סתם שאלה לכותבי הפורום:

kobit11

New member
סתם שאלה לכותבי הפורום:

אתם לא מקנאים במשתתפי המרוץ למליון ?

גםצופה

Member
מנהל
ממש לא....

רק לחשוב על משימת האקסטרים שהם עוברים ובעיקר על הג'ט לג (לא מבינה איך אפשר לתפקד אחרי טיסה ארוכה לברזיל...)

נכון שהם חווים חוויה מטורפת והנופים משגעים - אבל העמידה במשימות נראית לא קלה בכלל...

אגב, אם בעונה הראשונה היתה בעיה של המון משימות עם אוכל לא כשר (טרף) העונה הם הלכו לכיוון שבכל לג יש משימות ממש לא צנועות...

לא יודעת איך הם בנו את העונה אם בתכנון שולב גם זוג 'דוסיות'

זוכה001

New member
לגרום לצמחונים לאכול בשר זה בסדר

אבל לדתיים לעבור על חוקי הדת שלהם זה לא?

ולא זכור לי שום משימה עם טרפה לדתיים.

גםצופה

Member
מנהל
לא אמרתי שזה הוגן

לתת משימה כזאת לצמחונים - אבל עדיין יש הבדל מהותי בין זה לבין לדרוש משומרי מסורת ודתיים לאכול טריפה...

בעונה הקודמת היתה משימת צומת שכללה אכילת מאכלי טריפה - ולדעתי זה לא פייר לעשות משימה כזאת, אפילו בשביל פרומיל האחוז שעקיבא וענהאל היו מסובבים...

ממש אין הבדל

בתור צמחונית, מבחינתי אם היו נותנים לי לאכול בשר זה כמו שהיו נותנים לי לאכול בן אדם... אין מצב שבעולם שהייתי עושה את זה, גם במחיר המירוץ. לתת משימה כזאת זה היה מבחינתי לגמור לי את המירוץ. באותה מידה גם הרבה דתיים היו מרגישים אותו הדבר אם היו נותנים להם לאכול חיות לא כשרות.

מצד שני, תמיד יש מי שימכור את העקרונות שלו בשביל להישאר בתוכנית ריאליטי. בדיוק כמו שטליה עשתה את זה, ככה גם הרבה דתיים היו עושים את זה... אם אני לא טועה כבר היו אנשים שומרי כשרות בהישרדות שהייתה להם משימה שהם היו צריכים לאכול משהו לא כשר, והם עשו את זה. לפחות אחד כזה אני זוכרת, שחשב שאלוהים יסלח לו על זה והרגיש אשם...

זה הכל תלוי עד כמה זה חשוב לך, ובעיקר עד כמה זה חשוב לך יותר מהכיף שבלהישאר בתוכנית ריאליטי. יש אנשים שבחיים לא יעשו את זה, ויש כאלה שיבכו שהם לא יכולים אבל בסוף ימכרו את העקרונות שלהם ויעשו את זה.

לדעתי דווקא הרבה יותר קשה לצמחונים מאשר לדתיים. דתיים כן אוכלים חיות כל הזמן, פשוט לא את החיות הספציפיות האלה... אבל אין להם בעיה עם לאכול חיות באופן כללי. צמחונים לא אוכלים חיות בכלל, בדרך כלל ממניעים רגשיים שגורמים להם לראות את החיה כמו בן אדם ולרחם על היצור שהם אוכלים ועל זה שהוא נרצח בשבילם, זה הרבה יותר קשה... וגם משימת השוורים אגב היא לא משימה לצמחונים.

גםצופה

Member
מנהל
בהישרדות היו שומרי כשרות אבל לא דתיים...

נראה לי שכמו שעקיבא וענהאל ויתרו על משימת המקדש - הם לא היו מבצעים משימה עם אוכל לא כשר...

זה עדיין אותו הדבר

נכון הם ספציפית לא היו מבצעים משימה עם אוכל לא כשר, וגם רוב הצמחונים לא היו מבצעים את המשימה עם הבשר.

