סתם שאלה מוזרה

tiger claws

New member
סתם שאלה מוזרה

יצא לי לשמוע פעמים רבות שגם בעולם המוסלמי והערבי לומדים אנשים אומנויות לחימה.דוגמאות:מישהו סיפר כאן שבאו לתקוף אותו עם נונצ'קו שאולין(בעל 3 מקלות),ראיתי פעם בסרטון מחנות האימונים של החמאס תירגול הגנה מפני נונצ'קו וגם סיפרו לי שאיזה בחור סיני אחד נמלט משום מה לאירן ומלמד שם קונג פו. השאלה שלי: יש להם בכלל איפה ללמוד ואם כן אז יש אצלם ביקוש רב ללמוד אומנויות לחימה?

ננדין

New member
סמט ו IshMaElf, אני יכול לטפל בזה?

או שאתם רוצים? בכל מקרה, tiger claws, מי סיפר לך שתקפו אותו מחבלים עם נונצ'קו שלושה חלקים? IshMaElf סיפר לך??? ומי סיפר לך שאיזה בחור סיני אחד נמלט משום מה לאירן ומלמד שם קונג פו? האם אני סיפרתי לך???

ש מים

New member
איסלם ואמנויות לחימה

כבר כתבתי את זה כאן פעם. לימוד אמנויות לחימה (ועיסוק בספורט הקשור לכח) הוא חלק מובנה בדרכה של התנועה האיסלאמית בישראל (הפלג הצפוני, לפחות). אין לי מידע על מה שקורה בשאר ארצות האיסלאם, אבל יש לי כל הסיבות להניח שהמצב דומה. אפשר לראות את הקשר הדוק, בבינוי של מסגדי התנועה האיסלאמית: המבנה מורכב מ-3 קומות. בקומה התחתונה מצוי אולם התפילה, בשניה הסיפריה ובעליונה - אולם ספורט, שמוקדש בד"כ ללימודי קרטה (הם מאוד אוהבים את הקרטה). אגב, מה גרם לך להניח ש-"אין להם איפה ללמוד אמנויות לחימה"

ננדין

New member
אם כבר אנחנו מדברים ברצינות

אז לפחות האירנים לא צריכים מאסטרים סיניים (למרות ששיטות סיניות מאוד פופלריות באירן) שיבואו ללמד מבחוץ, יש להם מספיק משלהם... לא סתם הם מעולים בהאבקות...

Tonjin

New member
שאלה בקשר לקומה השלישית...

למה דווקא? (כלומר דווקא למה בקומה התחתונה, רק בגלל שאולם התפילה מאכלס את הראשונה? מאיזושהי סיבה גם היכלי אמנויות הלחימה ביפן בנויים ברובם בצורה דומה שהקומה הראשונה בד"כ מכילה את חדר הכניסה, המשרדים והלובי ואולמות האימון עצמם נמצאים בקומה/קומות הבאות...)

ש מים

New member
קומה ראשונה - זה ברור

מפני שזו הקומה/המפלס הנגיש ביותר למבקרים/לציבור (בשל אותה סיבה זו הקומה היקרה ביותר, לשכירות וקניה (מ"ר בנוי) בקניונים ומרכזים מסחריים. לא ידוע לי למה דווקא בקומה השלישית, אבל הגיוני שירצו ליצור הפרדה אקוסטית, טובה ככל האפשר, אין אולם התפילה למקומות אחרים, הפעילות בהם עלולה להרעיש. כמו כן, את הסיפריה ירצו למקום במקום נגיש ככל האפשר (בד"כ אין מעליות ברוב המסגדים...). בקיצור: התשובה, כפי שאתה רואה, היא תכנונית-אדריכלית.

מעניין ש. מים ברבים מהמסגדים

יש באמת אימוני אומנויות לחימה(ירושלים והפריפריות) . זה מעניין השילוב של האימונים במקום דתי כמו מסגד . אגב , קראטה מלומד גם ע"י אחד מאנשי הדת במסגד אל אקצה הוא דאן 4 באחת השיטות המסורתיות היפניות (חושב שאפילו משולב שם אייקידו ), פעם אפילו היתה על כך כתבה בערוץ 1 , אימונים של איש דת מוסלמי עם מתאמן יהודי במסגד. דווקא לפני כמה זמן יצא לי לדבר עם אדם שלומד באחד המקומות האלה , הוא טוען ששם הם לוקחים את האימונים ברצינות גמורה.

ש מים

New member
כן. מעניין שהוא התאמן עם יהודי

ועוד במסגד!!?? ההקשר של לימוד אמנויות לחימה + דת נובע מן האידיאולוגיה של התנועה האיסלאמית. אני מאמין שאתה מוּדע לה...

