סתם עלתה לי לראש...

saar7650

New member
סתם עלתה לי לראש...

השאלה הזו- האם איש מאנשי הפורום החילוניים היה מוכן למות בעד משהו?! כלומר- יורו לו לבצע דבר מה ואותו אחד יבחר במוות מאשר בביצוע הציווי. כמו שאצלינו יש חיוב למות ולא לעבור על אחת מ-3 העבירות: א. גילוי עריות. ב. שפיכות דמים. ג. עבודה זרה.

לא נושא לדיון לדעתי

קל עכשיו לבוא ולדבר על זה, אבל כשתתייצב בפני מצב מסוג זה הגישה שלך תהיה שונה לחלוטין.

saar7650

New member
נכון ש...

קשה מאוד יהיה לבצע את הציווי הזה. אך מה דעתך בנושא?!

lala897

New member
אין לך דעה../images/Emo12.gif תפסנו אותך..

סתאאאםםםם... רק לא עוד מריבה.. לאאאאא!!! קח-
מה ש'תה רוצה.
טרואמות יש לי ממך..

עבור אנשים אחרים, תלוי מי הם

אותם האנשים... ואני מניח שיש עוד סיטואציות, אבל בעיקרון זה קשור באינטראקציה עם אנשים. מה הנקודה?

אנשי הפורום החילוניים אינם חמסניקים

המחבלים ואנשי חמס מוכנים למות בעד משהו, או אנשי אלקידה והטליבנים והחרדים הפודומנטליסטים בלבד. אדם שמאמין שהיותו אדם הנו ערך עליון אינו מוכן למות לא למולך, לא בעבור עבודה זרה, לא לנצרות, ולא לכל דת אחרת.

saar7650

New member
תגיד לי, אתה מבין מה שאתה קורא?!

לא דיברתי על לקיחת חיים של אדם כזה או אחר! דיברתי על התאבדות ולא לעבור על אמות מידה מסויימות (כמו רצח אחר חף מפשע) או שמירת עקרונות וקווים אדומים מסויימים שאותם לא יסכימו לבצע אפילו במחיר של חיים.

הבנתי אותך

אני מתייחס למתאבד לפן האישי שלו שהוא מוכן למות בעבור משהו, זה הקרבה עצמית הרבה יותר מעבר למוסג שמירת עקרונות וקווים אדומים מסויימים שאותם לא יסכימו לבצע אפילו במחיר של חיים.

saar7650

New member
אבל אני שאלתי על שמירת עקרונות

ולא על רציחת אדם ע"י התאבדות. כיוון שאותו מתאבד אינו מקריב את עצמו כדי לשמור על קווים אדומים מסויימים, אלא הדת שלו אומרת שמצווה להתאבד בדיוק כמו שהדת היהדוית אומרת שמצווה להניח תפילין. ולכן אין פה את עניין שמירת העקרונות שעליו דיברתי. אלא פשוט קיום ציווי בדת האיסלאם.

Igra Rama

New member
אילו עקרונות יש לך כבר ?

שלא שייכים גם לחילונים ? למות על הגנת המולדת מהאויב הערבי/חרדי זה עקרון חשוב.

saar7650

New member
כמו שציינתי-

א. איסור גילוי עריות. ב. איסור שפיכות דמים. ג. איסור עבודה זרה. ואגב- את שנאתך לדת, לבורא עולם, ולחרדים כבר הבנו... תמשיך לשנוא את המורשת שאבות אבותיך היו מוכנים למות בעבורה!!!

