סתם, שאלה לבולאים:

סתם, שאלה לבולאים:

מה דעתכם על ההתלבטות הבאה: ראיתי סדרה של בולים מאוד נדירה, למכירה. יש בה 4 בולים, כל אחד בחמישה עריכים וצבעים שונים, ובסך הכל 20 בולים. אותי מעניינים רק חמישה מתוכם - כלומר חמישה צבעים ועריכים של אותו הבול. יתר הבולים ממש לא מעניינים אותי. מכיוון שמדובר במשהו מאוד יקר, אני מתלבט: 1. לקנות את הסדרה, לפרק אותה ומיד למכור את אלו שאיני צריך. 2. לקנות את הסדרה ולא למכור כלום אלא לשמור כסדרה שלמה, כהשקעה כספית לעתיד. 3. לוותר בכלל בגלל המחיר ולחכות שיופיעו למכירה לחוד רק אלו שאני צריך. מה דעתכם? הסדרה באמת יקרה, ומצד שני נדירה מאוד כמובן. אני חושב שמכירה של אלו שאיני צריך אולי תכסה את כל ההוצאה, אבל זה נראה לי קצת כחילול הקודש לפרק את הסדרה ולהפריד בין הבולים האחים...

coincollector

New member
ללא-בולאים מותר לענות גם?

אני הייתי בוחר ב 1 - קונה את הסדרה, מפרק ומוכר. היתרון - אחרי קיזוז מחיר הקניה ממחיר המכירה, אתה מקבל את הבולים נדירים שבאמת רצית במחיר נמוך, ואולי אפילו יוצא ברווח (כל זאת בהנחה שבאמת יש למי למכור את חלקי הסדרה). חילול הקודש? תמצא לי במקורות איפה כתוב שזה אסור
2 - אם אתה רוצה להשקיע, קנה מניות בבורסה. בולים, מטבעות ופריטי אספנות בד"כ אינם השקעה כספית משתלמת יחסית לאפיקים אחרים. בולים עבורך הם תחביב, לא אפיק השקעה. בינינו, אם תקנה ככה לא תמכור לעולם, וכך יצא שסתם "שרפת" תקציב על בולים שלא מעניינים אותך, בניגוד גמור לעקרונות שאתה תמיד (בצדק) מטיף להם של להתמקד באיסוף ולא להתפזר. 3- עם פריטים נדירים מאוד לא הייתי מחכה שיופיעו עוד פעם. יש לי נסיון מר עם פריטים שאמרתי "נחכה לפעם הבאה". אני עדיין מחכה...

ronmerav

New member
אני מסכים בכל עם רן - אספן המטבעות.

תציע למכירה את הבולים שלא מעניינים אותך. לך אולי יכאב הלב לרגע על פרוק הסדרה (בעצם למה? הרי אתה אומר בעצמך שתיקח מן הסדרה מה שנחוץ לך), אבל אף אחד לא ידע על זה כשתמכור. כבר דברנו לא פעם על כך שכל אספן עושה מה שמתאים לו, וזה בסדר גמור. הרי אינך משמיד משהו, כאילו...

yblumann

New member
פרוק סרדה

הכל תלוי בבולים עצמם .... בכל מקרה שמוכרים בולים חזרה בדרך כלל מקבלים פחות. תלוי תמיד מאיזו ארץ הבולים ,מאיזו תקופה,כמה אתה משלם עבור הסדרה.ככול שיש יותר 'ביקוש' קל יותר למכור. יש מספיק אספנים בעולם הגדול שיהיו מוכנים לרכוש בולים בודדים. Yoram

תמיר1991

New member
אני חושב שתשאיר את הסדרה בשביל

היופי וההשקעה, אם זה שווה לך כמובן מבחינה כספית. אם לא, חכה למכירה בודדת אחרת. תמיר.

ran lir

New member
לא מבין!!!../images/Emo39.gif

רוצה את הבולים או לא? אם כן אז לך עם זה רוץ עם זה ועל תירא. הרגש הוא מקור ההחלטות האמתי .ברח מהשכל וההגיון כי הם יבלבלו אותך.לסיכום במקומך היתי קונה כי זה היה עושה לי טוב,לא היתי מפרק את הסידרה,כי זה היה עושה לי רע.כל זאת בהנחה שיש באפשרותך לרכוש ולא לפשוט את הרגל.אני משתדל לתרגם את מה שהצעתי לך לא על בולים אלה על נושאים אחרים.

powo

New member
אריק חושבני

שכבר דיברנו על נושא דומה.מאחר וחסר לך חלק מסידרה ואת החלק האחר קיים אפשרות למכור ולממן במכירה אפילו חלק מהקניה .ואולי אפילו להרוויח מעט אז אפילו קיבוצניק שכמותי היה הולך על זה.ואפילו שאין לי שמץ של מושג איך מוכרים באי-ביי.אריק לך על זה בהצלחה

רוזן71

New member
אני חסיד שרוף.....

בס"ד של האפשרות הראשונה. כך אני נוהג שנים. והנימוקים: רן הסביר במדויק את מה שאני חושב. ובכל דרך שתבחר אריק, בהצלחה. רוזן.

טל ענבר

New member
פירוקים....

בעסקי האותות והעיטורים, עולה מעת לעת שאלה דומה - האם לפצל קבוצת עיטורים ומסמכים שקיבל אדם מסויים ולמכרה בנפרד, או כקבוצה שלמה. הקונצנזוס בדרך כלל אומר לא לפצל, ורק סוחרים תאבי בצע עושים זאת. אולם לגבי הבולים - אין כל שאלה "מוסרית" קשה - קנה, קח מה שתיקח ותמכור את היתר.

ran lir

New member
זאת סידרה מושלמת!!!../images/Emo39.gif

למה לפרק ואחר כך לא לישון בלילה.

python 4

New member
קנה, קח מה שאתה צריך,

ושלח לי את היתר! סתם, אני מסכים עם רן. קנה, קח ותמכור את מה שנשאר.

Sanchez

Member
ללא ספק ליקנות ולפרק !!! אני עושה את זה כל הזמן. בדרך זו אפשר גם להרויח, כתבתי על זה בעבר !!! שלא יהיו לך יסורי מצפון, גם לאחרים חסרים חלקי סדרות, ומה שתמכור אולי יעזור להם !!! שום חילול קודש ! זו לא הסידרה האחרונה עלי אדמות, כולם יסלחו לך...

נויקה

New member
השאלה שלי

היא האם תמצא מי שיקנה אותם? אם לא תמצא, זה יגרום לך להרגיש כאילו הפסדת כסף? אם כן, קנה את הסדרה רק בידיעה שאולי היא תישאר אצלך ולא תקבל עליה כסף, ככה אם לא יקנו אותה ממך לא תרגיש שהפסדת ואם כן יקנו זו תהיה הפתעה נעימה. נעה

powo

New member
נו אריק

איך נגמרה התלבטות והאם רכשת את הסידרה. כולנו במתח.

doroni10

New member
אני בעד לסיים

את כתיבת הדוקטורט- מצטער אם לא ראיתם אותי הרבה בזמן האחרון, אבל אני שוקד על סיום הכתיבה.. אין הרבה זמן לדברים אחרים. דורון,

python 4

New member
|מקנא|../images/Emo50.gif

למרות שלא צריך להגיד בהצלחה, לא שמעתי אף פעם על מישהו שכתב דוקטורט ולא קיבל את התואר, בכל זאת...

למעלה