סתם תוהה

SoftMachine

New member
סתם תוהה

לרוב כשאני שומע מוזיקה, כל הסובבים אותי נהנים להשתיק את "הזבל הזה". אבל עדיין קורה כשאני שומע דיסק כלשהו ושאדם שנמצא איתי מתחיל לשאול שאלות על הלהקה או מביע עיניין במוזיקה ובכל הסלט שהולך במערכת סטראו. מאוד מעניין אותי איך אנשים מבחוץ רואים את המוזיקה הזו. משום שלשאול אותכם זה לא לעיניין, אולי נשתף אחד את השני במקרים שבהם אלבום פרוג כלשהו עיניין את הסובבים אותכם. להלן מקרים שאני זוכר מהסוג הזה: -סיפרתי לאמא שלי את הסיפור שמאחורי סינס פרום ה-ממורי, היא ממש התלהבה, רצתה ורצתה לשמוע אותו.השמעתי לה את הדיסק ואז היא רצתה לבעוט בי. -דוד שלי היה אצלי והוא שמע מהחדר שלי את captured של קאמל מהדיסק ניוד, והוא דיי אהב את זה... אז סיפרתי לו קצת על קאמל והוא רצה שאני אמליץ לו על דיסק אז כמובן שהמלצתי לו על סנואו גוס. הוא קנה אותו בצליל ב50 שקל ומכר לי אותו כעבור שבוע ב10 שקל :))) זה האמת דיי ציער אותי שהוא לא אהב אותו -אני לא יודע איך ומתי זה התחיל, אבל מתוך החבר'ה שלנו יש רק אותי וחבר טוב שלי שאוהבים פרוג, וכל השאר שומעים מטאל לרוב. אף אחד לא מכיר את ELP אבל כולם יודעים בעל-פה את from the beginning ואנחנו תמיד מנגנים ושרים אותו יחד. -מכל הלהקות שאני שומע אמא שלי הכי נהנת לשמוע את רנסאנס ומודי בלוז-הדיסק הראשון. (איך שומעים שהיא זקנה!) -בלי הרבה קשר, מוכר בצליל סיפר לי פעם שמישהי דיי מבוגרת נכנסה לחנות וחיפשה אחר דיסק שהיא לא זכרה למי הוא שייך, היא רק זכרה שקוראים לו החתול האחרון. לאחר חצי שעה של חיפושים הסתבר שהיא התכוונה לthe final cut. אם אני אזכר בעוד דברים מקרים כאלו אני אכתוב

SoftMachine

New member
אני במקום המוכר

הייתי אומר לה "מצטער גברתי, את טיפשה מדי ולא מגיע לך לשמוע דיסק כזה כשאת אפילו לא מכירה את השם פינק פלויד."

מורנא007

New member
../images/Emo54.gif מיאו

כמובן שהאמא צודקת, אם אפשר לשמוע רנסנס ומודי בלוז, למה לסבול בקטעים המטאלים של סינס פרום ה-ממורי?

Tough Midget

New member
פרוג והאנשים שלא קשורים אליו

מאז שהתאהבתי בפרוג, הרבה מהחברים\משפחה שלי מתחילים להתעניין. למשל: -אבא שלי, שהחל ללמוד פסנתר לפני כשנה, ישב בפסנתר לאחר נסיעה שבה שמענו את סנו גוס, והוציא את ריידר גוז טו טאון משמיעה. -לפני כשנה וחצי גיליתי שדוד שלי יודע לנגן על חליל וקלידים. אז כשהוא בא לבית שלי(בערך 4 פעמים בשנה) אנחנו עושים ג'אם-סשנים. בסשן האחרון ניגנתי את טאליבונט של ג"ג, ומסתבר שהוא הכיר את זה. הוא אמר שהוא נורא אוהב את הדיסק (פרי הנד) אבל לא מכיר חומר אחר של הלהקה. מהר השאלתי לו את אוקטופוס, והיום שראיתי אותו שוב הוא אמר שזה מעולה. -כל חבריי הטובים מכירים את השיר דרכי קיצור של אמביציה בע"פ, ואפילו פעם אחת בטיול של הנוער העובד והלומד, באמצע הדיסקו שמנו את דרכי קיצור במערכת וכולם רקדו ב5 שמיניות והיה כיף חיים. (טוב, לא כולם רקדו, רק איזה 15 אנשים, השאר הסתכלו עלינו בפרצוף מוזר...)