Igra Rama

New member
תגיד

איך מתים בשביל איסור שפיכת דמים ? אין לי שנאה לדת, רק תיעוב עמוק ובוז כלפי חוקי רשע. אין לי שנאה לבורא עולם כי אני לא יכול לשנוא משהו שאינו קיים. ובאשר לחרדים, עליהם אפשר רק לרחם, עדת פרזיטים נבערת, נלעגת ושקרנית. אבותי לא היו מוכנים למות בשביל המורשת, אבותי היו מוכנים למות בשביל הזכות לחיות. עקרונותי, ייהרג ובל יעבור: זכותו של כל אדם לדעה, אמונה וחוסר אמונה, בביתו ובפרהסיא. מדינה דמוקרטית לכל אזרחיה ללא הבדל דת (ואי-דת), גזע ומין. זכותם של ילדי לא להיחשף לתעמולה שקרית, זדונית ומטומטמת מבית מדרשם של הדתיים, כל הדתיים (ללא הבדל דת גזע ומין).

saar7650

New member
הסבר-

"איך מתים בשביל איסור שפיכת דמים ?" אחד יחייב אותך לרצוח אדם אחר. אם לא תבצע את דברו הוא יהרוג אותך. אסור לך ליטול חייו של מישהו אחר ואתה חייב למות. הבנתוס?? "אין לי שנאה לדת, רק תיעוב עמוק ובוז כלפי חוקי רשע." שום חוק רשע!!! "כיבוד אב ואם, ואהבת לרעך כמוך, שמירת שבת" אלו חוקי רשע??!! כל הסתכלותך על הדת נובעת משנאתך אליה, מלימוד באופן לא נכון, משאלות קנטרניות לצורך ניגוח ותו לא. "ובאשר לחרדים, עליהם אפשר רק לרחם, עדת פרזיטים נבערת, נלעגת ושקרנית." חחחחחחחחח אני שוקל לצחוק או לבכות מבורותך... אבל נזכרתי שוב שאתה שונא (מתעב, בז וכו') את הדת והדתיים ולכן אינך מבין את אמונתם ואורח חייהם. "אין לי שנאה לבורא עולם כי אני לא יכול לשנוא משהו שאינו קיים." אין לך הוכחה שאינו קיים, אתה רק משער (או מעדיף לשער כך). בכל אופן אם -לדעתך- אין הוכחה שהוא אכן קיים, עדיין אין זה אומר שהוא לא קיים... "אבותי לא היו מוכנים למות בשביל המורשת, אבותי היו מוכנים למות בשביל הזכות לחיות."- דיברתי על אבות אבותיך... לפני שהחלה ההתפקרות היו דתיים חרדיים בדיוק כמו אלה שאתה שונא ומתעב היום. "זכותו של כל אדם לדעה, אמונה וחוסר אמונה, בביתו ובפרהסיא. מדינה דמוקרטית לכל אזרחיה ללא הבדל דת (ואי-דת), גזע ומין. זכותם של ילדי לא להיחשף לתעמולה שקרית, זדונית ומטומטמת מבית מדרשם של הדתיים, כל הדתיים (ללא הבדל דת גזע ומין)." מישהו חייב את ילדיך לשמוע הרצאות ולימודי תורה?!

מסכימה מאד

במיוחד עם הקטע של השנאה. כתבתי הודעה והיא לא הצליחה לי - אתה פשוט שונא!! בשביל מה באת? איך אפשר להגיב לך בכלל? הרי ברור שתגיב בכעס. לא באת כדי לתפור את הקרע, באת כדי לקרוע יותר. מה אתה עושה כאן? רק בא להכאיב ולהכעיס? בשביל מה? מתנדב, קח ברצינות את אלו שמקללים והורסים. ללא כל הבדלי גזע דת ומין...

Igra Rama

New member
שאלה:

האם את יכולה לענות לגופו של עניין או שאת מגיבה כמו רבים מהבטן ? שאלתי שאלה פשוטה: מה דינו של אדם שעושה פסל ותמונה ? מה דינו של אדם שאוכל וחוגג ביום כיפור ? מה דינו של אדם השמח בתשעה באב ? מה דינו של אדם שאומר את השם המפורש ? אם את יכולה להגיד לי שאנשים כאלו לא נענשו ע"י הכת הדתית שאליה את משתייכת אז אוכל להגיד שהדת שלך הומניסטית. אם לא, אז כמובן שאני צודק ואין לך את הכלים האינטלקטואליים להתמודד עם שאלות.

זה לא מה ששאלת.