לעומת זאת תמיד יהיו אנשים שיוותרו על העקרונות שלהם במצבי לחץ כמו של המירוץ, תלוי עד כמה הם חזקים בעקרונות האלה וגם עד כמה האופי שלהם חזק במצבי לחץ... כמו שטליה ויתרה אחרי בכי ויסורים, ככה יהיו גם דתיים שיוותרו. למרות שרוב הדתיים ורוב הצמחונים לא יוותרו, פה ושם תמיד יהיו גם כאלה שכן... הרי תכלס כל מי שהולך לתוכניות ריאליטי מהסוג הזה יודע שיש סיכוי שזה יקרה.

גםצופה

Member
מנהל
לדעתי ברגע

שהמפיקים מעוניינים בדתיים ממש - הם חייבים ללכת לקראתם (לא להקל עליהם במירוץ - אלא במירוץ לא לשים משימות שלא מתאימות לאורח החיים שלהם...)
אתם לא מעוניינים במתמודדים דתיים - אז אל תגידו שהתוכנית מתאימה להם...

זוכה001

New member
מי מעוניין בכם בכלל?

הם רצו את המילים, *הם*, ולכן עליהם לעמוד בתנאים שהציבו להם או להסתלק.

את לא יכולה לדעת עד שתהיי במצב הזה...

אני צמחונית למעלה מעשור ולא נוגעת בבשר, ולבי כאב על טליה. נשבר לי הלב יחד איתה ואני מאמינה שהייתי מקיאה אילו הייתי נדרשת לזה.
אני גם לא יכולה לסבול חריף אז בכלל...

נוח לנו להיות בעמדת הצופה ולהגיד - אין מצב שהייתי עושה את זה!
ואז מה, להפסיד את כל המירוץ? אני לא הייתי סולחת לעצמי אם בגלל העקרונות שלי מישהו היה מפסיד דבר אחר. זה כבר לא שווה את זה. זה דורסני בחיים של אחרים.
אני אבלע את הכבוד ואת העקרונות שלי, ואזכור שהנקניקיות האלה כבר הוכנו וזה לא שיחזירו את השור הזה לחיים אם אני לא אוכל אותן. אניח לרגע בצד את כל מה שחשוב לי בחיים ואתמקד ב-מי- שחשוב לי בחיים.
שזה מה שטליה עשתה, בלב כואב אבל עם עמוד שדרה אמיתי.

Mידאס

New member
אני לא מסכים

היא אמרה שהיא מגיל 4 לא אכלה בשר.

אני גם צמחוני, אבל פחות משנה בסה"כ. לי אולי היה קל יותר להתמודד עם המשימה, כי טעם הבשר לא זר לי, אבל היא - שמגיל 4 (!) הבינה את העוול הנורא שנעשה לחיות, החליטה במחי יד לוותר על אחד מהקוים המנחים בחיים שלה. זה לא מעיד על הרצון שלה שלא לגרום להפסד לבן הזוג שלה, שהרי הוא יודע שהיא צמחונית. זה בסה"כ מראה שבשביל כסף אנשים יעשו הכל, גם דברים שהם אמרו/אומרים שהם "בחיים לא יעשו". לכל דבר יש מחיר וכסף בפירוש קונה ה-כ-ל.

זוכה001

New member
אז בואי נבדוק זאת לעומק - נשים בשר חזיר

ונראה מה דוסים יעשו. זה לא קשור לאם היא החליטה לאכול או לא - זה קשור לעובדה הפשוטה שלא הייתה לה ברירה - זה או לבצע או להפסיד במירוץ. ברגע שזה יהיה שווה לכולם - יהיה להם סיכוי במידה ויחליטו לוותר.

