סתם שאלה

ravehor

New member
סתם שאלה

(אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל לא ראיתי פורום פיזיקה..): כשפתרתי בעיה במתמטיקה עלתה שאלה במוחי: הסתכלתי על גרף של פונקציה ונראה שהוא לא יכול לחזור אחורה.(אם מעברים אנך לציר X הוא יעבור רק פעם אחת דרך גרף הפונקציה) אז פונקציה דומה לזמן, שאיפשר לחזור אחורה... יש קשר בין הדברים?? תודה

אם אני מבין נכון את השאלה

זה יותר קשור למתמטיקה. פונק' מגדרת כך שאם תעביר ישר המקביל לציר ה-Y תקבל מקסימים נקודת חיתוך אחת, אך ניתן להגדיר עקומות, בעקומות זה לא מתקיים למשל מעגל הוא עקומה אך לא פונק'. איך זה מתקשר לזמן לא ממש הבנתי, אך בפיזיקה הרבה מהגרפים הם של זמן ולכן הם יוצאים פונק'. למשל טמפרטורה של הכוס תה כפונק' של הזמן, הרבה תהליכים הם נימדדים על זמן.

אי אפשר להגדיר זמן

ולכן לא יכולה להיות לך תשובה. אפשר רק לומר שזמן הוא מידת התנועה, אבל זו לא הגדרה אונתולוגית אלא זה שימוש אפיסטמולוגי לזמן, שימוש של מניפולציה של ידע שאנו עושים.

ravehor

New member
אף אחד אף פעם לא הגדיר זמן?

אם כן הייתי מגדיר זמן כפונק' הייתי אומר שהיא פונקציה לינארית כי הזמן נע בקביעות... אבל למשל איך איינשטיין הגדיר את הזמן כשהוא (נראה לי שהוא) פיתח תאוריה שככל שמתקרבים למהירות האור הזמן מאט? (במצב כזה לא הייתי מגדיר זמןכפונק' לינארית...) תודה עוד פעם..

the YOOK

New member
אינשטיין דיבר על השוואת זמן

בין שתי מערכות, ולא בין מערכת לעצמה (אם תבדוק באיזו מהירות הזמן שלך מתקדם תגלה שהוא מתקדם בקצב של שנייה לשנייה... זה קצת טיפשי). טרנספורמצית הזמנים בין שתי מערכות היא אכן לינארית.

פונקציה של תנועה

היא מידת התנועה, כלומר זה תיאור אפיסטמולוגי בלבד ולא אונתולוגי. (אפיסטמולוגיה תורת הידע, אונתולוגיה תורת היש). במילים פשוטות- הפונקציה מודדת זמן, היא לא מגדירה אותו.

טל ר

New member
אני מכיר כמה הגדרות לזמן

וכולן מתחמקות-משהו. דוגמאות: אחת: "המידה הפיסיקלית הנמדדת ע"י שעון". שתיים: "מימד פיסיקלי לא מרחבי, אשר ככל הנראה נע באופן בלתי הפיך מן העבר, דרך ההווה, אל העתיד". טל.

masorti

New member
הגרף שאתה מחפש...

נקרא דיאגרמת מינקובסקי (או דיאגרמת מרחב-זמן), והפונקציה שלך נקראת "קו עולם". בדיאגרמת מרחב-זמן, ציר ה-X מייצג את המרחב וציר Y מייצג את הזמן (או את מכפלת הזמן במהירות האור). המסלול של גוף כלשהו נקרא "קו עולם" והוא נראה כללית כנחש המתפתל כלפי מעלה (מתקדם בזמן). אם תסובב את המישור ב-90 מעלות, תגלה שמדובר בפונקציה ושלעולם לא תהיינה שתי נקודות בעלות אותו ערך t. הדרך היחידה לסטות מהמצב הזה הוא לבצע "סיבוב" ולנוע אחורה בזמן. כלומר, לנוע חזרה למטה בציר הזמן (ציר Y במקור) במקום לנוע למעלה.

למעלה