סתם עלתה לי לראש...

Igra Rama

New member
שאלה:

האם אתה מבין קנטרנות מהי ? האם אתה חושב שכל מי ששואל שאלות מקנטרות עושה את זה משנאה ? אם הדת שלך אינה יכולה לעמוד מול שאלות חקרניות אתם תקראו לזה קנטרנות, וזה בגלל שאין לכם תשובה. אם הדת שלך אינך יכולה לעמוד מול שאלות אז הרי שהיא לא שווה הרבה.

saar7650

New member
תשובה-

היא יכולה ועוד איך להתמודד עם כל שאלה! יקירי, צר לי לאכזב אותך, אך לא אתה וחבריך המציאו את עניין הכפירה שהיה ידוע לאורך כל הדורות... שאלותיכם ושאלות דעת אמת הן שאלות שנשאלו מ"קדמת דנא" (זמן קדום) וזכו לתשובות מ"הראשונים" "האחרונים" מהתלמוד ועד היום... אך אתה מראה שאתה כ"כ שונא את הדת והדתיים (כמו גם תקוותך להטביע את החרדים בים לכך אין לי קישור כי סגרו את פורום נטעים אך קישור אחד כפי שראית יש לי) כך שאני מניח ששאלותיך אינן לצורך חקירה אלא לצורך קינטור גרידא, תקן אותי אם אני טועה...

Igra Rama

New member
עידנו"ש, שאלתי אותך מס' שאלות

האם יש לך תשובות או שאתה ממשיך בכתיבה המתבכיינת חסרת האונים שלך ?

saar7650

New member
תגיד איגרו'ש-

שמת לב מה שאלת ומה עניתי?... בדיוק לפי השאלה! והנה התשובות שקיבלת. גם את זה אתה לא יודע להבין? בהודעה הקודמת עניתי לך רק לגבי נסיונך להציג את שאלותיך כשאלות "טהורות" ו"אובייקטיביות".

lala897

New member
להטביע בים את החרדים?

מה זה איגרא אתה מתחרה עם הפלשתינים? וואו זה קרב קשה!! הם יודעים לשנוא. אתה צריך לעבור הרבה קורסים. רוצה שאני יסדר לך מקום בג'יהד האיסלמי?

tamarhp

New member
יפנית?

אני יודעת כמה מילים ביפנית! מימי זה אוזן קוצ'י זה פה קה זה שיער, אם אני זוכרת נכון.. או משו כזה..

ch561

New member
טעות!

מאז ומעולם היו חילונים! לא יודע מה היה אחוזם באוכלוסיה בעבר הרחוק, אבל חילונים תמיד היו ויהיו. אם אתם ממש מתעקשים אני יכול לברר ולמצוא הוכחות (מיתרונות למידה בבר-אילן).

saar7650

New member
אמרנו שלא?! ch561???!!!

קרא כאן שכבר אמרנו שהיו חילונים ושגלגל הכפירה לא הומצא ע"י איגרא רמא וחבר מרעיו... לכן- אנו לא מפחדים משאלות כאלו, ומאנשים (כמו "דעת אמת") שמתפארים בשאלות שחז"ל שאלו מקדמת דנא...

lala897

New member
אני גם חושבת כמו דרקנס.

נורא קשה להגיד כזה דבר. כל עוד מעולם לא עמדת בסיטואציה הזאת לא נראה לי שמישהו באמת יכול לדעת בשביל מה הוא מוכן למות.

saar7650

New member
ללה...

אני בכל זאת חושב שזה כן נושא לדיון. ועובדה שדנים על נושאים מעין אלו בראשונים באחרונים וכיו"ב. אמת שקשה מאוד להתמודד עם סיטואציה כזו של בחירה בין חיים וביצוע דבר הנוגד את אמונתך ובין המוות. אך בכל זאת- עניין אותי מאוד לדעת אם יש משהו מסויים ש"כלו כל הקיצין" וזה הקו האדום האחרון שתהיי מוכנה למות ולא לבצע אותו. אגב- כמו בחירה בין להרוג אדם מסויים (חף מפשע) ולהישאר בחיים... שמעתי לאחרונה סיפור מזעזע שקרה בתקופת השואה! הייתה אפשרות לאדם מסויים להציל את בנו ע"י שישלם לנאצים ימח שמם וזכרם שוחד. אך אותו נאצי היה חייב להשלים את מס' הילדים. כלומר- במקום הבן שיינצל יובל אחר למוות. אותו אב חשב לעצמו ואמר כי דמו של בנו לא יקר מדמם של אחרים והחליט להשאיר את אותו בן בין הרשומים למוות!!! לדעתי אותו אב הוא בעל עוצמות נפשיות אדירות! מוכן למסור את בנו לידי מרצחים שפלים ובלבד שבנו לא יחיה על חשבון חיים של מישהו אחר! אגב- זו דעת ההלכה בעניין. ובכלל עניינה אותי מאוד דעת ההלכה בנושאים אלו (אם כי אני חייב להדגיש כי קשה עד מאוד וכמעט שלא ניתן יהיה לבצע את ההלכה). כמו לדוגמא- האם במקרים כמו בשואה יהיה מותר לברוח מהמוות. כלומר- ידוע שיהודי שהיה בורח היו בוחרים 10 אנשים ורוצחים אותם במקומו. או יהודי שנתפס כשהוא בורח היה חייב לבחור אחד שימות עימו. אם לא היה בוחר היו מתים עוד עשרה במקום שיהודי אחד יירצח!!! דברים אלו ממש זעזעו אותי ורציתי לדעת מה דעת ההלכה בנושא, ובכלל מה דעת האנשים החילונים והדתיים כאחד על מקרים אלו! שוב אני חייב להדגיש כי אינני שופט אותם חלילה ואיני מעמיד את עצמי במקומם אך בכל זאת, מקרים אלו זעזעו אותי ורציתי לדעת את חוות דעתם של אנשי הפורום בנושא.