אני הגבתי כמו שאתה הגבת...רק בלי הקללות. אתה מבין, יש דרך לדבר לאנשים. אני חושבת שקוראים לזה טאקט...
לי אין את הכלים האינטלקטואלים להתמודד עם שאלות? אויש, תודה, כ"כ נחמד מצידך
אז ככה - אין לי כלים אינטלקטואליים (מה לעשות, או מלאכית או חכמה
) אבל יש לי כלים אחרים לענות לך... תראה, בתורה יש עונשים. זה נכון. וכבר נימקתי למה (ראה - "מנגנון ההגנה מפני טעויות וסילופים" בטאגליין). הקב"ה מאיים בהמון עונשים למי שלא מקיים מצוות, אבל לא לכל מצווה יש את העונש או השכר המפורשים שלה (יש לזה כמה פירושים, אחד מהם הוא שלא נרבה לעשות מצוות שהשכר עליהן גבוה רק בגלל השכר). יש שלוש מצוות שהזכיר עידן שאם מחייבים אותך לעשות אותם - אפילו אם מאיימים במוות - אתה חייב לא לעשות אותן והם - גילוי עריות, שפיכות דמים ועבודה זרה. עניין המיתות זה דבר קשה. כל "עבירה" שהעונש עליה הוא מוות, או כל עבירה שזה קשה לא לעבור עליה - מוזהרת בתורה (ככה אומרים את זה?...) הקב"ה נותן המון אזהרות לגבי עבירות כאלו. אגב, להיות בעצב באב ובט' באב בפרט, זו לא חובה. אף אחד לא יכול להכריח אותך להיות עצוב... רק אם קצת אכפת לך מבית המקדש שנחרב תתייחס לזה. לידיעתך היהדות היא ה"כת" הכי הומנית שיש. הכי. יש את הדוגמא הקלאסית של דיני שחיטה, ושל יחס לבעלי חיים בכלל. זה לא הומני?... ומה עם כל מצוות שבין אדם לחברו? זה לא הומני? אתה יודע שמצוות כאלו יותר חשובות ממצוות שבין אדם למקום(בין אדם לקב"ה)? זה לא הומני אצלך? יחס להורים? לזקן? לשונא שלך שאתה מחוייב לעזור לו? מה עם זה? כמה דינים יש על הדברים האלו? כמה צריך להקפיד בזה?... אז נכון שיש עונשים, אבל כדי ש"תזכה" לעונשים האלו אתה צריך לעבור פרוצדורה ארוכה מאד! (שכוללת בין היתר אזהרות, עדים וכו'). יש שלבים לפני, ובכלל אומרים שעונשים כמו בתורה כמעט ולא היו, פשוט כי לא נוצר מצב כזה (בגלל שיש כ"כ הרבה אזהרות ושלבים לפני העונש). ושוב - אם תקרא בתורה, זה ייראה לך כאילו אתה חייב למות על כל מיני דברים קטנים. אז לא. זה לא ככה. זה לא שאם הדלקת אור בשבת אז פתאום בום. תיפול עליך אבן מהשמיים. זה לא הולך ככה. תקרא קצת בהלכות
יום מקסים לך, אינטלקטואל שלנו
(זו לא ירידה. אתה פשוט הגבת כמוני, אז אם אני לא אינטלקטואלית גם אתה לא
)

lala897

New member
../images/Emo45.gif

עידן- עזוב אותו. זה כמו לדבר אליו יפנית (במקרה שהוא לא יודע יפנית
) שימשיך לחיות בדעות הקדומות שלו יחד עם התיעוב, השנאה, הכעס והבוז שהוא רוכש לדת היהודית ולדתיים בלי בכלל להבין לא בדת ולא בדתיים חצי דבר. הוא כלוא עמוק בתוך הרגשות המכוערות שלו,זה מציף אותו והוא לא יכול להתנתק מהכלא שהוא בנה לעצמו. שיתבוסס בבוץ של עצמו. לפחות זה מעסיק אותו

saar7650

New member
ללה והמלאכיתו'ש...

צודקות... באמת כדאי לענות רק למי ששואל שאלות רציניות ולא שאלות קנטרניות שבכל שאלתו הוא מפגין שנאה תהומים מזעזעת לדת ולכל הקשור לה.

למעלה