתה "עובד בחברת אינטרנט"- בתור מה? מתכנת? מנהל צוות? מחלק תה? שירות לקוחות? כמו בכל מקום בעולם, גם בלונדון הסיכויים שלך להתקבל די תלוי בכישורים, המלצות ונסיון שלך. קח בחשבון שתמיד (או בד"כ) יעדיפו לקחת מישהו מקומי לפני שיעסיקו זר (גם אם יש לו רשיון עבודה/דרכון רלוונטי)- והם מאוד מחפשים אם יש לך UK EXPERIENCE. זה לא אומר שאין סיכוי בכלל למצוא פה עבודה לאיש מוכשר עם נסיון, אבל לפעמים תצטרך לעבוד קצת יותר קשה בשביל זה. ממליצה לך בחום להסתכל באתרי חיפוש עבודה בריטיים (רשימת לינקים בשרשורים המומלצים של הפורום) לראות מה ההיצע נכון לעכשיו לאנשים שעוסקים במה שאתה עוסק, כמו גם להתרשם מהמשכורות (פחות או יותר). את השאלה השניה שלך לא ממש הבנתי.. "מה הסיכוי לבוא לאיזה שבוע הכנה לפני שעוברים ולמצוא עבודה?" האם אתה שואל מה הסיכוי שלך למצוא עבודה בשבוע? לדעתי אפסי, אבל הכל יכול להיות. לי לקח חצי שנה למצוא עבודה. לחבר שלנו לקח שנה.

YarivEi

New member
כן אבל...

דבר ראשון תודה על התגובה המפורטת. אני מנהל צוות שיווק אונליין, קידמו אותי מחלוקת תה :) חצי שנה זה הרבה, מה זה אומר, שצריך לתכנן על חצי שנה מחיה בלונדון בלי הכנסה?

בגדול, כן

כי אתה פשוט לא יודע כמה זמן זה יקח. יכול להיות חודש, יכול להיות גם חמישה חודשים. מה שכן, במיוחד עם תפקיד מהסוג שאתה עושה כרגע, כדאי שתעשה גם חושבים וגם מחקר על בתור מה אתה מציע את עצמך למעסיק. האם כמשווק? כי אם כן, אז מאוד משנה הנסיון הספציפי, היות ושיווק בתחום אחד ממש לא דומה לשיווק בתחום אחר האם כמנהל? זה ככל הנראה פחות ריאלי בהיעדר נסיון מקומי. הפואנטה היא שיש הרבה מאוד דברים שאפשר לעשות *לפני* המעבר מבחינת עבודת הכנה שיכולים לחסוך זמן לימוד יקר אחרי המעבר.

yo1311

New member
response

Yariv, it will not be that easy quick or simple to find a good job in London- specifically if you do not have relevant UK job experience. Marketing is one of those things which are fairly country specific. How well do you know the UK, life here, people's preferences, sense of humour, habits and their daily routine? how good is your English? can you translate your CV to terms that are readily understood to an employer in the UK? Try to see it from an employers point of view: what do you have to offer a potential employer in the UK? you have no local experience- and that counts for quite a lot, your language skills are ???, your marketing skills in the UK are probably untested, so why should a UK employer consider you for a job over a local person who was born and bred in the UK and has a UK based experience? [experience counts for more than a degree!] I think you ought to google on jobs in the UK, and focus in particular on your own skills; the most critical thing for you to do is to compose a CV using language and terminology that are readily understood to a local UK employer. this is important, as job descriptions and titles can vary significantly between different countries. If you use the wrong terms, it will immediately flag out the fact that you are not a local! there are scores of other practical things you must consider before coming here- the better prepared you are the easier it will be. I would say that it might well be difficult to find a good job quickly, so 6 months period is a fairly conservative estimate. bring as much as you can, and be prepared to compromise on your first job, and on the exact location - it might be easier to find a job outside London. good luck..​

tevel389

New member
תגובה מעולה!!!

אבל רק בשביל שלא יראה רק שחור, אני חוזר על התגובה הראשונה שלי - לחפש עבודה מחוץ ללונדון! אתה יכול להיות 1 מתוך 100 בלונדון, ואתה יכול להיות 1 מתוך 20 מחוץ ללונדון.

avigdor69

New member
לי לקח 3 שבועות למצוא עבודה בלונדון

ואני לא בהייטק צריך לחרוש ולדפוק על דלתות שבוע נראה לי בלתי אפשרי

TrigATUSA

New member
what kind of work exactly?

it's different to get a job at Starbucks than a job in marketing in a technology company making the kind of statement you just made is a "bit" empty, and does not give much real information

tevel389

New member
המלצה!

