עבודה בחברת outsourcing

goli29

New member
עבודה בחברת outsourcing

היי, התראיינתי למספר חברות out-sourcing (ככה כותבים ?) עדיין אין תשובות. מעניין אותי לשמוע חוויות של כאלה שעבדו בחברות מהסוג הזה. איך קיבלו אתכם בחברה שקיבלה את השרות. האם נחשבתם "בן חורג" בצוות ? תודה

pixiER

New member
היו כמה דיונים בעבר בנושא

תלוי מי החברה נותנת השירות, ומי המקבלת... כיוון שרוב מחלקות ה IT של חברות גדולות שאינן היי טקיות עובדות רק מול מיקור חוץ (ככה קוראים לזה בעברית...), אז החברות האלו מפרנסות הרבה מאד אנשים... בקיצור, כדאי למקד את השאלה, וכדאי לקרוא דברים שנכתבו בעד ונגד...

ztahie

New member
אפשר הסבר

שלום, אפשר הסבר על מה זה Outsuorcing? ומה ההבדל בינה לבין חברת כ"א? מה הרווח של החברה בכל ה"עסק" הזה? תודה

אפרתש

New member
הרווח של החברה עצום

הם לוקחים אחוז גבוה מאד ממה שהחברה המעסיקה משלמת. חברת כוח אדם מקבלת תשלום אחד כשהעובד מתקבל לעבודה, ובזה נגמר הקשר שלה איתו. בחברת מיקוד-חוץ אתה עובד החברה הזו, והם שולחים אותך למקומות עבודה שונים. את המשכורת אתה מקבל מחברת הOUTSOURCE. וכאמור - בדרך כלל זו משכורת די נמוכה, כי החברה חותכת עליך קופון רציני.

ztahie

New member
שאלה

אתמול היתי בראיון בחברת Outsorucing. (לא נזכיר את שמה) השכר שאמרו לי הוא נגיד X לשעה. עכשיו,במידה ואכן אקבל את התפקיד השכר הוא ה-X שנאמר לי, או שעלי לדעת שמזה הם לוקחים את הרווח שלהם וההפרש הוא "שלי"? תודה

Zig35

New member
--->

השכר הוא ה-X שנאמר לך, כמובן. אין להם שום סיבה להגיד לך כמה הם גובים מהלקוח.

goli29

New member
תודה

אחפש שישורים קודמים. מיקוד השלה: עובד של חברת "מיקור (ד?) חוץ. תפקיד פיתוח בחברות כן היי טקיות. מיוקד יותר: תפקידי פיתוח, לא IT. ושוב תודה

JohnDoe5

New member
רק תיקון קטן - פיתוח גם שייך ל-IT

ודרך אגב, ההרגשה של "נטע זר" גם תלויה אם החברה עצמה מעסיקה הרבה עובדי מיקור (ב-ריש) חוץ או שאתה אחד מהבודדים (מן הסתם המקרה השני גורם להרגשה יותר חזקה של "נטע זר")

אניטה007

New member
אני עובדת בחברה גדולה שיש לה חטיבת

Outsorcing. אנחנו יושבים אצל לקוח (לקוח לא היי-טקי שיש לו חטיבת מחשוב) - היחס אצל הלקוח מעולה, אין תלונות. החברה שלנו עושה שם אאוטסורסינג כבר כמה וכמה שנים, כך שהעובדים של החברה מקבלים תחושה שהם חלק מהארגון. השכר באמת נמוך, אם מתקבלים לחברה אחרת/מסוימת בצורה ישירה, אפשר לקבל הרבה יותר באותו התפקיד, אבל התנאים הנלווים טובים וגם לא עובדים קשה מדי.

אבי 8

New member
מילה נרדפת לחברת כ"א

מיקור חוץ זה דבר דומה לחברת כ"א. בארגונים בהם יש צורך באנשי מחשבים,מעדיפים להעסיק חברה חיצונית שתספק לה שירותי מחשוב וזאת כדי להמנע מהעסקה קבועה של איש מיחשוב קבוע בארגון. כמובן שלעובדים אין שום תנאים וזכויות בארגונים בהם הם עובדים וכמובן המעסיקים מתעשרים על חשבונם - בדיוק כמו עובדי נקיון שמירה העובדים בחברות קבלניות. אני פשוט לא מבין מדוע קוראים לחברה מיקור חוץ ולא חברת כ"א, כי זה בדיוק אותו דבר. כמובן שלכל מקום שמגיעים הקבלנים, השכר יורד, התנאים על הפנים,הבטחון הכלכלי לא משהו - העיקר שהקבלנים ירוויחו. לצערינו חברות אלו צצות כמו פטריות ואם למישהו יש אפשרות - עדיף שלא יתקרב לחברות כ"א , סליחה, מיקור חוץ.