שילוב ספרא וסייפא

גם במזרח שילבו במנזרים לימוד אמנויות לחימה, ואני חושב שלוחמים בעבר גם החזיקו באמונות דתיות כאלה ואחרות (לפעמים דתיות "חברתיות אזרחיות" כמו בודהיזם <אני מקווה שאני לא טועה בהגדרה>, אבל עדיין אמונות דתיות). בקשר לימינו אנו, הפיכת בתי התפילה גם למרכז קהילתי ושילוב של פעילויות חברתיות בתוכו הוא דווקא דבר טוב לדעתי. זה פותח את בתי התפילה לקהל הרחב, גם זה שלא דתי, ומחזק את הקשר החברתי בקהילה. אני יודע שבבית דניאל בת"א מתקיימות מדי פעם הרצאות בנושאים שונים למשל, וזה מאוד יפה לדעתי. אגב, אני לא אדם דתי.

אתה רואה לימוד אומנויות לחימה בכותל

? או בבתי כנסת ? זה ממש לא נראה לי כדבר רלוונטי ולבטח לא יתקבל ע"י אנשי הדת במגזר היהודי. העירוב של ענייני דת במיוחד בבית תפילה נראה לי כדבר שלילי . הדת אמורה להתפרש ולהיתפס כדבר "זך ונקי" , אבל שלא יפתח כאן דיון בענייני דת לא אגלוש . שיהיו בריאים העיקר

דת אמורה לתת לאדם המאמין דרך

לחיות לפיה. אם הדרך כוללת גם עניני חול שאינם קשורים ישירות לעניני קודש, מה רע? אם אין קמח אין תורה, לא?

א1ט1

New member
רן

בית כנסת הוא מקום קדוש, כמה שאני משתדל שאומנויות לחימה יהיו חלק מרכזי מחיי והם תופסות חלק יותר מרכזי מהדת,הם לא דת, הם תחביב, מקצוע, דרך, הם לא דת.

נכון שבית כנסת הוא מקום תפילה

יש בתי כנסת בחצרות של בתי מגורים, באכסניות, בבתי מלון, בקניונים, בבנייני משרדים... אפשר להגדיר בית כנסת למעשה בכל מקום: פשוט שמים ארון קודש עם ספר תורה והרי לך בית כנסת. זה אחד הדברים היפים לדעתי בדת היהודית, הפשטות של בית התפילה והניידות שלה. אני לא אומר לבנות מכון לא"ל בתוך אולם התפילה עצמו. מה שאני אומר הוא שאם בונים בית כנסת (מהתחלה, לא כשמדובר בשכירות של דירת קרקע עם כניסה מהחצר בבניין מגורים קיים), אז אפשר לבנות אותו כך שיהיה בו מעבר לבית תפילה: שיהיה אולם להרצאות (למשל על עניני משפחה, חוגי ערב וכדומה, גם לנושאים כלליים כמו ערבי שירה, הרצאות על בריאות וכו'), אולם לשמחות (בריתות, בר מצווה, חתונות), וכן, לדעתי גם אולם לפעילות ספורטיבית. כמובן שמדובר שהפעילות תתקיים בזמנים בהם אין תפילות וכן שתהיה שמירה על צניעות וכו', אבל לדעתי זה יכול להוסיף למירכוז בית הכנסת בחיי הקהילה. לדעתי זה לא יפגע בקדושת בית התפילה, בדיוק כמו שאין בעיה להחזיק בית כנסת בכל המקומות שהזכרתי למעלה (בניני מגורים, קניונים, בניני משרדים...), אבל אני לא כזה מומחה ליהדות אז קח את המשפט האחרון (ואת כל מה שכתבתי כאן) בעירבון מוגבל. רן.

ש מים

New member
דת ולחימה

עקרונית, אני חושב כמו רן: שאין מניעה שבאותו בניין ישכנו בית-תפילה/מוסד דתי ומועדון ספורט מכל סוג שהוא. אבל הבעיה היא בתפיסת עולם שמקדשת את הכח ככלי להשגת יעדים ומטרות שמופיעות תחת ההגדרה "דת". וכאשר משלבים את השניים (דת וכח, כח ודת, כח להשגת מטרה דתית) נוצרת הריאקציה הכימית בה נמצא העולם בנקודת הזמן הנוכחית.

ננדין

New member
../images/Emo45.gifמסכים לגמרי...

מזל שגוטמן בתקופת מבחנים אחרת היה נוצר לנו ויכוח קשה איתו על זה...

א1ט1

New member
כמובן שיש הבדל

בין מה שאמרת למה שהבנתי, חשבתי שאתה מדבר על אותו מקום... תראה אם באותו בניין יהיה בית כנסת ו3 קומות מתחתיו יהיה דוג'ו, לא יפריע, אם ישמרו על כללי הצניעות והכל... אם זה יהיה דלת מול דלת זאת כבר בעיה.

למעלה