סתם שאלה מוזרה

בתי כנסת ופעילויות אחרות

בארצות ניכר,בית כנסת מהווה מרכז לחיי הקהילה בכלל.מאוד מקובל לקיים בבית הכנסת פעילויות שונות ומגוונות כולל פעילויות ספורטיביות ,ואף אמנויות לחימה. תהליך דומה קיים גם בכנסיות . בעיניי מוזר הדבר שמקום שאמור להיות מרכז קהילתי לא יהיו בו פעילויות אחרות. ד"א בית כנסת אינו מקום מקודש,לפחות לא במובן שעורכים טקס הקדשה של המקום,כנהוג לגבי כנסיות.בית כנסת הוא מקום התכנסות של הקהילה. וראה דעת הרמבם על כך בנושא כניסה למסגדים ולכנסיות.

א1ט1

New member
בית כנסת כמרכז קהילתי?

אתה מתכוון גם למקום שנלך אליו סתם כדי לשבת,לפצח גרעינים, ולצפות במשחק כדורגל? יש הלכה שאומרת שאסור להכנס לבית הכנסת סתם כמעבר או משהו כזה, אם אתה כבר שם תגיד לפחות פרק תהילים, פסוק כלשהו, משהו שבשבילו בית הכנסת מיועד. שוב-אם הכל באולמות שונים זה כבר משהו אחר, כמובן שאני לא פוסק הלכה ואפילו לא קרוב אז אני לא יכול לקבוע כלום...

לא מקום לבטלה, כן מקום לפעילות

חברתית, תרבותית, קהילתית - החל מהרצאות על נושאים שונים וכלה בחוגים לילדים, נוער ומבוגרים.

crane

New member
תגיד, גם במקרה שלך הוא הסווה

את הנונצ'קו בתור כאפיה? כי אותי זה ממש בלבל...

Boogieman

New member
גוועלד!!!

על הקהיליה הביטחונית ומועצת הביטחון להתגייס מייד גדי להפסיק את תכנית האימונים האיראנית. בעצם, עזבו אתכם מהאנטישמים האלה, צה"ל צריך לשלוח מטוסים להפציץ את כל הדוג'ואים באירן (לפחות את אלה שיעילים ברחוב, את הרוחניים אפשר להשאיר) ויפה שעה אחת קודם!!!

../images/Emo62.gif אפשר גם

לשלוח סוכני מוסד לשם כדי שיפתחו בהמוניהם דוג'ואים רוחניים שלא יעילים ברחוב, ואז תוך שנה-שנתיים יהיה שלום, וכולנו לא נצטרך ללמוד א"ל שיעילות לרחוב!

chooselife

New member
בואו ללמוד

טאי-ג'יהאד, וקונג-בו סיגנון ג'נין ! - למה לפוצץ אוטובוסים אם אפשר לירות עליהם ברקים!?

XXX Nir XXX

New member
או שאולי נשלח נינג'ות

שיתנקשו במורים שלהם ולא יהי להם ממי ללמוד!

jossel

New member
קישור

קצת יותר מציאותי
לאמנויות לחימה ואיסלם

למעלה