אל תחפש עבודה בלונדון! אם האנגלית שלך היא לא ברמת שפת אם, ואין לך נסיון באנגליה, הסיכוי שתמצא עבודה בלונדון היא מאוד נמוכה - סיבה? בלונדון תמצא עשרות אלפי מהגרי עבודה מכל העולם ומאירופה בפרט, על כל משרה אטרקטיבית בלונדון מאות יגישו קורות חיים - מה מבדל אותך מכל השאר? איך אתה יותר טוב מהם? *כמובן שאם תגיש קורות חיים לעבודה בtesco או בחנות סלולר הסבירות שתתקבל גבוהה, אבל אם אתה רוצה עבודה טובה עם שכר גבוהה ותנאים טובים - תצטרך לצאת מלונדון! אתה רוצה למצוא עבודה? תגיע ללונדון כדי להתמקם, בשביל הדיור הזול (הוסטל), ותחפש עבודה בsouth east england שזה אומר - תחפש עבודה במרחק של בין שעה לשעתיים מלונדון ברכבת, הסיכוי שתמצא עבודה מחוץ ללונדון יותר גבוהה.

tevel389

New member
כדי שחברי הפורום לא יאנסו אותי בשל ההצהרה...

אפשר למצוא עבודה בלונדון, רק שאם לא הייתי מכון לצאת מלונדון יש מצב שלא הייתי מתקבל לעבודה אחרי שלושה שבועות מהגעתי לאנגליה אלא אחרי חצי שנה אם בכלל...

גוזליה

New member
אף אחד לא אונס פה אף אחד

ובטח שאין צורך להשתמש בפועל הזה. הבחור שאל על לונדון, ענו לו על לונדון, ולא נאסר בשום מקום להעלות גם אופציות אחרות.

YarivEi

New member
לא התכוונתי להתחיל לעבוד תוך שבוע

זה באמת נראה לי בילתי אפשרי, ואני ממש מעדיף לעבוד בלונדון, התכוונתי לבוא ולנסות להתראיין בכמה מקומות לקראת. אני אסתכל בהודעות נבחרות לגבי איפה אפשר לחפש. חצישלישרבע - איזה דברים למשל? (אפשר לעשות לפני שנוסעים)

tevel389

New member
בן כמה אתה?

כי אם אתה בן 25, חוץ מלתת יפוי כוח לאחד ההורים לחשבון הבנק שלך לא נראה לי שיש לך הרבה סידורים... מציע שתוציא רשיון נהיגה בינלאומי בדואר ישראל וזהו.... אני כן מציע כבר להכנס לאתר www.reed.co.uk ולשלוח קורות חיים - אם יתעניינו בך למרות שאתה עדיין בישראל, ישלחו לך מייל וישאלו אותך מתי אתה מגיע.

חלק מהדברים כבר נכתבו למעלה ע"י yo1311

על חלקם אני חולקת כהכרחיים, אבל מסכימה עם התוכן הכללי (לטעמי, הכרה עמוקה עם התרבות האנגלית, הסלנג, ומנהגים מקומיים כי אולי רצויה ובוודאי משפרת את איכות החיים לעין ערוך, אבל גם בתפקידי שיווק, *בתלות מאוד גדולה במה בדיוק משווקים* - לא תמיד היא נחוצה.) העגה המקצועית הספציפית לתחום בו תעסוק היא חשובה. חשוב להיות מסוגל להציג את הנסיון המקצועי שלך (וחשוב, לא פחות, את הכישורים שאתה מביא. זו גישה אחרת מבישראל, וכישורים נספרים מאוד) במונחים המקומיים, וזה עניין שהוא מעבר לתרגום ישיר של מונחים. לכן כל כך חשוב לקרוא גם מודעות דרושים, אבל גם, למשל, עיתונות מקצועית רלוונטית שמדברת בשפה הזו. עניין נוסף הוא העניין של מדדים. זה מהותי להבין באילו מדדים אתה תשפט ואילו מדדים הארגון מנסה לקדם. שיווק B2B הוא שונה לגמרי משיווק B2C, וגם בכל אחד מתתי התחומים הללו, מאוד מאוד מאוד משנה להבין לא רק מה המוצר שאתה משווק, אלא איך אתה משווק אותו. איך אתה מנטר את ההצלחה של השיווק? אילו כלים יש בידך? מה התקציבים שאתה מנהל? איך מובנית הדינמיקה בין המשווקים בארגון לצוותי פיתוח וצוותי מכירה? לכן אם ברצונך למנף את הנסיון שכבר יש לך, אתה צריך להיות מסוגל לזהות חברות שבהן כמה שיותר מהכישורים והנסיון שצברת הוא ניתן להעברה. וזה דורש הרבה קריאה באינטרנט. פשוט לשבת ולקרוא לקרוא לקרוא. איך, מה, למה, כמה. יש המון אינפורמציה שהיא פשוט שם.