meandmeandme

New member
חח גם לי יש כמה סיפורים ../images/Emo9.gif

מממ יום אחד שמעתי בדיסקמן את מונמאדנס של קאמל, וחבר ותיק שלי (שהטעם שלו במוסיקה נע לפני מה שמייסנטרים ומגניב) ביקש לשמוע והשמעתי לו. והוא ממש אהב. אני עד היום תוהה אם זה בגלל הקשר של השם לסיגריות.
זה קצת לא קשור אבל לא משנה: יום אחד חבר של אמא שלי מהעבודה היה אצלנו והייתי בחדר וניגנתי להנאתי קינג קרימסון. והוא בא ופתח את הדלת ושאל אותי "מה זה?" אז אמרתי "קינג קרימסון" ואז הוא כזה "נכון נכון!" והתחיל לדבר על זה שכשהוא היה צעיר הוא היה שומע את המוסיקה הזאת ושהיום הוא כבר לא מוצא את זה חח. זה היה די מגניב. ממ ועוד אחד אחרון. כמעט כל פעם שסבתא שלי באה אלינו היא מבקשת שאני ינגן לה משהו. אז יום אחד היא באה וביקשה אז הסתכלתי מה יש במערכת וראיתי Selling England אז אמרתי לעצמי, טוף ננגן לה פירט'. אז שמתי שיר 3 והתחלתי לנגן. פירט' תמיד נראה כקטע מאוד מלודי וזורם ובכלליות יפה. אבל משום מה, באמצע הקטע, סבתא קמה ואמרת "אני מצטער אני לא יכולה לסבול את זה" ויוצאת. עכשיו סבתא שלי ישבה בעבר בזמן שניגנתי 24 דקות של Echoes, היא ישבה ושמעה 13 דקות של Arf וDon't you ever wash that thing. היא עמדה בכוח נגד 59 דקות של Garden of Dreams (אך לא ברצף). אני לא מבין מה היה בפירט' שהיה כל כך בלתי נסבל. אה ועוד דבר אחרון.. הנסיונות שלי להשמיע לאנשים אבק הסתכמו ב: "מה זה? מחלת נפש?" "אתה צוחק נכון?" "איפה המוסיקה?" והדבר הכי טוב עד עכשיו: "זה משהו שצריך לשבת ולהקשיב" אממ זהו..

SoftMachine

New member
אחלה סיפורים... :(())

סבתא שלך, צחוקים איתה. אגב, אני גם שמתי לב לתופעה מעניינת שהשם של קאמל פשוט שובה אנשים. מסתבר שיש משהו מאוד מושך בלהקה גם מהשם שלה ובמיוחד כמובן מעטיפת מיראג'. כל פעם שאנשים רואים את זה הם מתחילים לשאול שאלות (מטומטמות לרוב).

סבתא KEWלית! וקאמל? קאמל... ../images/Emo7.gif

אתמול האזנתי ברצף לMOONMADNESS, A LIVE RECORD ול-LUNAR SEA. (השניים האחרונים כפולים) בNUDE מפריע לי קצת שבארדנס כבר התעופף מההרכב, אבל מל קולינס עשה עבודה נהדרת. אין עליו. ANDY WARD מתופף עצום. אפשר לטחון את ההרכב הזה שעות על גבי שעות. ואגב, פול גאליקו סרב לתת להרכב חסות ל"אווזת השלג" בשל היותו שונא-סיגריות מובהק. לכן גם נקרא הדיסק "MUSIC INSPIRED"...

או, סיפור אבק

בבצפר, במגמת אמנות, בד"כ זורקים איזה דיסק על המערכת, ועם מדובר במוזיקה "קשה" מדי (מה שאני שם בד"כ, מין הסתם), זה בד"כ נזרק החוצה. יומחד היה לי בדיסקמן את הדיסק של אבק, ואני כזה, למה לא. וזה ממש שרד את כל הדיסק, לא יודע עד מכה אנשים נהנו, אבל לפחות שתי חברים שלי, עם רקע במוזיקה פחות מקונבנציונלית, נהנו. זה ממש התפתח לדיון בו כל מיניי לדות קיבלו הסבר על מה זה רוק מתקדם ולמה זה כלכך מופרך, זה עדייך קצת מצחיק אותי שאני חושב על זה.

MajorWinters

New member
אמא שלי וסצינת הפרוג../images/Emo19.gif

-ביום שקניתי את הסנואו גוס... האתי אל אמא שלי ושאלתי "תגידי, את מכירה את הסנואו גוס???" אמא שלי, מסתבר... הביאה לי בהפוכה: "תגיד ילד- אתה חושב שאתם המצאתם את המוזיקה???" וביום שקניתי את הימים העתידים לחלוף של המדי בלוז... ואחרי שגיליתי שיש לנו אפילו את התקליט- שאלתי "אמא, אני מבין שהיית פרוגרית רצינית" היא אמרה: "אם אתה אומר ככה אז אולי... רק בזמני לא קראנו לזה פרוג" גם אבא שלי מלא בסיפורים על היום שהוא קנה את החצר של המלך ארגמן, ושאת היום שהוא ראה הליקופטר מעופף מעל רוג'ר ווטרס שהורס קיר לבנים, הוא זוכר כאילו זה היה אתמול.

emmily plays

New member
<< אייקון של מקנאת

למה? למה לי אין הורים כאלה? לאבא שלי היתה בבית את הקסטה של pink floyd the great dance hits והוא אפילו לא יודע מאיפה יש לו את זה ומה זה בכלל.. טוף.. כמו שאומר אחד משירי הפלויד האהובים עלי envey is the bond between the hopefull and the damned

אתה לא לבד :)

האמת שאמא שלי ביקשה ממני לברר על דיסק שהיא שמעה בעבר ומאוד אהבה בשם "שש הנשים של הנרי השמיני". כמובן שמיד השם ריק וייקמן עלה בפי ואכן מתברר שאמא שלי אהבה בעברה פרוג... קניתי את הדיסק אבל היא כבר לא ממש אוהבת אותו ולכן קיבלתי אותו במתנה :) נוסף על כך היא הביעה עניין לא מבוטל בדיסק של קרוזנשטרן ופרוחוד ובאלבום אווזת השלג של קאמל מה שמראה על פתיחות מוסיקלית מסויימת אשר לא ציפיתי לה.

