סתם תהייה על הבוקר

meidadc

New member
האינטראקציה פמיניזם וליברליזם הוא סוגיה מעניינת

אני חושב שפמיניזם וליברליזם הולכים ביחד, אבל אין ביניהם חפיפה מושלמת.
כמו שאמרת קודם לפנתרית סגולה, אין מטרת הפמיניזם להחליף את השובניזם הגברי בשובניזם נשי.
מצד שני, יש מגבלות שיש על כולם, לרבות נשים, שאני מצדיק (וזה לא נופל, לטעמי, בסעיפים שהגדרת). למשל, אני כעובד, לא יכול לבחור לוותר על חופשה שנתית. אסור לי להחליט שאני כל כך רוצה משרה, עד שאני מוכן לעבוד בשכר הנמוך משכר מינימום. אני לא חושב שזה מופת הליברליזם, אבל בעיני מודק ומתקבל על הדעת.

האם היתי רוצה להעניק לנשים חופש לבחור כרצונן? בהחלט
האם היתי רוצה להעניק להן את הזכות לבחור לעבוד מתחת לשכר מינימום? אני לא בטוח. למעשה אני בטוח שלא.

מבחינתי, סוגיית הזנות היא בבחינת "קל וחומר" לעניין זה

דני80

New member

GreenMamba

New member
כן אבל

האנלוגיה שלך מובילה לאיסור על עיסוק בזנות (ז"א- הטלת סנקציות על הזונות) ולא על צריכת זנות
&nbsp
אלא אם כן לא הבנתי.

meidadc

New member
לא נראה לי

אם אני, מאחורי גבו של החוק, חותם על חוזה עבודה שמסכים שאעבוד מתחת לשכר מינימום, אני לא חושב שאני נתון לסנקציות - אלא המעסיק. החוק מבין שיש כאן יחסי כוחות שהמעסיק הוא החזק והעובד הוא החלש לכן אם יש חוזה של ניצול, אז יבואו בטענות למעסיק.
באנאלוגיה הזו, נראה לי ש(סליחה עם הטרמינולוגיה הלא מכבדת) "המעסיק" הוא דווקא הסרסור או צרכן הזנות. הזונה היא המנוצלת

דני80

New member
לגבי זנות:

1. רוב הנשים שנכנסות לזנות הן קטינות, ובמקרה זה לא נכון לדבר על בחירה חופשית.
2. גם אם אשה לא קטינה נכנסת לזנות - זה לא מרצונה: רוב הסיכויים שזה בגלל מצוקה כספית וכדומה.
3. גם אם אשה בוגרת נכנסת לזנות מרצונה (זה לא סביר אבל נגיד שיש דבר כזה) - אז תוך כדי העיסוק בזנות היא מגיעה למצב שהיא לא יכולה לצאת ממנו, וזה סוג של עבדות. מדובר בכך שאדם נכנס למצב מרצונו, אך לאחר מכן איננו יכול לצאת ממנו. וכאן יש לחברה זכות להתערב: הרי אם שני אנשים בוגרים ירצו לחתום על חוזה עבדות - קרי הסכם שקובע שמרגע החתימה אחד מהם יהיה עבד של השני לכל החיים, ושבמעמד החתימה הוא מצהיר שמעתה ואילך הוא לא יוכל לחזור בו וכו' - הסכם כזה הוא אסור על-פי חוק. במילים אחרות: העבדות אסורה גם אם זה בהסכמה של שני אנשים בוגרים.
4. נניח שיש אשה שבחרה מרצונה לעסוק בזנות והיא עובדת בזה באופן עצמאי ואיננה מסוממת, ונניח שהיא לעולם לא מתדרדרת לסמים ולא מתדרדרת לעבדות מינית - אם בכלל יש דבר כזה, זה בערך אחת למיליון. אז מה יותר חשוב: לדאוג לחופש של אותה אשה לממש את יעדה, או למנוע סבל ממיליוני נשים בעולם שנאנסות מדי יום? יש כאן עניין של מידתיות.

אני גם ממליץ לך לקרוא באתר של מכון תודעה. הם מסבירים את הדברים יותר בפירוט.

למעלה