yo1311

New member
comment

just to add something: I have mentioned it several times in the past, and it is well worth repeating: In the UK, immigrants *must* make the effort to integrate into the general society. the more they know and understand the more they are likely to find a good job and make friends, and enjoy whatever there is in London. This applies to language first and foremost, and I also think to work too; as detailed in our msgs, it is vital to make an attempt to familiarise oneself with the way things are done here, job titles, norms and rules of the game. think of it in the terms of working as part of a team- so you need to communicate effectively - and this applies not just to language but to things like share jokes, small talk, a drink or two, and so on. This comes not only from my own experience over the years, but also from reading far too many CVs! it is only too obvious when somebody applies for a job with no relevant experience... Reading through some of the queries, I sometimes get the impression- and it may well be the wrong one- that so many do not consider seriously what it means to be an immigrant! the process certainly not a easy one... regards from sunny London- where are the infamous April showers?​

אין בעיננו מחלוקת בעניינים הללו

ובעיקר אני מסכימה עם כך שרוב ניכר מפותחי ההודעות "שלום, אני רוצה לעבור ללונדון, מה עושים?" ככל הנראה אינם מודעים למידת ההשקעה הערועה במעבר כזה בפועל, או נכונים להשקיע את המאמצים הדרושים על מנת להפוך כזה מעבר לחלק ככל הניתן. עם זאת, לונדון היא עיר בינלאומית בצורה בלתי רגילה, וזו נקודה שחשוב להדגיש, כי היא מבדילה בין לונדון לבין ערים שבהן לעצם היותך מקומי יש משמעות הרבה יותר כבדה, כזו שעשויה להכריע בין אין עבודה ליש עבודה. למשל, האנשים בצוות שלי כיום מונים: איטלקיה, גרמני, מקסיקני, ושני אנגלים - אחד בן למשפחת מהגרים הודית והשני בן למשפחת מהגרים סינית. בעבודתי הקודמת היה גם ייצוג נאה ללאומים שונים. באופן אירוני, דווקא עבודתי הראשונה היא זו שכללה משרד אנגלי כמעט לחלוטין. עם בן זוגי עובדים צרפתים לרוב, איטלקי, מלזי, סיני, יווני וכן הלאה וכן הלאה. למעט, כאמור, החברה הראשונה בה עבדתי, כל החברות בהן מדובר הן בינלאומיות, כך שזה מוסיף מימד נוסף של רב-תרבותיות. הדברים שאתה מונה, כמו כישורי תקשורת והיכולת לעבוד היטב בצוות, הם חשובים עד מאוד, אבל העניין הזה של בדיחות, משקה אחרי העבודה וכו' זה לא עניין "אנגלי בלבדי" , אלא סוג של מוסכמות תרבותיות ודינמיקה בינאישית. הרי, אם אתה בקושי מסוגל לתקשר באנגלית תהיה לך בעיה מהותית, וזו תצוץ הרבה הרבה לפני שתעלה סוגיית הסמול טוק, כבר ברמת היכולת לנהל שיחה מקצועית. היות שכך, לטעמי העובדה שבן אדם הוא לא אנגלי אינה א-פריורית גורם מעכב. הרבה מאוד תלוי במי הוא האדם, מה הוא מביא איתו לחברה, והצרכים של התפקיד הספציפי. יכול להיות שהתמונה שאני מציירת על סמך נסיוננו הפרטי היא ורודה יתר על המידה. נכון, שנינו באנו עם אנגלית מאוד טובה, ועשינו עבודת הענה ניכרת במשך חודשים רבים רבים לפני המעבר. אבל כפי שציינתי בהודעות בעבר, גם לנו ניבאו שחורות, ולכן חשוב לי להביא את הצד הזה, בדיוק עבור אותם אנשים שכן מוכנים להשקיע במעבר הזה כפי שנדרש. אין לי מושג אם במבחן הזמן כותב ההודעה הפותחת יהיה כזה או לא, וזה גם לא ענייני, אלא עניינו הפרטי בלבד.

