עבודה באירופה

nizzan

New member
עבודה באירופה

שלום,
אז חיפשתי קצת בהיסטוריה של הפורום אבל לא מצאתי משהו כללי אלא מקרים ספציפיים שלא מעידים..
לפני מספר חודשים קיבלתי הצעה מחברה אירופאית שלצערי לא הבשילה להצעה ממשית, אבל העלתה את הרעיון של עבודה באירופה.
אני לא מתכוונת לעבור לכל החיים אלא למספר שנים ורציתי לדעת האם זה בכלל אפשרי כאשר יש לי דרכון ישראלי בלבד.
האם יש אתר כלשהו בו ניתן לחפש משרות? (חשבתי על לונדון/הולנד/נורבגיה/אירלנד)
אני מהנדסת תוכנה עם ניסיון של 3 שנים ב- RT embedded ו- OpenGL.

תודה :)

אפשר אבל בלי אזרחות אירופית זה מסובך

צריכה להיות להם סיבה ממש טובה להעדיף אותך. למיטב ידעתי הכי קל זה לגרמניה שמחפשת אנשי פיתוח אבל תצטרכי ללמוד גרמנית.

בלונדון עצמה אין כמעט היי טק. אולי משרות במחלקות מערכות מידע אם זה מה שאת מחפשת. יותר חברות באזור סארי בדרום אנגליה וגם בבירמינגהם, מנצ'סטר, אוקספורדשייר.

אני הייתי פונה ישירות לחברות.

hiGh jacKed

New member
יש גם בלונדון

כמובן שיש עדיפות למי שיש אזרחות אירופית
בלונדון ובעוד ערים יש המון חברות ווב,
מי שתותח בפרונט ומוכן להעתיק את עצמו ואת הזוגיות ואת הילדים אם יש
אז יש שם לא מעט הצעות עבודה, כמובן שרצוי דוברי אנגלית בריטית טוב, יש לי חבר שירד מהארץ וגר שם עם חברה ועובד שם.
אפשר להתרשם באתר כמו monster.co.uk

royagol

New member
זה אפילו יותר מסובך מזה...

ראשית, אין לך אזרחות אירופאית מה שאומר שהמעסיק צריך להיות ספונסר לויזה שלך.
עכשיו, נגיד שאת מעסיק הולנדי, שלחת לו קו"ח, יכול להיות שהם נראים מצויין ואת בדיוק מה שהוא צריך אבל להביא אותך מישראל? ועוד עם כ"כ הרבה הוצאות? ואת אפילו לא מדברת הולנדית? (תחשבי כמה קשה להעסיק בישראל מישהו שאינו דובר עברית).
יש 23M הולנדים. כנראה רק 10% מהנדסי תוכנה, ומספיק שרק 10% מתוכם מיומנים באותם תחומים שציינת עדיין נשארו לו 200K הולנדים לבחור מתוכם.
בקיצור- סיכויים קלושים למעט אם צברת ידע מאוד ייחודי.

אם את ממוצא אשכנזי אני מציעה לך בחום לבדוק את האופציה להוציא דרכון זר.
אם לא ועדיין נורא בא לך אז כדאי שתעבדי בארץ בחברה בינלאומית ותנסי לעשות רילוקיישן דרכם.

HarmonicWave

New member
האומדנים שלך משעשעים

&nbsp
וגם הלוגיקה קצת מוזרה.
עם זאת אני מסכים עם המסקנה שענייני הויזה ירתיעו את רוב המעסיקים.

royagol

New member
זה לצורך הבהרת הנקודה בלבד

"יש מספיק הולנדים מהם ניתן לבחור (שלא נדבר על מספיק אזרחי האיחוד מהם ניתן לבחור) לפני שצריך להתעסק עם בירוקרטיה".

Lhuna1

New member
נשמע הגיוני, ובכל זאת הם מחפשים

פרופיל לינקדאין סביר הביא אלי למייל בשנה האחרונה לפחות 3 הצעות לרילוקיישן לאירופה, למשרות פיתוח, (2 ללונדון ואחת לשבדיה). אני לא מעוניינת ולא פניתי מיוזמתי לאף אחד מהם.
אולי אנחנו יותר זולים מהעובדים שלהם.
&nbsp

choo

Active member
למען האמת, אנחנו לא יותר זולים

&nbsp
לפחות על פי המידע השטחי שקיים באתרי אינטרנט שבהם עובדים מדווחים על משכורותיהם - כמו glassdoor.com - המשכורות לאנשי פיתוח בישראל גבוהות יותר מאשר בלונדון (למשל - שהמשכורות בה הן מהיותר גבוהות בשוק האירופאי, על פי השערתי).

Cמן רשום

New member
עלויות המעסיק בחלק ממדינות אירופה מאד גבוהות ביחס לישראל

בגרמניה זה באזור ה 50%.

choo

Active member
לא הרבה יותר מאשר בארץ, והם יצטרכו לשלם זאת גם לישראלי, לא?

Lhuna1

New member
אם אתם אומרים. אז מה לדעתכם הסיבה שמחפשים אצלנו?

user32

Well-known member
מנהל
אלה חברות גלובליות, התחרות על העובדים היא גלובלית

מסתכלים על כדור הארץ ושואלים: "איפה אני יכול למצוא את העובד הכי טוב בעולם בתחום הXYZ"? החברות האלה שמגייסות מישראל לא מחפשות איזה מתכנת בינוני ולא מחפשות לחסוך במשכורות. וכן, יש מחסור בעובדים וזה שיש בהולנד 50 מליון הולנדים לא אומר שיש שם 500,000 מתכנתים פנויים בפרופיל שמחפשים כפי שמישהו פה נסתה להמחיש.

מקומות שלוקחים מאוד ברצינות את איכות העובדים שלהם, פחות מעניין אותם מאיזו ארץ הם מגיעים ואם לא היו את חסמי ההגירה כבר היינו רואים עובדים מדלגים ממדינה למדינה כמו כלום.
לאייש משרה יכול לקחת חצי שנה הרבה פעמים ואם יש טאלנט באיזה מקום ואין מגבלות מיוחדות אז אין סיבה שלא לגייס אותו. המגבלות העקריות הן שפה, אישור עבודה ואולי קצת הבדלי תרבות.
במובן הזה אנחנו כמעט כמו השחקני כדורגל בקבוצות הגדולות: המדינה לא רלוונטית עבורם.

Lhuna1

New member
כנראה

bismark1

New member
אצלינו בחברה אנחנו מחליפים חולצות אחד עם השני בסוף כל גרסה

אילן די

New member
כולכם לובשים את אותה המידה?

זה חלק ממדיניות ההעסקה של עובדים חדשים?

hadooper

New member
50 מליון?

בהולנד יש בקושי 17 מליון נפש, שזה קצת יותר מפי 2 ממה שבישראל.

zaske

New member
כמה תגובות, אם כי לא מאירופה

מסכים עם האחרים פה,
בלי ויזה - העניין יהיה קשה.
ממליץ לך לחשוב ברצינות על למה את רוצה לעבור.
ולקחת בחשבון שעשויים להיות ענייני מס באם תחזרי ולא תוכרי כתושבת חוץ, ולכן אם תהיה הצעה ללכת ליעוץ אצל רואה חשבון שמומחה בתחום.ץ

nizzan

New member
תודה לכולם על התגובות!

הלוואי וזה היה יותר פשוט..
נשמע לי כמו חוויה מדהימה..

למעלה