lala897

New member
לא אמרתי שזה לא נושא לדיון../images/Emo13.gif

גם אני שמעתי את הסיפור הנ"ל ועוד מלא סיפורים שקרו בשואה. זה עוצמות נפש אדירים, אין ספק. אדם כזה שיכול ומסוגל להקריב את ההקרבה הכי גדולה שלא בעד משהו שלדעתו זה עליון ונעלה יותר זה מדהים. אבל תחשוב על זה שבזמן השואה כשאנשים היו במצבים הכי גרועים שאנחנו מפונקים שכמונו לא יכולים אפילו לדמיין הצליחו להתעלות מעל כל דבר. אנשים כאלה היו חייבים להכין את עצמם קודם לכן. זה לא בא ברגל. אדם כזה מיצה את עצמו והוציא את כל מה שהוא יכול מעצמו. אבל לצערי רק כשאדם מגיע לכאלה סיטואציות לא עלינו רק אז פתאום הוא מגלה כוחות נפש עצומים. מה שניסיתי לומר לפני כן שדיון כזה יהיה תיאוריתי בלבד. כי אף אחד לא באמת יכול לדעת בעד מה הוא מוכן למות עד שיעמוד במקרה הזה. והלואי הלואי שאם ח"ו אני יגיע למצב כזה הלואי ואני יצליח לעשות את הדבר הנכון. סבתא שלי עברה את כל הזוועות האלה ואחרי שאתה מקשיב לאנשים האלה אתה מתחיל להבין כמה עוד לא התחלת אפילו להתקרב לעשות את מה שאתה אמור לעשות בחיים. ואנחנו בחיים הקלים שלנו ב"ה אפילו לא מספיק מודעים כדי פשוט להודות שאנחנו לא במצב הזה. טוב זה היה סתם הרחבה של כל הענין.
אבל עדין לא הבנתי..
חוות דעת על מה? כיצד מישהו יכול להגיד בשביל מה הוא מוכן למות? כי הכל הרי רק דיבורים. מעשית אף אחד לא יכול לדעת. אתה לא חושב ככה?

Baby Boo

New member
אני חושבת שכן..

זה רחב מדיי אבל יש דברים שאני לא אעשה נגיד להרוג את בני המשפחה שלי או בכלל נידמה לי.. דברים כאלה.. כי זה הכי יקר בעולם

פלסטיק

New member
בודאי שיש

למשל פגיעה בבני המשפחה. חוץ מזה קח כל מיני דוגמאות בשטח מהמלחמות שלנו. אנשים יצאו למשימות התאבדות כדי להגן על המדינה. ותזכור את המקרה שבו שבוי בסוריה התאבד ובין האצבעות בכפות רגליו השאיר פתק "לא בגדתי" דרך אגב, בהצהרה הרבה אנשים מוכנים למות בעד כל מיני עקרונות. לעומת זאת כשזה מגיע לבחינה בשטח (ולהלואי שלעולם לא יגיע) אז הנכונות משתנה. יצר הקיום זה יצר מאוד חזק

shaichor

New member
מה בדבר חיילים?

אנחנו נשבעים למות למען בטחון המדינה ותושביה!

תסכים אתי שמדובר באינטרס אישי בלבד

הדתי מאמין שבפעולה זו הוא יכנס לגן עדן לנצח, ואם יעבור על אחד מ-3 העבירות אז הוא ידח מחיי נצח. החילוני אינו מאמין בציווי אלוהי ובחיי נצח, לכן הוא מעדיף את החיים על פני האדמה ואין לו שום סיבה להסכים לאבדון. הצד השווה שבהם ששניהם רוצים את הטובה האישית שלהם.

saar7650

New member
ממש ממש לא

לא מסכים. כי זה פשוט ענין של עיקרון. האם אתה בתור חילוני ו/או דתי תסכים לאנוס מישהי לגרום לה לפצע נפשי עמוק ומזעזע לכל החיים, ובלבד שתישאר בחיים? האם מישהו יסכים להרוג מישהו חף מפשע כדי להישאר בחיים? וכיו"ב. אין פה שום טובת הנאה. עיקרון של קו אדום.

גוססי

New member
אני חושב...

שלא ניתן לענות ברצינות לשאלה כזו. קל מאד להצהיר על נכונות למות עבור אידיאלים כאלה ואחרים, אבל כשרגע הבחירה מגיע פתאום הדברים נראים אחרת. בפועל אנשים מקריבים את חייהם על הרבה דברים - אמונה דתית, חיי חבריהם או ילדיהם, אידיאל פוליטי כלשהו וכו', וחילונים עושים זאת בלא פחות מדתיים, כך שכנראה לכולם יש אידיאלים שהם מעדיפים למות ולא לפגוע בהם.

ch561

New member
כן הייתי מוכן למות בשביל משהו!

למות בשביל המשפחה שלי! וזהו חוץ מזה אני מעדיף לחיות.

למעלה