yo1311

New member
we of course agree...

maybe I am 'guilty' of over-emphasising the drawbacks rather than the positive - i.e. London indeed is an international city drawing talent from all over the world, and it is part and parcel of it's attraction! Job hunting wise, a lot really depend on the sort of job you are looking for. I spent years in merchant international banks, having acquired my initial banking experience in Israel. my first ever CV was really bad- and I only realised it when re-reading it a couple of years working in London. I suspect I was lucky to jump through the initial hurdle of a first temp job because at the time there were serious shortages of skilled workers! so the agency overlooked the obvious fact that I had no UK experience at all! that was in pre-Internet days. Today, it is expected that candidates do their 'homework' by using the internet. my current job is community based, and occasionally we recruit people. Although banking and community work are quite different, the work involves a lot of teamwork and communication. A good CV would take this sort of thing into account. this places newcomers at a disadvantage vis a vis the locals. Local practical experience is a must, and it is more important than academic qualifications, certainly overseas experience is not always applicable. [I refrain from commenting on marketing as I have no direct relevant working experience] in banking, and in the NHS, there is a good way out of it; as a newcomer, you can at least initially start at the bottom of the scale and work your way up [which is roughly what I did- on an 'accelerated' scale]. this applies even to doctors [i.e. Medics]- as my best friend had to go through the same route. That's why I mention language skills and some knowledge of the local fabric of life here- 'every little thing helps' -borrowing from an advertising slogan from a well known retailer [smile]. The issue of language is really critical- as you well agree. allowances are always made here-up to a point, but it can easily be a stumbling block on the way to a better job or an 'advance up the ladder'. you can sometimes get away without it, but you need to be in a very specific job [like dealing exclusively with people who speak your native language] or you are very talented. I am afraid that most of us do not fit into this category. Hence something we both agree on- before migrating, the best thing to do is to invest time in improving language skills, trying to learn something of the daily routine in the UK, composing a draft of a CV, find out who to contact [job agencies] how to to go about renting a flat, what is the NHS and the myriad of other things. Our community organisation come across far too many new immigrants who did not do their homework before coming here, thus finding themselves stuck with all sorts of avoidable difficulties. dwelling on those matters before coming over here is far more important than what to do with the furniture, bank account and telephone bill left behind in Israel... yet it relatively rare to find queries here indicating that the person asking actually spent some time and effort on thinking the migration process through. one of the things that sometimes irk me is that so many of the queries can be googled on the web- in English of course... [smile] regards​

מישמש1

New member
אתם היגרתם בתקופה מצויינת לחיפוש עבודה

כידוע לך, המצב היום שונה מאוד וגם לזה (שלא לומר, במיוחד לזה) צריך להערך. להערכתי, היום צריך הרבה יותר מעבודת הכנה טובה. צריך בעיקר מזל או להיות איש מכירות נהדר, כזה שיכול למכור קרח לאסקימוסים ואת עצמו למגייסים.

