סתם סקר קטן

מתכון ל -

כבר הרבה דיברו פה על פלאפל וגם מתכונים נתנו בשפע לכן מתכון לפיתות (טעימות) אוכל לתת. 1 ק"ג קמח (6 כוסות)unbleached 2 כוסות מיים פושרים 70 גרם שמרים טריים או שקית 7 גרם שמרים מיובשים כפית שטוחה סוכר כף שטוחה מלח הכנה- להתפיח את השמרים בכרבע כוס מיים+ מעט סוכר להוסיף לקמח וללוש. לתת לתפוח כשעה ושוב ללוש. לחלק ל 10-12 כדורים לפרוס כל כדור לפיתה שטוחה לאפות בחום גבוה (450) עד שהן מתנפחות והופכים בתיאבון -שווה את המאמץ, רק שזה נגמר מהר מידיי.

az ma

New member
יש לך אולי מתקון פיתות מחיטה מלאה?

או אולי אפילו ממגוון של whole grain? ומה עם דברי מאפה שונים מ whole grain?

חיטה מלאה

האמת לא ניסיתי מעולם לאפות מחיטה מלאה אולם שווה לקחת מתכון ולנסות לשנות את סוג הקמח אני חושבת שזה יצליח גם אם לא יהיה בדיוק אותו קמח .ואם תרצי יש בידי מלי מתכונים (רגילים) של מאפים שונים.

az-ma קבל תיקון

אני מוקפת פה במלאי של בנות שאני רגילה לפנות לכולם בלשון נקבה ואיתך הסליחה.

az ma

New member
נתקבלה...../images/Emo9.gif

אז מה שיצליח לך עם חיטה מלאה או מגוון של whole grain נא let us know...

קמח מחיטה מלאה

הנה לכם בחינם עקרון שבלמה-נט עולה כסף (אם בכלל הם יגיעו לרמת העקרונות): כדי לאפות לחם או מאפה אחר מקמח חיטה מלאה, מקובל להחליף כשליש מכמות הקמח הלבן הרגיל בקמח מחיטה מלאה, ולהמשיך במתכון ללא שינוי.

יש גם מתכונים לקמחים אחרים

ומבחינת לחם, לצערי מה שיש ברשותי מתאים לסוגי הקמח הצרפתיים (שמזוהים ע"י מספר המציין את האחוז השיורי של קליפת הגרעין בקמח). אם תוכל לאפיין את הקמח שברשותך באופן יותר מקצועי (ולא רק בשמו "קמח מלא") אפשר יהיה לתת מתכון מדוייק. ההבדל העקרוני בין קמחים שונים יהיה בכמות הנוזלים שנכנסים ללחם ביחס לכמות הקמח. אם תרצה מתכון שמתעלם מסוג הקמח, ואין לך נסיון באפיית לחם עם קמח מלא ומספיק אינטואיציה לדעת מתי הבצק "טוב" (ולפי זה להוסיף נוזלים שאינם מדודים מראש), זה נדון לכשלון. אגב - אין שום דבר רע בקמח מלא (למרות שטיפת מוח מאי אילו ארגוני בריאות). קמח מלא מכיל למעשה קמח לבן וחלקים מקליפת הגרעין. עירוב של קמח לבן וקמח מלא יכיל (ניחשת נכון): קמח לבן וחלקים מקליפת הגרעין. רק בשיעור שונה. חסר לך הסובין? בשביל מה המציאו את הבראן-פלקס (השיטה האולטימטיבית לייצר כסף מזבל שאף אחד לא ידע מה לעשות איתו ע"י תוספת סוכר)??

roniboom

New member
אישק´ה צודק לחלוטין !בשום פנים לא

מחליפים את כל כמות הקמח הלבן בקמח מלא! כי אז מקבלים לחם קשה ומחניק משהו... אם כבר רוצים להמנע מקמח לבן, יש תחליפים על בסיס של אורז כמו פרכיות או מוצרים על בסיס קמח תירס מלא.. בכל פנים בהצלחה!!!

az ma

New member
עוגה מקמח "מעורב" ../images/Emo10.gif

בהזדמנות אנסה לקרוא קצת בעניין אפיה עם whole grain. בכל אופן, תודה על המתקון

yosense

New member
Ynet ושייקספיר

אני לא עזבתי את ישראל - אני מנצל את שהותי בחו"ל, שהות של שנים אגב, להאבק על דברים חשובים לי. ישראל מייצרת 'תרבות' של הרס וגסות ובערות ומלחמה, ואפליה עם גאווה ריקנית וצעקנות. את כל זה מוכר לנו טוב מכל הצהובון ההמוני שנקרא ידיעות אחרונות. אני כאמור לא עזבתי את ישראל, ישראל היא דוגמה למיתוסים מרוקנים. מלחמה על האופי של ישראל בשבילי, היא גם בחירת החומרים שאני מקבל ממנה ודחיה של חומרי זבל. אומרים כל העולם במה. אז אפשר לא לקנות כרטיס להצגה. Ynet היא הבמה של אחת ההצגות הגרועות בתבל. אני לא בקהל!!

וואלה צודק, אבל

מה הקשר לשייקספיר? אה, הבנתי: "אחת ההצגות הגרועות בתבל". אבל איך זה שאתה משמיץ משהו ועדי לא מוחקת אותך? יש לך פרוטקציה אצלה?

yosense

New member
אני לא משמיץ..צהוב זה רק שם של צבע

ושייקספיר אמר: "כל העולם במה"

למעלה