סתם שאלה:

רננה 18

New member
"תחזרי לחור ממנו באת" זאת עברית

תיקנית. בושה לפורום שאחד כמוך בכלל עוד נמצא פה. מנבל פה שכמותך.

שנחזור עוד פעם על עניין הבקיעה? ../images/Emo98.gif

הבושה היחידה לפורום היא שעדיין לא הצלחנו לדחוף אותך חזרה ללול (אליבא דנסיכנו) או לרפת... וכן יפתי, "תחזרי לחור ממנו בקעת" זה עברית תיקנית למהדרין.

טוען רב

New member
דווקא העברית איננה תקנית

דומני שיש לאמור "חזרי לחור אשר ממנו בקעת" שהרי אין להחליף בין צורת הציווי וצורת העתיד של הפועל. בנוסף, בל נשכח את פסוקית התיאור הנפתחת ב-´אשר´. על כל פנים, עברית תקנית למהדרין זו לא.

Prince of Wales

New member
נראה לי יותר לירי בסגנון

"לאסי שובי הביתה" "מגי שובי לחור ממנו בקעת"

zoharj

New member
לגבי השאלות

הדגשתי שהבחור יכול לענות רק במידה ובא לו. אינני מנסה לחשוף כאן אף אחד אם אין רצונו בכך. צנעת הפרט חשובה גם לי. וסליחה אם חטאתי ושאלתי אותו אם הוא עובד. לגבי סטודנטים רגילים אין עם זה שום בעיה. גם לגבי עתודאים, דחויי שירות ובעלי פטורים מסיבות אחרות. משאלתך אני מבין שהדיכוטומיה בחברתנו היא מוחלטת: או שלומדים או שעובדים, ואין שום חפיפה. האם זה המצב בחוק? האין דרך חוקית לשלב ביניהם? כצופה מהצד זה נראה לי קצת חולני. סתם עוד אחד מהפרדוקסים של החברה הישראלית. ----------------------

פלסטיק

New member
ציטוטים לא מדוייקים

תן ציטוט מדוייק מעם הרמב"ם וכולם יראו שהוא אומר בדיוק אומר ההיפך ממה שאמרת. באופן כללי הוא מדבר על כך שכולם חייבים ורק בצורת הסתכלות מאוד "מיוחדת" על דבריו ניתן לפרש שאמר שמיעוט קטן מאוד יכול להמנע מללכת לצבא (וגם זה כמו שאמרתי - בהבטה מיוחדת על דבריו). שבט יששכר עשה הסכם עם שבט זבולון וההסכם היה מרצון חופשי של שני השבטים. אין לי בעיה עם אנשים שמחליטים לעשות דברים מרצונם החופשי. החרדים החליטו שהם יששכר ושאר העם (חילונים ודתיים) הם זבולון. אף אחד לא הסכים איתם ולכן אין כאן דין שווה.

עמלק

New member
מצב קיים

מצב בו חלק מהאוכלוסיה הוא מובטל מרצון (210,000 לומדי ישיבות!!! וזה לא הכל), עבר מזמן את גבול הטעם הטוב. תמיכה בכמות כזו של בני אדם שאינם תורמים למדינה דבר (דבר - משהו הניתן למדידה אובייקטיבית, כגון ימי מילואים, שירות סדיר, העלאת התוצר הלאומי לנפש וכו´ וכו´) אינה אפשרית יותר, מערכת הבטחון על סף קריסה, אנשי המילואים עוזבים את משרותיהם לעשרות ימים בשנה, הכלכלה קורסת. עברו הימים בהם היו 12 שבטים שמתוכם שבט אחד חי על חשבון האחרים. אנחנו כבר לא לפני 2000 שנה. אנחנו בעולם מודרני, חלק גדול מהאוכלוסיה אינו מחזיק במערכת האמונות הדתיות שלך ובכל מחויב לקיים אותך בניגוד לרצונו ובניגוד לאמונתו. ציפיתי כי בתשובתך תמצא בעייתיות בנושא הגיוס, אך הודית כי אין. לצערי, אתה דוגמא חיה למטרת המאבק שלי ושל חברי השותפים לדעה כי הגב שלנו צר מדי מכדי להכיל את צרות קיומנו, קיום משפחתנו, קיומך וקיום משפחתך. אין שום סיבה, אבל שום סיבה, שלא תקום מחר ותאמר "אני אדם אמיץ, אני מבין את המצב ביש בו נמצאת המדינה שלי, אני משאיר את התפילות לקומץ קטן של אנשים ואני קם ונותן דוגמא לכל חברי כי קודם צריך להציל את עצמנו לפני שאנו רצים להתחנן לאלוהים שיציל אותנו.". כל רגע שעובר שאינך מבצע פעולה אמיצה זו, אתה תורם במו ידיך ומוחך לפגיעה נוראית, בלתי מתפשרת, ומסוכנת לנפילת מדינת ישראל. שיהיה לך יום טוב, עמלק.

nirdagan

New member
תשובה לא מספקת בכלל

גם אם לימוד תורה כל כך חשוב אדם יכול לשרת בצהל שירות חובה ומילואים ולהקדיש את עיקר זמנו בחיים ללימוד תורה. הדוסים לא משרתים בצהל לא מפני שהם לומדים תורה, אלא מפני שהם רואים במדינה גוף שאין להם כל שייכות אליו מלבד סחיטת כספים.

פירוש מעוות שחולקים עליו

´גדולי ישראל´. בתוכם הרמב"ם, הרידב"ז, המהר"ל, האר"י... ועוד.. ( אתה לא שווה השקעה של ציטוט)

gershon17

New member
ואתה עוד צריך לחקור בנושא?!

אתה עלוקה משתמטת על חשבוני וחשבון כל האחרים פה בפורום. מה המחקר בדיוק?

למעלה