סתם שלום

סתם שלום

אני מבקר כאן פעם בשבוע-שבועיים, לא מגיב הרבה, ממילא רוב הידע הבירוקרטי שלי קצת מיושן. פה ושם יש איזו תמונה מעניינת כמו למשל שפריזמן שם.
יש פה לא מעט שאני שם לב אליהם בפורום מדי פעם כבר כמה שנים, חלקם אף חברים ותיקים. היום פירסמתי רשומה בבלוג שלי שרלבנטית לסייל בתאריך הזה באמריקה. וכיוון שאני כבר מסתובב בתפוז נכנסתי לפורום, לפורום היחיד שאני עוד נכנס בקביעות והחלטתי לומר שלום.
אני כמעט שמונה שנים בקוריאה, ארץ שאינה מולדת גם של אישתי. הילדים כבר חיו פה את רוב חייהם, אבל הם עדיין מדברים מצויין את השפות שלי ושל אישתי. והתינוק שלנו טרם נחשף לשפה המקומית, שלוש שפות זה מספיק לו לפני גיל שנתיים.
הבת שלי בחטיבת ביניים עכשיו, יש להם תלבושת אחידה, ובכל זאת כולם מזהים למי יש תלבושת אחידה של מותג יקר ולמי יש תלבושת אחידה של מותג זול. יש בערך חמש חברות שמייצרות תילבושת אחידה לכל בתי הספר במדינה. נעלי מותג אני לא קונה לבת שלי, וממילא מורידים את הנעליים בכניסה לבית הספר ומחליפים לנעלי בית(-ספר). לכל הילדים יש סמטרט-פון וגם פה יש כאלה עם מותגים יקרים(ובכלל אסור לנגוע במכשיר במהלך היום לימודים). לבת שלי יש משהו זול יחסית. מעל פני השטח כולם שווים, ומתחת לפני השטח כולם שמים לב מה יש לכל אחד. לשם שינוי החלטתי לתת לבת שלי שעון חכם, שתהנה ממשהו קצת שונה, זה כמו מה שיש לי וכתבתי עליו בבלוג שלי.

מה עוד... אחרי כל השנים האלה עדיין יש דברים שנראים לי כל כך מוזרים, כמו למשל שקשה מאוד למצוא גינה עם חול, בכל מקום יש את החומר הספוגי הזה. למשל כל הפרוייקטים של רכבת תחתית מבוצעים בהתאם ללוח הזמנים, עם עיכובים סבירים של שנה לכל היותר, ואני לא מבין איך עוד לא הצליחו לעשות רכבת תחתית בתל אביב. ואיך הרפורמה בתחבורה ציבורית בישראל לא מצליחה לשפר כמעט כלום. כאן אני לרוב לא לוקח רכב לתוך העיר הגדולה במהלך השבוע, כי התח"צ יותר זולה ופחות מלחיצה.

אנחנו חושבים לחזור לישראל, ואני נתקל בסוגיה הקלאסית, עדיף למצוא עבודה לפני שעוברים, אך קשה למצוא עבודה מרחוק. אחרי שנים רבות בחו"ל גם אין לי הרבה קשרים מסועפים בחברות בארץ שיכולים לעזור לי להכנס.

אז גם אתם מוזמנים לכתוב משהו על עצמכם, על הלך הרוח על משהו שקרה וכד'

לא חשבתי לחפש כאן

למרות שיש פה כמה שקצת מכירים אותי הרבה שנים. באופן כללי אני מהנדס תוכנה, שמתמחה בשרות לקוחות (וניהול פרוייקטים ללקוחות), עם ניסיון בינלאומי רב. כיום אני מסייע לחברות ישראליות להצליח בפעילות הטכנית עם חברות מקומיות.
ניסיון בינלאומי זה דבר די נפוץ בין חברי הפורום, לא?

cprog

New member
אז ככה. מכיר סמסונג?

נתחיל בנקודה החשובה:
אם אתה בקוריאה, מהנדס תכנה, תוכל לנסות ולבדוק במרכז הפיתוח של סמסונג-ישראל בקשר לעבודה.
יש מרכז פיתוח גדול באיזור התעשיה של קיבוץ יקום, ואני יודע על מרכז ברמת-גן אם כי אותו אני לא מכיר.
אנשים עם נסיון בקוריאה, זה בהחלט יתרון.

גם אם לא תקבל שם עבודה תוכל להפגש עם קוריאנים החיים בארץ שאולי מכירים עוד מקומות עבודה בארץ שיכולים לעשות שימוש בנסיון שלך בקוריאה.

רכבת תחתית בתל-אביב? אתה בטח צוחק.
איך אפשר בכלל להשוות בין סיאול לתל-אביב?
קוריאה, איך הגדיר אותה חבר בעבודה: זאת מדינה מדוגמת, הכל מתוקתק.

בשבילי הקושי שם זה הטמפורטורות הקרות בחורף.
אני זוכר איך חגגו יום של 5 מעלות בסיאול, כולם יצאו לרחובות.
יום חם.

zipotsa

New member
היי רון

יפה שאתה בא לבקר לפעמים.
אני אתייחס לענין מציאת עבודה.
היום, שהעולם נהייה כפר גלובאלי אחד גדול והטכנולוגיה נמצאת בכל מקום, ניתן לחפש עבשודה באמצעות הרשת, לעשות ראיונות באמצעות הרשת ויבוא לציון גואל.
לדעתי, זו צריכה להיות החלטה שלך שזה מה שאתה רוצה לעשות עכשיו ותאמין לי, אם יש לך את הידע והנסיון ואתה לא מעבר לגיל 41, הכל יהיה פתוח בעבורך.
בהצלחה!

izzy g

New member
אהלן! טוב לשמוע ממך שוב!

מאוד קשה למצוא מרחוק. אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת. בכל מקרה,
אני יודע שאלביט ורפא"ל עובדות חזק בקוריאה, אם אתה מכיר מישהו שם אולי זה יוכל לעזור.

prizman

New member
אין לי ממש תשובות בשבילך

אבל שמח לקרוא אותך שוב.

אם תכתוב מה תחום העבודה שלך, גם במסר, אוכל לנסות למצוא משהו.
בטוח שגם אחרים יוכלו וישמחו לעזור.

מה זה החומר הספוגי?
כאן בעיר אין כמעט פארקים בכלל.

כן, גם כאן אני כמעט לא משתמש ברכב פרטי. כשהחניה עולה יותר ממונית
זה לא נראה רעיון טוב.
בישראל זה שונה.

למעלה