סתם מתעניין...

meindelbium

New member
סתם מתעניין...

כשאתם שומעים מוזיקה המילים כמה הן חשובות לכם? יש הרי שירים שלמים של שקט שירים שלמים של מילים חסרות משמעות בהקשרן שירים שלמים של מילים חסרות משמעות לחלוטין (ע"ע פורטיס ושות') ושירים שלמים שכאילו נלקחו מכתביו שלאיזה יוצר שייקספירי שאיחר את זמנו כמה הן משמעותיות במה שאתם שומעים? אתם מרגישים מחוברים יותר לטקסטים רק בגלל שהם מחוברים למוזיקה? ולהפך? הייתם מעדיפים יצירות פרוג אינסופיות נטולות מילים או שירים שהמלל שלהם ממלא דף או שניים? יותר מדי שאלות אני מרגיש כמו ילד קטן וסקרן או שמא זה מה שאני?

pure alice

New member
לי הם חשובות../images/Emo56.gif

במיוחד מכיוון שז'אנר היוצר/מבצע מאוד חביב עליי, אבל זה לא חד משמעי כי אווזת השלג עולה לי לראש ואני חושב לעצמי(זה בטוח לעשות את זה בפומבי?)שאני נהנה ממנו למרות(?) היותו ליריקסלס. כמו הרבה דברים זה צריך להיות במידה..

giloni

New member
תשובה קצרה

כשYes שרים, אין טעם (בדרך כלל) להתאמץ. בלאו הכי אנדרסון כתב מעצמו לעצמו ורק הוא מבין על מה ובשביל מה. לעומת זאת המוסיקה..אח המוסיקה... את אותם דברים אפשר לומר על רוב הדברים שיצאו מתחת לעטו המיוסרת של רוברט פלאנט... אבל כשלאונארד כהן שר, או כשפיטר האמלי מיילל, או כשרובט ואייט זועק את כאביו, או כשדייב קאזינס (אני יודע שרק אני מכיר אותו, לא צריך להתעצבן
) בקולו הצרוד מנגן על מיתרי נשמתי - או אז המילים...אח המילים... אבל גם המוסיקה! יקי

Abbe Faria

New member
לגבי ג'ון אנדרסון

האיש אמר שהוא כתב מלים שנשמעות טוב, ולא בהכרח עם משמעות... לא צריך לחפש משמעות בהרבה שירים, כי פשוט אין, הוא חיפש מלים שכיף לשיר וזהו. גם לפטר גבריאל לא חסרים שירים כאלה בימי ג'נסיס העליזים... אלא אם כן מישהו יכול לתת לי הסבר שיש באמת משמעות למלים של Supper's Ready...

JIMMYPAGE

New member
דעתי

לדעתי זה מאוד קשור לסגנון המוסיקה שאתה שמוע.. לדוגמה... אם תשמע שיר של דילן, כמובן שיהיה לך צורך להתעמק על המילים... אבל.. כשיש שיר לדוג: CHILD IN TIME של דיפ פרפל, ריצי בלקמור כר ידאג להסב את תשומת הלב שלך אליו בלבד...

Jam Head

New member
אני באופן אישי לא יכול להפריד

בין המילים לבין הלחן. אני חושב שהלחן יוצר את התמונה הכללית והמילים יוצרות את הפרטים. במילים שהיוצר כותב , הוא בעצם משתף אותך במחשבות שלו , ברעיונות שלו , בדרך חיים שהוא בחר ועוד ועוד... אני לא חושב שיש מילים מטופשות , כל ליריקה שמוצגת בשיר מייצגת השפקת עולם של היוצר - זה למה שיש מילים מורכבות יותר ויש מילים ילדותיות יותר. כמו כן , יש גם להקות שמעדיפות לשדר את המסר שלהם יותר במוסיקה משאר במילים. אני חושב שיש למילים - בעיקר בסגנון כמו רוק , מערך משפיעה באיכות הכללית של היוצר.

meindelbium

New member
תודה על הדעות לכולם

ויש כזה דבר מילים מטופשות... תמלול משוער של חלק משיר של פורטיס: "סנדניה סנדניה סנדניה סנדלאל דיגיגידיגידיגי סנדי פזפוזי גנגנו זנבנב ויוז'י..." הרעיון הובן נכון?

הממ, זה משו אחר לגמרי.

