מצב קיים
מצב בו חלק מהאוכלוסיה הוא מובטל מרצון (210,000 לומדי ישיבות!!! וזה לא הכל), עבר מזמן את גבול הטעם הטוב. תמיכה בכמות כזו של בני אדם שאינם תורמים למדינה דבר (דבר - משהו הניתן למדידה אובייקטיבית, כגון ימי מילואים, שירות סדיר, העלאת התוצר הלאומי לנפש וכו´ וכו´) אינה אפשרית יותר, מערכת הבטחון על סף קריסה, אנשי המילואים עוזבים את משרותיהם לעשרות ימים בשנה, הכלכלה קורסת. עברו הימים בהם היו 12 שבטים שמתוכם שבט אחד חי על חשבון האחרים. אנחנו כבר לא לפני 2000 שנה. אנחנו בעולם מודרני, חלק גדול מהאוכלוסיה אינו מחזיק במערכת האמונות הדתיות שלך ובכל מחויב לקיים אותך בניגוד לרצונו ובניגוד לאמונתו. ציפיתי כי בתשובתך תמצא בעייתיות בנושא הגיוס, אך הודית כי אין. לצערי, אתה דוגמא חיה למטרת המאבק שלי ושל חברי השותפים לדעה כי הגב שלנו צר מדי מכדי להכיל את צרות קיומנו, קיום משפחתנו, קיומך וקיום משפחתך. אין שום סיבה, אבל שום סיבה, שלא תקום מחר ותאמר "אני אדם אמיץ, אני מבין את המצב ביש בו נמצאת המדינה שלי, אני משאיר את התפילות לקומץ קטן של אנשים ואני קם ונותן דוגמא לכל חברי כי קודם צריך להציל את עצמנו לפני שאנו רצים להתחנן לאלוהים שיציל אותנו.". כל רגע שעובר שאינך מבצע פעולה אמיצה זו, אתה תורם במו ידיך ומוחך לפגיעה נוראית, בלתי מתפשרת, ומסוכנת לנפילת מדינת ישראל. שיהיה לך יום טוב, עמלק.