היא ראתה את התמונה הכללית יותר,

והיא העובדה שהיא נמצאת במירו עם מטרה מסוימת, והיא כנראה כל כך חדורת מטרה שהיא הבינה שאם היא תוותר על כל המירוץ רק בגלל המשימה הזאת, היא תצא קדושה מעונה ותו לא. שום דבר מעבר לזה, גם בעיני עצמה.

לבי נקרע על בר כשהיא נאלצה בעונה הקודמת לאכול את כוכב הים. אני לא יודעת איך הייתי שורדת. אבל לא יכולה לשפוט אותה, כשאתה במירוץ גם החשיבה שלך פועלת בצורה אחרת, אני חושבת. אתה נהיה יותר חדור...

אני כאמור צמחונית כבר למעלה מעשור.
אם עכשיו יגידו לי שאני צריכה לאכול בשר וזה עניין של חיים ומוות, אני אתגבר על העקרונות שלי ואבחר בחיים.

לדעתי משהו בטירוף של המירוץ מטשטש הרבה מהשיקולים האלו והכל כבר נראה עניין של חיים ומוות.

אני מאד!!! מקנאה

אני מאד תחרותית ואני מתה להיות שם ולהתמודד,
אני כל תוכנית שרואה אני מפנטזת שאני שם

העניין הוא שאני דתיה ואני ממש לא רוצה להתמודד עם משימות
הקשורות לצניעות,מזון לא כשר וכדומה.

גםצופה

Member
מנהל
כעקרון הם כן מקבלים

מתמודדים דתיים.

בנושא האוכל הכשר - הבנתי שהאוכל בתחרות הוא כשר (רון שחר אפילו הדגיש את זה...) ובעונה הקודמת היה רב שבחן את הדברים שהיו במירוץ (השנה אני מבינה שאין
)

אבל לצערי אני לא יכולה לדעת

איזה משימות תהיינה בעונה הבאה,
עם איזה דברים אצטרך להתמודד
וזה מלחיץ אותי,
אני ממש לא הייתי רוצה לבזבז זמן בגלל משימות שלא אוכל לעשות,
לדוגמא כמו שקרה לעקיבא וענהאל בעונה הקודמת עם המקדש בהודו,
ועוד כמה דברים.

בעלי במסע שכנועים,אם הוא יצליח, אעדכן אתכם

גםצופה

Member
מנהל
בהצלחה

אני חושבת שיתחשבו בכם אם תחליטו לרוץ...

אגב מקדשים - זה גם נושא די לא ברור - יש דתיים שכן נכנסים למקדשים בגלל שהם רוצים לראות את היופי (אני מתייחסת ל'דוסים' לא 'דתיים לייט'...) אבל במשימה שהם לא נכסנו למקדש זה באמת היה לקבל ברכה וזה קצת בעייתי....
(נדמה לי שגם העונש היה יחסית קצר...)

ny22

New member
מנהל
המון המון בהצלחה
(+שאלה)

כתבת שבעלך במסע שכנועים.
את מי בדיוק הוא מנסה לשכנע? [הרי הבנתי שאת רוצה להשתתף].

אז ככה---

אני מאד רוצה להשתתף רק חוששת ממשימות
שלא מתאימות מבחינה דתית,
ובינינו יש הרבה משימות כאלה.
משימה של ים-אצטרך להיכנס עם חולצה וחצאית.שזה מסורבל.
לרקוד מול גברים (שופטים) או ברחוב -בעייתי מבחינתי.
בעונה הקודמת הייתה משימה של מאכלים שאסורים.

בגלל כל המגבלות אני מעדיפה לא להיכנס לזה בכלל
ואילו בעלי משכנע אותי שנלך ויהיה בסדר.
אבל אני לא יכולה ללכת בתקווה שיהיה בסדר ובתקווה שיתחשבו בנו.
כי אני בטוחה שכמה שיתחשבו, תמיד תהיינה משימות בעייתיות.

ושלא תבין לא נכון, אני מאד אוהבת את הדת
רק שבמקרה הזה יש קצת התנגשות.

למעלה