סתם שאלה

סתם שאלה

אני אמנם יוצא בשאלה אבל לא בגלל שאיני מאמין באלוהים אלא בגלל שאורח החיים החרדי הרס לי את איכות החיים המון סגירות והכל בנוי על איומי עונשים נוראיים בגהינום והכל עשיתי בכח או מפחד המשפחה והחברה אבל אין לי בסיס היגיון להכחיש את האלוהים . כפי הנראה הרבה פה אתאיסטים לחלוטין איך אתם מסבירים לעצמכם את הואי הבריאה וכל העולם אם אין אלוהים שכפי הנראה לי רוב העולם מאמין באלוהים מה רוב העולם טיפש? איך זה שהתנ"ך הכי פופולרי בגלובוס ועוד המון שאלות.

פנדיאני

New member
רוב העולם מאמין באלוהים

מהסיבה הפשוטה שרוב העולם מאמין באלוהים. האם אותו רוב העולם שמאמין באלוהים גם יכול להסביר למה הוא מאמין באלוהים?

אז איך נברא העולם

מה הכל נהיה מעצמו אני מקבל את הטיעון שזה מאפונה שהתפוצצה זה מגוחך לחלוטין

פנדיאני

New member
אם אני אומר ש1+1 לא שווה 8

האם המסקנה המיידית היא ש1+1 שווה 9?! במלים פשוטות: ייתכן והטענה שהעולם נברא מאפונה היא מגוחכת, אך זה לא אומר שעליי לקפוץ מייד ולקבל משהו נוסף שגם הוא לא הכי הגיוני. אני לא יודע איך נברא העולם, ואני גם לא מכיר אישית אף אחד שהיה שם כשזה קרה. אני מבין שהשאלה איך נברא העולם היא שאלה שמפריעה להרבה אנשים, והתשובה "אלוהים" היא תשובה שמספקת הרבה אנשים. העובדה שהתשובה הזאת מספקת כל כך הרבה אנשים, עדיין לא אומרת שהתשובה הזאת נכונה. הרי אף אחד לא ראה את אלוהים ואף אחד לא ממש יודע שהוא קיים. אבל כיון שזה איזה משהו גדול ומופשט שאנחנו לא ממש נצרכים להסברים טכניים מפורטים, אנחנו נוטים לקבל את עובדת היותו. אם השאלה איך נברא העולם מציקה לך, מדוע השאלה איך נברא אלוהים לא מציקה לך? הרי על פניו אלוהים הוא יצירה יותר מורכבת מהעולם שאותו הוא ברא, כך שהשאלה מי ברא את אלוהים, אמורה להיות שאלה הרבה יותר קשה ממי ברא את העולם? ואם תאמר "אין לי מושג, אלוהים תמיד היה שם", אז מה כבר אכפת לי לומר "העולם תמיד היה שם". אם אני יוצר את אלוהים רק כדי לפתור שאלה שמציקה לי - אז היצירה של האלהים רק מולידה שאלה עוד יותר קשה, כך שאני לא מרוויח שום דבר באמירה "יש אלוהים".

אני ראיתי את "אלוהים".

הוא כותב כאן בפורום, וגם בא לטישים לפעמים, המנחש זוכה בסטייק (לא כולל אדמורים ובני משפחותיהם, ליחידי סגולה בלבד.)כשר למהדרין.

חזק וברוך!!

כיונת לדברי האחרונים.. אגב אם תלמד פיזיקה המפץ הגדול יראה לך הרבה יותר הגיוני. נ.ב הזמן זה דבר יחסי שנוצר במפץ הגדול יחד עם המרחב. (אלברט אינשטין וסטיבן הוקינג)

...

לא יכול להיות שיש כאלה שפשוט מאמינים שיש בורא לעולם? יחד עם זאת יש הרבה אנשים שאינם שותפים לאמונה הזו. אני לא מרגיש ש"יצרתי" את האלוהים שלי. וגם אם תאמר שכן, אני לא רואה בכך בעיה, טוב לי עם האמונה (שכביכול אני יצרתי) הזו. וכל עוד אני לא יוצא למלחמות בשם הדת והאלוהים הזה ש"יצרתי", הכל נפלא. לא אלוהים ברא את העולם. בעצם אף אחד לא "ברא" אותו. מישהו פשוט בנה ותכנן אותו, מי הוא אותו מישהו? לא יודע.

ואם יש אלוהים

אז אתה מבין איך הוא בדיוק ברא את העולם? לא! אז אותו דבר אם זה אפונה אתה לא מבין!

חוץ מזה

לשיטתך אתה סותר את עצמך מצד אחד אתה אומר שלא יכול להיות שהעולם נברא מאפונה ומצד שני אתה מאמין באלוהים שהוא כל יכול אז מה הבעיה שלו לברוא עולם מאפונה?

אין סתירה

הוא לא מאמין שמחשב יצר תוכנה לבד. אבל חושב שבהחלט יתכן שאדם יצר מחשב שיצר תוכנה לבד.

אין סתירה

הוא לא מאמין שמחשב יצר תוכנה לבד. אבל חושב שבהחלט יתכן שאדם יצר מחשב שיצר תוכנה לבד.

admor

New member
אפונה שהתפוצצה?

לא מכיר את התאוריה הזאת. ומי ברא את האפונה? אני מציע לך ביום כיפור לקרוא את השען העיוור.

admor

New member
אני מאוד מפחד מזה

אולי ככה יווצרו עוד יקומים מקבילים

מיליארד סינים לא טועים

(פירסומת למסעדה סינית) אגב זה שרוב האנשים קוראים רם אורן ולא עמנואל קאנט מראה שאורן יותר חכם?

למעלה