כשמדובר ביותר מכו פורטיס, שבכוונה שר בג'יבריש אז אפשרל הנות מהדביליות והצחוק שבעניין. ולדעת שהוא מסוגל לכתוב וכתב גמ אינספור שירים בעלי משמעות. לעומת זאת, כשמקשיבים ליוצר כמו למשל,דנה ברגר, ושומעים כמה שהמילים טיפשיות, ויודעים מראש שהיא כותבת ככה ברצינות תהומית וזה לא נראה לה דבילי לחלוטין, זו כבר הקשבה אחרת לגמרי.

meindelbium

New member
חחחחחחחח

פורטיס הוא מהיוצרים האהובים עלי אני חי לצלילי פלונטר וסיפורים מהקופסא יש לצערי המון יוצרים שהמילים שלהם מסתכמות ב"אוטו זבל קח אותי איתך", "יאללה לך הביתה מוטי" ו"ביחד נשרוד לחוד ניפול" (השנוי במחלוקת אגדית ממש) בנוסף לעוד הרבה... כל שנותר לי לקוות הוא שאנשים בסוף יבדילו בין אומנות ל..לא אומנות למרות שתמיד יש לזכור שעך טעם ועל ריח אין להתווכח

אנלא רואה את הצורך לזלזל בבילויים.

וחוצמזה ששאני לא חושב שיש משהו כזה "לא אמנות" אבל זה כבר נתון לוויכוח אחר לגמרי. בכול אופן אני ממש לא וראה את הצורכלזלזל בבילויים, טקסטים מרעניים ושנונים כמו שלהם לא נשמעו הרבה מזן בזרמ המרכזי של המוזיקה הישראלית... (אולי אוטו זבל הוא דווקא לא דוגמא טובה אבל גמבו יש פנינים כגון "אם להיות עמוק בזבל לפחות בנסיעה")

ThE RhythM

New member
../images/Emo6.gif

בזמן שכתבתי את ההודעה שלי כבר הספיקו לכתוב נוסחה שונה שלה

meindelbium

New member
"על טעם וריח.."

הבילויים בחלק מהשירים שלהם מעבירים אפילו ביקורת חברתית אבל המילים של השיר הזה, בתור אחד ששמע אותו יותר מפעם אחת, קצת מגוחכות

בכלל לא מגוכחות לטעמי.

להפך, זה פאילו שיר ממש משעשע, ובהחלט לא בסטנדרט הגיחוך והמסחריות של "אתה תותח". עמכל הכבוד ל"על טעם ועל ריח".

meindelbium

New member
שוב, לדעתך

יכול להיות שיש שם כמה וכמה פנינים אבל השיר בכלליות...לא יודע, לא לטעמי ושלא תטעה, הבילויים להקה מאוד נחמדה לדעתי

ThE RhythM

New member
../images/Emo88.gifבושה

האזכור של שורה משיר של הבילויים לצד שירים של סאבלימינל ושרית חדד קצת צרב לליבי, במיוחד בהתחשב בעובדה שדווקא הבילויים הן בין הלהקות עם הטקסט הכי חזק (וטוב) שנראו פה לאחרונה ("אוטו זבל קח אותי איתך" הוא באמת לא דוגמה טובה במיוחד
) וזהו, כשמדברים על טקסט סתמי, הבילויים ממש לא נכנסים לקטגוריה (ובטח לא במשפט אחד עם שרית חדד וסאבלימינל
) מצטער, אני אוהב אותם

HelterSkelter1

New member
אני לא הייתי ממהר להגדיר מהיא

אומנות ומה היא לא. גם המושג אומנות הוא לא ממש מוחשי וקונקרטי. חוצמזה, יצא לי לשמוע שיר של הבילויים, ודווקא הם די מרעננים יחסית למה שיש פה במיינסטרים.

P o M i K i

New member
זה תלוי

יש להקות שאני שומע רק בשביל המוזיקה ויש להקות כמו נגיד לד זפלין שהמילים שלהם לא בשמיים (כמובן שחלק מהשירים שלהם כן) אבל יש להם מוזיקה מפוצצת שאני שומע רק בשביל המוזיקה. ויש להקות למשל כמו פינק פלויד שיש להם אחלה מילים אבל אני כבר לא יכול לשמות את המוזיקה שלהם כי היא כל כך מעוסה כבר (רק בתקופה שילטון ווטרס) זה כמו נגיד לשמוע שיר של בוב דילן ולהנות מהמילים ואז לשמוע קראור לאותו שיר ולהנות מהמנגינה. זה תלוי מי שומעים, יש שירים שאתה ממש נהנה לשמוע בפעם הראשונה ואז מקשים למילים ומגלה כמה הם מטומטמות וזה הורס הכל.

P o M i K i

New member
יש גם אמנים שמשלבים

בצורה ממש טובה בין מנגינה למילים ופשוט ממש כיף להקשיב להם נגיד כמו ניל יאנג (או קרוסבי סטיל נאש & יאנג) שהוא עושה את זה בצורה ממש ממש טובה.

למעלה