סתם שאלה שעלת לי לראש

yoyo10

New member
סתם שאלה שעלת לי לראש

למה אין יצוג של נשים חרדיות בכנסת
הכנסת הזאת היא הכנסת הראשונה שיש יצוג של אשה דתית. אני דווקא חושבת שהנשים החרדיות ציריכות יצוג

התולעת 1

New member
הרמב``ם בהלכות מלכים פרק א` הלכה ה`

אומר, אין מעמידים אשה במלכות, שנאמר שום תשים עליך מלך ולא מלכה, וכן כל משימות שבישראל אין ממנים בהם אלא איש, הרמב``ם הלכה פסוקה. נראה לך שאיפי איתם יותר גדול מהרמב"ם?

yoyo10

New member
אבל הכנסת היא לא מלוכה

חברי הכנסת הם לא מעל העם הם באותו המעמד הם רק נציגים. הם לא משולים למלכים

התולעת 1

New member
לא קראת את הקטע השני

וכן כל משימות שבישראל אין ממנים בהם אלא איש.

yoyo10

New member
אז תסביר לי

אישה ביהדות לא נחשבת כעד אין לה יצוג בכנסת איך היא אמורה להביע את דעתה
בסך הכל בחברה החרדית של היום האישה מחזיקה את המשפחה ולא רק בבית גם בפרנסה והיא לא זוכה לייצוג הולם

התולעת 1

New member
מפלגת הנשים, בושה וחרפה.

אני לא מדבר פה על מפלגות ולא על בחירות, אני מדבר על חילחול התרבות של אומות העולם לתוך השורות, עד כדי כך שיכולים לעשות את הדברים שהם הפך התורה הקדושה מסורת של 3300 שנה ממ``ר והנביאים והתנאים והאמוראים והגאונים וכל גדולי ישראל והרמב``ם ורש``י ומרן הבית יוסף והאר``י הקדוש והגר``א והבן איש חי, כל המסורת הזאת של עם ישראל התורה הקדושה כאין וכאפס כנגד המסורת של המפד``ל המפלגה שאינה כמו המפלגות הדתיות. אז מי גדול יותר הרמב``ם או המפד"ל? כל מי שמפליג בטיפשותו חכם יותר?

yoyo10

New member
ומה הקשר

אני יכולה לתת לך הרבה שמות של גברים שזה נגמר ממש ברע

minzly

New member
לא יודע... שהיא הנהיגה במלחמה

היא לא שמרה שכל שאר הגברים מתחתיה ישכחו את מלחמות האגו והשנאה, וילחמו כמו גדולים. פה זה נגמר טוב תודה לאל, רק שהובסנו מאוד, כי מישהי פה לא לקחה מנהיגות, או סמכות, או יוזמה, או אחריות על עם ישראל. יחסית למלחמות אחרות של עם ישראל, שאחרים עמדו בראשן זו היתה מלחמה רעה מאוד

yoyo10

New member
כל מילחמה היא גרועה ושאני

לא יכנס כאן לפוליטקה על מילחה שנמשכה 20 שנה

vizini

New member
נראה לך שהרמב"ם יותר גדול מהתורה?

או אולי הוא לא קרא אותה ולא שמע על דבורה הנביאה, על חולדה הנביאה, על שלומציון המלכה, ועל עוד כמה נשים?

התולעת 1

New member
ברוך שובך.

נשים הן כ``כ חשובות ביהדות, שהתורה לא מאפשרת להם להתבזות בענינים ציבוריים שיצטרכו להתמודד בדברים קשים מן הסוג שנתקלים חברי כנסת, בשקרים בקומבינות בכל מיני קשקושים, לאשה יש יעוד יותר חשוב, הן נקראות בית יעקב והן הנשים שמעמידות את יסוד הבית היהודי בקדושה ובטהרה ואין להם מה לחפש בין הגברים ולהתרוצץ בין החדרים ולעשות שליחויות שאינן מתאימות להן. יכול להיות שיש להן כשרונות גדולים, שינצלו אותם מול בנות ישראל, שישפיעו, שיחנכו, שילמדו אבל את בנות ישראל, לא ישמשו אצל הגברים.

yoyo10

New member
איך חיכיתי לתשובה הזאת

כל מה שאתה כותב בעצם במילים אחרות שנשים צריכות לשרת את הילדים שלהן ואת הבעלים שלהם וזהו וחס וחלילה שאישה תיהיה רווקה אז לא יהיה לה כל תפקיד בחברה החרדית

התולעת 1

New member
ובואי אני אראה לך מה אמר הראי``ה קו

קוק, הרב של המזרחי והמפד``ל מה הוא אומר, הרי זה לא התחיל עכשיו מה הוא אומר? בשנת תר``פ התעוררה השאלה בדבר בחירת נשים בבחירות שנערכו אז למוסדות הלאומיים היהודיים בא``י. הראי``ה קוק זצ``ל פרסם את דעתו נגד בחירת נשים ולהלן מקצת מדבריו וזה מופיע במאמרי הראי``ה עמ` 189 והלאה. הוא אומר על דבר שאלת בחירת נשים, השאלה מתחלקת לשלושה סעיפים: אחד בדבר הדין, שתים בדבר טובת הכלל, שלוש בדבר האידיאל. והנה, בדבר הדין, בתורה בנביאים ובכתובים, בהלכה ובאגדה הננו שומעים קול אחד שחובת עבודת הציבור הקבועה מוטלת היא על הגברים, וממילא ודאי שנגד הדין היא כל התחדשות של הנהגה ציבורית המביאה בהכרח לידי התערבות המינים בהמון, זה אחד. מצד טובת הכלל, חובתנו הקדושה היא כי בראשית הצעד לאיזה צביון מדיני חברתי שלנו, יהיה ניכר כראוי חותם התואר התנ``כי וזה יובלט דוקא במה שנמנע מהחידוש האירופי הזר לרוח התנ``ך, שנימנע מהחידוש האירופי הזר לרוח התנ``ך והמסורת הלאומית הנובעת ממנו שהוא הסתבכותה של האשה בבחירות ובחיים ציבוריים ואח``כ הוא מסביר את ענין האידיאל, אח``כ הוא אומר: האשה הישראלית מבססת את זכויותיה עפ``י התוכן העדין של ערך הנפש המיוחד לה, לא עפ``י חוקים קצובים וחתוכים, המשפחה היא לנו יסודה של האומה בית יעקב אלו הנשים שיבנו את עם ישראל, אל תגעו ביסוד היסודות של זכויות אמותינו אחיותינו ובנותינו, את הזכויות המקוריות האיתנות המיוסדות על ערכה המקודש העדין והנעלה של האשה בישראל, אל תמירו אותן בזכויות קלילות, כתובות שנשארות ברובן רק על הנייר, בתור גהוץ של חופש חיצוני וממררות את חייהן בבית פנימה, זה קטע מדבריו. אז גם על דברי רבותיהם עוברים, כבר לא הרב קוק ולא הרב אליהו ושום רב והנשים לא מקומם במטבח אלא במטבחון.

minzly

New member
אם אשה צריכה בכנסת לדאוג

לכל העולם וחוזרת הביתה לחוצה וצעקנית וכעוסה ועצובה, וקשה לה להתמודד, מי ידאג לה?

yoyo10

New member
בעלה הילדים שלה

מי שדואג לנשים שבכנסת חברות שלה היא בעצמה

vizini

New member
ובכל זאת? איך אתה מסביר את

דבורה הנביאה, את חולדה הנביאה, את שלומציון המלכה? היתה אז הלכה אחרת?

למעלה