עבודה בהייטק

tanyamath

New member
עבודה בהייטק

שלום לכולם.
אני תכף מסיימת תואר ראשון במתמטיקה וסטטיסטיקה וחושבת מה הצעד הבא.
אני דיי מעוניינת להשתלב בהייטק אבל אני לא ככ מעוניינת לתכנת או לפחות לתכנת כמה שפחות... יותר מעניין אותי משרות שנוטות למתמטיקה יותר... עשיתי גם קורסים באלגוריתמים וחישוביות... האם ישנן משרות או תחומים בהייטק שיתאימו לי ? אני יודעת שהרבה מהמשרות דורשות תארים מתקדמים ואני שואלת האם ישנן משרות או תחומים שכן עונים על מה שפירטתי ואפשר להתקבל גם עם התואר שיהיה לי.
ובכלל בכללי איזה עוד משרות לפי דעתכם ישנן בשוק שעונות על מה שפירטתי?
תודה רבה זה ממש יעזור לי.

zaske

New member
את חייבת לדעתי להמשיך לתואר מתקדם

כי בכל מקרה את בעמדה בעייתית -
אין לך תואר במדעי המחשב, מה שאומר שיהיה לך קשה למצוא משרת תכנות איכותית.
ממשרת תכנות סתם יהיה לך קשה להגיע לעשות משהו אלגוריתמי מעניין. ולא יקחו מישהו בלי תואר שני למשרת מפתח אלגוריתמים, זה מאוד מאוד נדיר, והממוצע שלך צריך להיות מאוד גבוה על מנת שזה יקרה.

זו דעתי

tanyamath

New member
תואר מתקדם במה?

תודה על התשובה,
כשכתבת להמשיך לתואר מתקדם התכוונת לתואר מתקדם במתמטיקה או במדעי המחשב?
ואם לא אלגוריתמים, אז איזה עוד משרות שמערבות מתמטיקה קיימות?

bismark1

New member
מתמטיקה/מדעי המחשב/חשמל/פיסיקה

אבל קחי בחשבון כמה דברים:
1. משרות אלגוריתמיקה בתעשיה לא עוסקות במה שלמדת בקורס אלגוריתמים - מבין אלו (אם כי לא תמיד נכון לסווג אותו דווקא תחת "אלגוריתמיקה"), התחום עם הדגש הסטטיסטי/מתמטי הכי גדול הוא ככל הנראה מה שקוראים היום data science (קצת בעייה להגדיר בימינו כשכל מי שמחבר שני טורים באקסל קורא לעצמו data scientist).
2. הרבה מאוד מהמשרות באלגוריתמים כוללות תכנות. חלקן הרבה תכנות. כמות המשרות בהן משלמים למישהו רק בשביל (בהקצנה) שישב ויקשקש כמה דברים על דף היא מצומצמת _מאוד_ ולרוב מאיישים אותם במישהו עם רקורד מחקרי מוכח (לא תואר שני).

מכל מקרה, נסי לקרוא/לשאול על כיוונים כמו data science, BI וכו' יכול להיות שזה יתאים לך ולהרבה משרות לא נדרש תואר מתקדם.

TotalCommnader

New member
אני בכלל לא מסכים עם ידידי ZASKE. לרוב די קל למתמטיקאים למצו

א עבודה בתכנות פרופר. כמובן שהם צריכים להיות טובים בזה ולדעת גם חומר תיאורטי במדמ"ח. אני פיסיקאי ונתקלתי בלא מעט פיסיקאים ומתמטיקאים שעשו אותו דבר.

TotalCommnader

New member
לדעתי הלא משפטית לעבור לחברה ש*אחד* התחומים בה מתחרה ואתה לא

עוסק בו לא ישמש לרעתך.הרי לא הגיוני שלא תועסק באף אחד מתחומי אף חברה גדולה רק כי אחד מהם במקרה חופף חלקית לתחום שעסקת בו

למעלה