סתם צריכה לפרוק.

Daria Who

New member
סתם צריכה לפרוק.

אני כל הזמן מרגישה שמשהו חסר לי. אני כבר לא יודעת איפה בדיוק לחפש את האלמנט החסר הזה. בזמן האחרון, למרות שהתחלתי להיפתח יותר כלפי אנשים ו"לזרום" - אני לא מסוגלת לצאת מהבית. בטח שלא לצאת עם אנשים, רק המחשבה עושה לי רע. אבל אני רוצה לצאת איתם. אני מבינה שהקשרים האלה לא יחזיקו מעמד אם אני לא אצא מהבית מדי פעם והאמת היא שאני מאוד חוששת מדעיכת החברויות שיש לי עכשיו. אני לא מצליחה למצוא עבודה, למרות שניסיתי יותר מכל האנשים שאני מכירה גם יחד. אין מקום אחד בעיר הזו שלא הלכתי אליו. עברתי יותר מדי ראיונות יחסית לגילי. וכלום, פשוט כלום. אני עדיין תקועה בלי כסף ועם הלחץ של מציאת מקום עבודה. אני צריכה יציבות כלשהי, אולי זה יגרום למועקה להיעלם. אני תמיד מפחדת להיראות מוזרה בעיני אנשים אחרים וזה מעיק עליי יותר מדי - אני אף פעם לא עצמי. תמיד יש משהו להסתיר. אני נחנקת כבר, אי אפשר להמשיך ככה. אני חוששת שהם יתרחקו אם הם יראו את דריה האמיתית. זה לא שאני רעה או משהו, פשוט יש כמה דברים באופי שלי שמפריעים לי לתפקד ולא ממש מקובלים בחברה, כמו ביישנות נניח. ביישנות מוגזמת שגורמת לי לבטל פגישות עם חברים שלי רק כי באים עוד אנשים שאותם אני לא מכירה. נמאס לי לחפש תירוצים. אני עייפה מכל זה.

דריה, ברוכה הבאה לפורום שלנו ../images/Emo24.gif

ראשית אציין שאנחנו איננו מומחים ומה שנכתוב פה הוא מנסיוננו האישי. את כותבת שיש כמה דברים באופי שמגבילים אותך ועוצרים אותך מלהתקדם בחיים, ונראה שהדבר העיקרי (מניחה שהוא העיקרי כי עליו פירטת) זה הביישנות. אני גם הייתי ביישנית, ברמה של לא ללכת לקנות בחנויות, כי התביישתי לשאול אפילו מה המחיר של המוצרים. אבל לאט לאט העזתי-התחלתי בקטן, צברתי לאט לאט ביטחון עצמי והתגברתי על הביישנות, שלפעמים עדיין צצה אבל לא ברמה שהיה בעבר. אני חושבת שברגע שתצברי יותר ביטחון עצמי ותתני לעצמך להשתחרר-גם שאר הבעיות של הפרנסה והכסף יפתרו, כי את תציגי את עצמך עם ביטחון עצמי יותר וביטחון עצמי זה דבר מושך. אצלי מאוד עזר לי זה המודעות למה אני כל כך ביישנית-מה מרתיע אותי מלדבר או להיפגש עם אנשים?מה מלחיץ אותי כל כך? אולי שווה לנסות לענות על השאלות האלה פה או מול עצמך. בהצלחה, אנחנו פה לצידך
.

Daria Who

New member
../images/Emo24.gif

יש לי הפרעת חרדה, אז זה כבר מזמן עבר את הביישנות בקטעים של הליכה לחנויות. אני יודעת מה מרתיע אותי בפגישות עם אנשים - הרושם שאני עלולה ליצור או הדברים שהם עלולים לחשוב עליי. אני לא יודעת איך להתעלם מהמחשבות האלה. ניסיתי גם להתחיל בקטן ולפחות להתגבר על הפחד מפני הליכה ברחוב, קניות בחנויות וכל זה - אבל אני בקושי מצליחה להכריח את עצמי לצאת מהבית וכשאני יודעת שאני אצא בשביל המטרות האלה, אני נלחצת עוד יותר ולפעמים חווה התקפי חרדה אפילו. אבל כרגע זה לא מה שמפריע לי. העניין החברתי יותר מפריע, כי אני יודעת שאני הורסת הרבה קשרים ע''י כך שאני לא מוכנה להיחשף בעצם.

לנושנוש

New member
אוף, יש תרופות שיכולות לתת לך "פוש" ראשוני

יש טיפול פסיכולוגי התנהגותי. על תקבעי את המצב הנוכחי לעוד הרבה שנים!

Daria Who

New member
אני הולכת גם לטיפול כזה.

אני לגמרי לא קובעת כלום, זה כל הקטע. התחלתי לקחת תרופות כי הייתי במצב שהרגשתי שאפילו אם נניח החבר שלי יציע לי נישואין או אני אכנס להריון - זה לא ישמח אותי. והמחשבה ממש הפחידה אותי, כי זה משהו שאני כן שואפת לעשות בסופו של דבר ורוצה ליהנות מחיים "נורמליים" ומלאים. אפשר להישאר בטיפול תרופתי עד שמרגישים שהחיים מתייצבים. אני רק מקווה שזה יקרה במהרה ולא בעוד הרבה שנים, כי אני מעדיפה לחיות באופן טבעי ולא על כימיקלים.

לנושנוש

New member
אם את עדיין במצב כל כך שברירי....

סימן שאת לא בטיפול תרופתי מספיק נכון. או לחזור למטפל או רצוי לבקש דעה שניה. גם חולי סכרת או חולי מחלות כרוניות אחרות ליפעמים היו מעדיפים להיות בלי כימיקלים וזה לא תמיד אפשרי. קודם ממליצה לך להגיע למצב שיהיה שיפור ניכר בחייך ואז תוכלי לחשוב על לרדת מהתרופות. זאת דעתי כמובן.

Daria Who

New member
החודש הראשון היה בסדר

לפני כמה ימים התחלתי לקחת עוד כדור אחד בערב, בגלל נדודי שינה, ומאז התחילו מחשבות טורדניות. אולי אני צריכה זמן להתרגל אליו פשוט. תודה :)

לנושנוש

New member
../images/Emo24.gifאין לי כל כך מה להוסיף כרגע.

אלה אם כן יהיה לך משהו נוסף לספר.

Mystic Circle

New member
מוזר

בדיוק באתי לפתוח פה נושא עם אותה בעיה כמו שלך. גם אני תקועה בבית ולא יכולה למצוא עבודה.

לנושנוש

New member
לא, זה לא מוזר בכלל.

יש עשרות וכנראה מאות אנשים במצב דומה...כמובן שלא רואים ולא כל כך שומעים אותם כי הם יושבים בבית. את מוזמנת להוסיף דברים ופרטים על המצב שלך.

למעלה