almo81

New member
חיפוש עבודה מהארץ בבריטניה

יניב שלום, וברוך הבא. ישנו עוד אופציה שכדאי לך לשקול - והיא לחפש מהארץ - מבלי לעזוב את העבודה הנוכחית שלך: אם יש לך משפחה (כמוני), אז למעשה מדובר באופציה היחידה. אני הצלחתי לעשות זה (אני מקווה - אני כרגע בשלבים מאוחרים של מו"מ על תנאים...) - אבל זה לקח שנתיים. אולי זו הזדמנות לשתף את הפורום בנסיון שלי עם חיפושי העבודה. (התחום שלי הוא ניהול טכנולוגי ופיתוח עסקי בינלאומי). כך בחשבון כמה דברים: 1. כמו שמישהו כבר כתב לך - שליטה באנגלית כתובה ומדוברת היא תנאי בסיסי והכרחי. האנגלית שהרבה ישראלים מסתדרים איתה בעבודה בתחום ההייטק או הפיננסים, למשל, לא תספיק. תבין שבבריטניה יש אוסף גדול מאד של מבטאים ודיאלקטים - ואתה צריך לתקשר טוב ובנוחות עם כולם ולהפגין כושר שכנוע - אחרת זה לא ילך. 2. אתה צריך למצוא את ה"מכירה שלך" - כלומר תשובה ברורה לכל מעסיק פוטציאלי לשאלה: מה אתה נותן לו שאף מועמד אחר לא נותן - וה-CV שלך צריך ל"צעוק" את זה. אני, באופן נורמלי, התאמתי את ה-CV לכל תפקיד שפניתי אליו. תזכור: המטרה היחידה של ה-CV היא לגרום למישהו להתקשר אליך - מאותו רגע ה-CV כבר לא רלוונטי. 3. תייצר לך "זהות" מקומית: דוא"ל שלא נגמר ב- IL., מספר טלפון לונדוני - איזור חיוג 020 (עלות של כ-5 דולר לחודש דרך SKYPE, למשל). אל תבליט את הנסיון הישראלי שלך אלא אם כן אתה חושב שזה ייתן לך יתרון. הבעיה היא לא בחוסר פופולריות של ישראל בשנים האחרונות, אלא בעובדה הפשוטה שברגע שמישהו רוצה להתקשר ומבין שזו שיחה בינלאומית הוא עלול פשוט לא לחייג - יש לו עוד 100 קו"ח לעבור עליהם. בהרבה חברות, הקו על השולחן גם חסום לשיחות חו"ל. מאותם סיבות אל תדגיש (ואל תסתיר) את העובדה שאתה מישראל ב-CV. מישהו שיטרח לקרוא את ה-CV מספיק בשביל להבין שאתה לא מקומי - הוא כבר מישהו שרציני לגביך. 4. תהיה מוכן עם תשובה לשאלה: למה אתה בעצם רוצה לעבור לממלכה המאוחדת? השאלה תגיע. למעשה להרבה בריטים זה לא נתפס למה מישהו שגר בישראל ירצה לעבור לבריטניה. 5. אל תשלח CV ותקווה לטוב. תהיה אגרסיבי. הרבה מודעות ב-JOBSITE ואתרים אחרים כוללים מספר טלפון, או לפחות שם איש קשר (את הטלפון כבר תמצא דרך האינטרנט). אם אתה חושב שאתה מתאים במיוחד תתקשר ותגיד משהו כמו: ', I've just seen your ad for the role of XXX, My personal background is YYY' and I wanted to know if you feel someone like me is relevant?. תהיה גמיש. בשיחת טלפון תקבל הרבה מידע נוסף שיהיה בד"כ שימושי. הרבה פעמים תקבל תשובה בסגנון של "התפקיד הזה לא מתאים לך, אבל יש לי תפקיד אחר שכן יתאים - ואל תיבהל אם למגייס קוראים מוחמד - יש הרבה כאלה.
6. אני ממליץ שתכנס לאינטרנט, ותזהה לפחות 10 חברות באיזור לונדון שאתה מתאים להם. זה חשוב, כי בהרבה תחומים אתה עלול לגלות שהתפקידים הרלוונטים הם דווקא. מחוץ ללונדון: רוב ההייטק שהוא לא תוכנה עבור השוק הפיננסי מרוכז מערבית ללונדון לאורך ה-M4, או ב-CAMBRIDGE. חברות אנרגיה (ובמיוחד אנרגיה אלטרנטיבית וטכנולוגיות ירוקות) נוטות ללכת צפונה לאיזורים כמו לידס, ניוקסל, ובמיוחד סקוטלנד. הרבה חברות אינטרנט , שאני מבין מעניינות אותך יותר, אתה תגלה יושבות במזרח לונדון (הספרות המקצועית בשנים האחרונות קוראת לאיזור הזה Silicon Roundabout, על משקל ה-Silicon Wadi של ישראל ולאו דווקא SILICON VALLEY של ארה"ב - שנמצא במשבר מתמשך). LAST.FM, למשל, יושבת שם. 7. תהיה מוכן לטוס ללונדון בהתראה קצרה לצורך ראיונות עבודה - על חשבונך. מעסיק מקומי לא ישלם על הכרטיס אלא אם מדובר בחברה גדולה שרגילה לגייס בחו"ל (GOOGLE , למשל, שילמו על הטיסה), או שהם חושבים שאתה מועמד ברמה עולמית. בשנתיים האחרונות נסעתי ללונדון 3 פעמים על חשבוני, ועוד 3 פעמים הארכתי נסיעות עבודה על חשבוני, כדי שאוכל להיות זמין לראיונות. דבר אחרון: סבלנות: זה ייקח זמן, וזה יהיה מתסכל. אני כן יכול להגיד לך ש-2011 היא שנה הרבה יותר טובה לחיפושי עבודה מ-2010 ו-2009. אשמח לענות לשאלות בפרטי. בהצלחה.

למעלה