Zig35

New member
ממש לא.

חברות כ"א במשמעותן ה"מסורתית", הן חברות שמקבלות את קורות החיים שלך, ומפנות אותך למשרות מתוך "בנק משרות" שקיים אצלן לפי ההתאמה שלך. ברגע שהפנו אותך, ואם התקבלת, הרי שהן מקבלות תורה עבור ההפניה, ומאותו רגע אין בינך לביניהן דבר וחצי דבר. אתה הופך לעובד של החברה בה קיבלת את המשרה. בחברות מיקור-חוץ (outsourcing) לעומת זאת, אתה עובד של חברת מיקור החוץ, ומקבל ממנה משכורת. החברה עצמה צריכה לדאוג לזה שתהיה לך עבודה אצל אחד מלקוחותיה (שאחרת, אתה יכול לשבת במשרדי החברה לי לעשות כלום ולקבל כסף על כלום). יותר מזה, אם אתה לא מרוצה מהמקום שמצאו לך (ויש לך סיבה טובה כמובן), הם מחויבים למצוא לך מקום אחר, או לפטר אותך כדת וכדין (כולל פיצויי פיטורין וכל השאר, בהנחה שמגיע לך). אז נכון שהם לוקחים הרבה.. הרבה מאד.. אחוזים ממה שהלקוח משלם, אבל בסופו של דבר זה משתלם לך מבחינת הגמישות של העבודות וכו' וגם מבחינה זו שאתה בסופו של דבר מקבל את השכר שביקשת, והחברה היא זו שצריכה להתווכח עם הלקוח על המחיר שהוא ישלם לה, ולהרוויח פחות או יותר בהתאם. דוגמא טובה מאד לזה ניתן לראות בפרויקטים של חברות מיקור החוץ הגדולות מול משרד הבטחון בשנה האחרונה. כל זאת בהנחה שאתה לא מחפש להיות עצמאי, או מחפש לעבוד בחברה שתתן לך קביעות, עם כל מה שזה אומר. אז אולי הגבולות נהיו קצת יותר מטושטשים כיום אבל זה עדיין בהחלט לא אותו דבר.

אניטה007

New member
צודק אבל זה עדיין לא משנה את

העובדה שהשכר ברוב חברות האאוטסורסינג, די נמוך ביחס לשכר לאותו תפקיד במקומות אחרים. שם הם ממש מנסים להרוויח על גבך.

אפרתש

New member
זה לא ממש משתלם

זה לא בדיוק שהם עושים בשבילך משא ומתן על המשכורת. הם נותנים לך הצעה. לא טוב? אל תיקח. יש להם עוד הרבה שעומדים בתור ורוצים את העבודה הזאת. עובדי outsource, בהכללה, מרוויחים פחות ממקביליהם שהם עובדי חברה. הם גם העובדים הפחות מושקעים. החברה אליה הם נשלחים לא תשלח אותם לקורסים והשתלמויות, כי היא יודעת שהם יכולים לעזוב אותה מיד אחרכך. למה להשקיע במישהו שהוא לא שלנו? וחברת הoutsourcr גם לא משקיעה בהם. בשביל מה? היא מקבלת מספיק כסף גם ככה.

אניטה007

New member
לגבי הקורסים זה מאוד לא מדויק

חברת הבת כן שולחת אותנו לקורסים עדכניים ולפעמים גם יותר מפעם בשנה. מהחברה שבה את עובדת, כלומר הלקוח, אין לך מה לצפות לקורסים כי את בעצם לא עובדת שלהם אלא רק יושבת שם "בהשאלה". זה לא נכון שלא משקיעים בך, יש לי גם חברה טובה שהיא עובדת אאוטסורסינג. לגבי השכר, כן, לצערי זה נכון.

goli29

New member
אז לגבי שכר

אם לדעתי הערך שלי בשוק (אחרי בדיקות ובראיונות) הוא X, וזה מה שאני מבקש, גם בראיונות בחברות מיקור-חוץ, אז כנראה שהשכר שאני מבקש מהם גבוה מדי ? במילים אחרות: אם אני שווה כ 20,000 בתפקיד מסוים, וזה מה שאני אומר שהציפיות שלי מול חברת מיקור-חוץ, הם יציעו לי כנראה פחות ? - ובחברה "רגילה" אקבל את הסכום המבוקש ? (כמובן בהנחה והתקבלתי... ידה ידה ...)

למעלה