שלום לכולם. אני לומדת כלכלה שנה ג' ואני צריכה לעשות עבודה של עד 8 עמודים. תןכלו להציע לי נושא בבקשה? קשר או תיאוריה כלכלית שעליי לבחון,לבדוק ולאמת. לא משהו רציני אבל כל הנושאים שהעלתי היו קשים מדי לעבודה קצרה והתאימו יותר לסמינריון. תודה מראש
נתניהו. תנסי לספר על הרפורמות והתפתחות המשק במהלך הקדנציה של ביבי כשר האוצר. תנסי לתת את הדעת האם הוא אחראי לצמיחת המשק (רמז: אי אפשר לדעת) מה הוציא את המשק מהבוץ? (רמז: בטחונות אמריקאיים) במה שונה המדיניות הנוכחית?
משהו אמפירי עם קצת "תיבול" פוליטי, לדוגמא ריבית והשקעות בתקופה שהשמאל או הימין בשלטון, או גרעון \ עודף תקציבי בתקופה שהימין \ שמאל בשלטון , נושאים כאלה בהחלט יכולים להיות מתאימים.
צריך לקחת קשר אמפירי כלשהוא ולהוכיח אותו- ללא קשר לפוליטיקה בכלל כך שריבית והשקעות זה פחות או יותר בכיוון. חשבתי על הקשר של גידול בכמות הכסף מול עליית מחירית ואינפלציה אבל אני לא כ"כ יודעת מהיכן לקחת את הנתונים הרלוונטים ואיפה למצוא על זה רקע תיאורטי לקריאה.