סתם שאלה

תבין

אפילו התנך שלך לא מראה את אלוהים ולעולם לא תוכל לדעת מה ומי הוא אלוהים ואני אומר שכפי איך שהעולם זז זה לא נראה שיש מישהו שמשגיח ומנהיג כל פרט כמו שאתם אומרים אלא שהעולם טבעי לחלוטין ואני כתבתי לא פעם שאם הדבר היחיד שהיה כתוב בתורה זה שיש אלוהים יכול להיות שהייתי מאמין בתורה אבל בתורה כתוב דברים דמיוניים לחלוטין למשל אין אדם נוקף אצבעו מלמטה אלא אם כן מאשרים את זה בשמים והאדם הוא רובוט של האלוהים ושהכל בנוי על דקדוק וחשבון מוחלט וכו` וזה דברים שאמנם יכולים להיות אבל מה לעשות אין בינם למציאות ואני מדבר מידיעה ונסיון ברור בכך (אם אתה מאמין אז אתה תגיד על כל פרט שזה אלוהים למשל על המלחמה בלבנון ותמצא מליון ואחד ניסים שקרו במלחמה אפילו שזה דברים טבעיים לחלוטין) לכן אני אומר שכפי מה שנראה לי אלוהים איננו אבל כיון שלא הכל נראה לי אז יכול או לא יכול להיות שיש אלוהים ואת אלוהים אתה לא תראה אפילו עם תנך. יש מובן?

אלא שיש לי מצד שני הרבה שאלות על

אלוהים מה הקטע בכל המחנק הזה אסור להסתכל בנשים כל כך הרבה מצוות שכובלות אותך מחיים נורמליים וכו"

atheistgirl

New member
אם אתה מאמין

אך יש לך בעיה עם החברה האורתודכסית, למה שלא תפנה לזרם של הדת שיותר מודרני ופתוח?

מובחרת

New member
סוד:גם אני מאמינה בה`!

מאמינה גם בכל נימי לבי ונפשי,שאדם רדוף כתב את ספר החוקים היהודי,סולדת מהטקסים הברבריים והדכאוניים של היהודים:ברית מילה,כפורעס,חופה,ועוד היד נטויה.האמונה בה` נותנת לנו כח להיתלות במשהו.קיים או לא? עניין של אמונה.

spaceboss

New member
ניהול העולם

אולי הוא נהנה מזה. אם הכל היה כזה סבבה, זה נהיה משעמם אחרי כמה מליוני שנים.

כול שאלה תשובה מאת יצחק לבנון

אני מבין אותך, גם אני חשבתי כמוך, אבל ככה גדלת וככה לימדו אותך. שינוי מחשבתי של 180 מעלות לא מגיע ביום אחד. כמו שאתה לא תצליח לשכנע נוצרי ביום אחד שהוא חי חיי שקר. אני ממליץ לך להכנס לאתר ``חופש`` באינטרנט יש שם בדיוק את המידע שאתה מחפש. נ.ב אין לך יסורי מצפון?

אין לי שום יסורי מצפון

למה שיהיו לי אני חושב שגם אם הדת נכונה אני אעשה אותה רק מרצון ולא מחרדת עונשין או כפיה דתית וגם אם נגיד שאענש בין כך נענשתי והיו ליחיים קשים עם הדת....

הזוייה

New member
התנ"ך הוא ספר ההיסטוריה של היהודים

ולכן הוא פופולארי, זה שהפכו אותו עם השנים לספר חוקים הכופה עלייך את הדת, זה מה שגורם לך לאנטגוניזם ליהדות. אנשים בתת מודע אוהבים להגיד:,שאלוהים יעזור לי" לא שהם מאמינים באיזו דמות משיחים, אבל זוהי תפיסה לחיזוק האני הפנימי שלך, כל אחד אוהב להיתלות מתוך אמונה במשהו שאולי יניעי אותו לצאת מהמבוך שהוא נכנס אליו. גם האתיאיסטיים הכי גדולים בתת מודע מאמינים במשהו. האמונה היא משהו פנימי של כל אחד בדיוק כמו שאהבה היא משהו סובייקטיבי אישי.הרי האמת נמצאת בתוכנו, כן, שמעתם נכון, אנא הורידו את הגבות למקומן הטבעי .ושום ישות חיצונית לא תעלה אותנו למוקד הגיהינום. אז למה להיכנע לתכתיבים כאותות מן השמים שיצילו את נפשותינו התועות?

"ספר ההיסטוריה של היהודים"

בטוחני שהרבה יחלקו עליך ואני מדבר על אנשים מהצד ה"נכון", אולי יש שם חלקי היסטוריה מעורבבים באגדות. והבלוג שלך כתוב מצויין ונעים לקריאה. (וברוח צינית, רגע של חנפנות).

הזוייה

New member
בראשית

תודה רבה על הקומפלימנט, מוזמן תמיד לבלוג (זוהי קריאה נרגשת להמונים). אין לי בעיה שיחלקו עלי או התחלקו עלי ואם אפשר בעדינות, חזרתי לא מזמן ממוריס הספר שעשה לי גוונים, שחי, שפם וגבות. אני אוהבת חידודי מוחות כל עוד זה בא בגבולות דיון נעים ולא מלחמת מוחות. אם כל השעות שלנו היו אותו הדבר לבטח היה משעמם לא? נ.ב חנופה: אנחנו אוהבים חנופה, על אף שאיננו מרומים על ידה, כי היא מוכיחה לנו שאנו חשובים למדי כדי לזכות בה.

admor

New member
גם אני אהבתי את הבלוג

טוב קראתי רק את הפוסט האחרון. הכי התחברתי לזה : "הטקסיות הזו בפניה לאלוהים לבקש לנפשנו סליחה ומחילה בבית הכנסת, היא כמעט כמו לשבת בתא הוידוי אצל הכומר לספוג כפיים ולהגיד: "חטאתי". הסליחה כאן היא אפילו לא פנייה ישירה לאדם שפגענו בו, אלא מועברת באמצעות האל כאילו והיה מתווך. הבעיה שהצד ה"נפגע" לעולם לא ידע שביקשתי את סליחתו, כי בוא נאמר, המתווך עסוק מידי בסליחות." אז נכון שבחלק עם המתווך אני פחות מתחבר, כי אותי לימדו שחייב אדם לפייס את חברו. אבל זה זה זכתוב נפלא וגם אם יש לי הערות אני די מתחבר למה שכתבת.

הזוייה

New member
תודה ושבת שלום

למרות שלא באתי הנה ליחצ"ן את הבלוג שלי, אבל אני שמחה תמיד לקבל פידבקים, הערות והארות

למעלה