Avishh

New member
אני לא לבד ../images/Emo13.gif

לאמא שלי אין זמן למוסיקה, אבל אני בטוח שהיא הייתה נהנית... פעם דחפתי לה לשמוע קצת אגרול ועכשיו היא אומרת לי "קח אותי להופעה הבאה"
והיא ממש אוהבת את Kollar Attila - Musical Witchcraft אבא שלי פרטנר יותר טוב, בדרך כלל... הוא זה שלוקח אותי להופעות (כן, עדיין אין לי רישיון) ומביע הערצה לאגרול וסוסיתא. הוא זה שקנה את Selling England... אחד מדיסקי הפרוג הראשונים שלי. אם תשאל אותו מה הזמר האהוב עליו הוא יגיד פרדי מרקיורי בלי היסוס. הוא גם נהנה מאוד מסנואוגוז, פנדראגון ולאחרונה גם מריליון... טוב, אלה הם דברים די צפויים, אחרי הכל אלה דברים לא ממש קשים לשמיעה. עכשיו מגיעות האנקדוטות: לאבא שלי יש רגישות יתרה לרעש... בד"כ כל דיסטורשן קטן מעוות לו את ההבעה אבל למרבה ההפתעה הוא התלהב מאוד מדיפ פרפל (ראש מכונה) וקיבל בברכה את דרים ת'יאטר (תמונות מזכרון). מוזר... עוד קטע מצחיק - לא מזמן, לפני ההופעה בהוד השרון, אמרתי לאבא שלי... הוא חייך חיוך חמוד ואמר "רק פרוגרסיב". כמה שצחקתי........ בסוף דווקא הלכנו והוא נהנה כמעט כמוני. עד כאן מסיפורי אבא שלי.

giloni

New member
אפשר לייצג את הצד של האבאים???

הבן הבכור שלי בן 16 ומחצה, שקוע די עמוק בעולם הפרוג-מטאל ומחזיק אוסף שלא היה מבייש את האוסף שלי. הוא מצדו מנסה לחנך אותי והדיון שהתפתח פה מזכיר לי לא מעט רגעים... כל הובלה שלו לאיזה מקום מלווה בערימה של דיסקים שהוא סוחב איתו למכוני. אפילו מדובר בנסיעה של 10 דקות, הוא מכין צידה של ארבעה-חמישה. אני יודע שהוא מחכה לרגע שבו אני אשאל "מי אלה?". כשאני לא שואל אחרי כמה דקות, הוא מחליף דיסק. הוא לא מבין, ואני לא בטוח שאני רוצה שהוא יבין, שגיטרה נועדה לנגינה ולא לניסור. אני אומר לו שוב ושוב - גיטרה כן, מסור - תוריד. וכך לאט לאט הוא מנסה להתאים את עצמו לטעם שלי. לקחתי אותו איתי להופעה של Uriah Heep וזו היתה חוויה מעצבת עבורו. הוא הבין שאפשר לנגן על גיטרה אחרת. הוא הבין מה התפקיד של הקלידים, ועד כמה חשוב שהזמר ישיר בקול שאיתו הוא בא מהבית ולא בקול שאותו הוא העביר דרך פילטרים של מסכות אב"כ. יש לו עדיין בעייה עם מלודיות, ולכן אני מנסה לשכנע אותו לשמוע ג'נסיס וקאמל וכמובן סטרובס, אבל זה לא לגמרי הולך. מצד שני הוא הצליח לגרום לי להנות, ואפילו מאד, מכמה קטעים של Symphony X ושל Queensryche ובמיוחד מ Ayreon ומהאלבום Damnation של Opeth שבעיני לא נופל בהרבה ממה שנעשה על הפלנטה הזו בשנות השבעים - וכאיש זקן - זה קנה המידה שלי. והשורה התחתונה: החינוך הוא דו-צדדי, ובינתיים - לשמחת הצעירים שהשתתפו בת'רד הזה - הבן שלי מחנך קצת יותר טוב ממני. יקי

MajorWinters

New member
אני עם האבאים../images/Emo19.gif

על אף היותי בן 17, אני אלך עם צד האבאים- יקי אני איתך... מעריץ אותך עוד מימי הראשונים ב(552)
שמץ דיסטורשיין עושה לי רע, אני לא שומע מטאל, ולא מטאל מתקדם, אמנם SYMX היו נחמדים, אבל שם זה נגמר לי. ודיפ פרפל, ראש מכונה הוא באמת לא משהו, למרות שקשה לי לדבר רעות על הסגולים, אבל הרב בזכות התקופה הקלאסית (השולתת!!1
)

למעלה