סתם שאלה שעלת לי לראש

yoyo10

New member
הוא לא מסביר../images/Emo70.gif

גם את יעל הוא לא מזכיר בכלל

vizini

New member
יעל לא היתה יהודיה. לכן לא הזכרתי

אותה. בכל אופן, היא לא התמנתה לתפקיד רשמי. השלש שהזכתי, כן.

yoyo10

New member
כן אבל היה לה תפקיד חשוב

ואני חושבת שיש הרבה נשים חרדיות שאין להם תפקיד רישמי וחבל כהן מוכשרות ביותר בהרבה תחומים ולא רק בלגדל משפחה(שבזה אני בטוחה שהן מוכשרות)

tamarhp

New member
דווקא יש הרבה נשים

שעובדות. אני יודעת על אחת שהיא ראש בית המשפט בצפת, או משו דומה שם.

masorti

New member
יעל לא היתה יהודיה??

וזאת מנין לך? האם בגלל שהיתה אשת חבר הקיני?.... תכף תגיד שגם בת-שבע אשת אוריה החיתי לא היתה יהודיה.

masorti

New member
בודאי שכן.

שהרי נאמר "יעל אשת חבר הקיני". אז חבר הוא בעלה של יעל.

vizini

New member
חבר הוא שמו של אדם?

תמיד חשבתי שזו קבוצת אנשים, כמו שבט.

vizini

New member
כנראה שאתה צודק.

אמנם כמה פסוקים אח"כ מופיע "יעל אשת חבר" בלי הקיני. טוב, למדתי משהו חדש... אבל בכל זאת, אין הוכחה לכך שהיא יהודיה.

התולעת 1

New member
איני זוכר כרגע את הפסוקים

בע"פ,שמלמדים אותנו שבעליהן עמדו מאחוריהן. דבר נוסף. אפשר לתקן תקנון מסוים בשעת סכנה וכשהסכנה עוברת מתבטלת התקנה אוטומתי.

yoyo10

New member
ונשים רווקות

יש נשאים שהן לא נשואות הן חסרות זכיות לחלוטין

התולעת 1

New member
זה לא משנה

הקב``ה אומר, שכל כבודה בת מלך פנימה ממשבצות זהב לבושה, אשה מקומה בירכתי ביתה, אשה תפקידה באהל כמו שרה אמנו, אשה יש לה משימה הכי גדולה, להקים את בית ישראל, לחנך את הבנים והבנות לדרך ארץ, לקדושה לטהרה למידות טובות, אשה שהיא עסקנית או עוסקת בציבור אין לה פנאי לכלום ממילא ילדיה יהיו מופקרים, הבעל בחוץ והיא שם א``א לקיים בית יהודי, אבל זה לא רק בגלל זה, אפי` אם היא תמצא את כל העצות, הצניעות של בת ישראל מחייבת תפקיד שלה שהוא צנוע בתוך ביתה, היא יכולה לעסוק בפעילות,שמיועדות לנשים איזה? חינוכית חברתית בקרב הנשים, כמו מלמדת מחנכת דברים כאלה ודאי, צריך ללמד את בנות ישראל, אבל לא להתערב עם הגברים בתפקידים ציבוריים שאנחנו יודעים מה הם דורשים, אז לכן הקב``ה חס על בנות ישראל, ודאג לכבודן וביקש שישמרו על צניעותן ולכן צריך לעשות זאת בגלל הצווי האלוקי, יבוא הסבר כזה ואחר ומתקדם ופוטנציאל ולהגשים את עצמה ואידיאלים הכל זה יפה אצל הגויים לא אצל היהודים, אצל היהודים לאשה יש תפקיד חשוב ונכבד יותר. עם ישראל הצליח לשמור עד היום, עד היום על הרמה המוסרית שלו, לא בזכות העסקנים שלו, אלא בזכות האמהות שלו, ומי שעוד מכירה פה את הסבתא יודעת מה ההבדל בין הסבתא ברמה התרבותית, החינוכית, המוסרית שלה, להיום, זה רק הפרש של של שני דורות אחרי 3300 שנה. מי היו אמותינו הקדושות? בזכות נשים צדקניות נגאלו אבותינו ממצרים ובזכות נשים צדקניות עתידים להיגאל, הגאולה של עם ישראלי תלויה בנשים הצדקניות, לא העסקניות, הצדקניות.

גוססי

New member
שקר

כשאלוהים אמר "כל כבודה בת מלך פנימה" הוא התכוון לומר "יאללה, תכניסו את המזוודות של הפרינצסה".

גוססי

New member
לארמונו של המלך

מעתיקן כפייתי וחסר מחשבה שכמוך. תקרא את הטקסט המלא (מהתורה, לא מאמנון יצחק).

גוססי

New member
כן, אתה מעתיקן חסר בושה!

וגם הלינקים שלך לא עובדים. אולי פעם אחת בחייך תנסה לנסח תשובה מקורית משל עצמך? אל תצטט את אמנון יצחק, אל תגייס את אשתך ואל תפברק לינקים, רק תפעיל את השכל שנתן לך האל הטוב (אם נתן) וכתוב תשובה לענין. מה הבעיה הגדולה?

התולעת 1

New member
גוססי ידידי אני לא רוצה שהסיכסוך

בנינו יתפרץ כמאבק חריף לכן אני אומר לך שוב,כשאני מעתיק מהרב אמנון יצחק,אני מציין זאת תמיד נכון? עכשיו שם לב,מה מבדיל אותי מהרב אמנון יצחק? שום דבר,הוא אומר את דעת התורה (גם אני אומר את דעת התורה) זה ההבדל,הבנת? יכל להיות פא ושם שאני נזכר באחת הקלטות שלו ששם מופיע התשובה שאני מחפס,כותב אותה כתגובה. אבל זה ההבנה שלי,והשכל שלי מה אתה מצפה מאדם שמתימר להיות חרדי כתגובה? כל השאלות שאתם שואלים בין כך מופיעות בתלמוד אז אם אני אומר תשובה שפעם שמעתה זאת מהרב אמנון,אין זה אומר שאני מעתיק 2.ישנם בפורומים שונים המון חילונים שמעתקים את שאלותיהם,ותשובותיהם מאטר חפש או דעת אמת. לא פעם אחד התלוננתי אל כך שהם מעתיקים מהאטרים הללו. למה? לי זה לא משנה מאיפא צצה השאלה,אני פשוט מתמודד אם השאלה. אז אל נא ידידי תכלס ותתלונן אלי שאני מעתיק אתה פשוט מוציא שם רע וחבל שאתה בתור מנהל פורום חפש לא מוכן להתמודד אתי בתא תרבוטית.

למעלה