אפשר להמליץ לך על משהו?
בחור בשם Dave Cousins, ששמעתי כבר כמה המכנים אותו דילן הבריטי, כמו למשל מי שכתב את הסקירה אודותיו ב AMG ואומר: Dave Cousins may be the most talented Dylan-influenced songwriter to come out of England.אני למשל סבור, ואני מודה שאני היחיד המחזיק בדעה הזו, ש Bob Dylan may be the most talented Cousins'-influenced songwriter to come out of USA. זה כמובן בלתי אפשרי מהסיב הפשוטה שכשקאזינס כתב את השיר הראשון שלו, דילן כבר היה איקון לירי עולמי (אפילו יותר מרפי לירי מכלא 6
). עם-זאת, אני רואה לעצמי חובה להביא את תודעת קאזינס לקהל הצמא למוסיקה איכותי בארץ הקודש, ובעבר (ויעידו על כך החברים הותיקים בפורום הזה ובשאר פורומי המוסיקה העבריים ברשת) עשיתי מסיון אגרסיבי ללהקתו של קאזינס, The Strawbs. מאחר והבחור הקליט רק
אלבום סולו אחד, שרק לפני כמה חודשים ראה אור כדיסק, לא נותר לי אלא לחזור למסיון העתיק שלי ולהציע לך לקיים מפגש בלתי אמצעי עם המוסיקה של ה Strawbs. תגלי שמה שכתבת, ובצדק רב, על ז'אק ברל, יכול להיות נכון במידה רבה גם כשמדובר בדייב קאזינס, אלא שבמקרה הזה, המוסיקה המלווה את התמלילים הנפלאים שלו, היא מוסיקת פולק-רוק-פרוגרסיבית מהמשובחות שידעו שנות השבעים. אני ממליץ לך להתחיל באלבום
From the witchwood שיצא ב 1971, ובו מככב וירטואוז הקלידים ריק וויקמן, בנגינה בארוקית מופלאה המלווה את קולו החם של קאזינס ולעבור אחר-כך לאלבום הבא Grave New World, שתוכלי לקרוא עליו אם תלחצי על הקישור - פצצת מלוטרונים וגיטרות אקוסטיות, סיטאר ודולצימר, האמונד ושוב הקול והמילים של קאזינס, בתוספת הרמוניה קולית משתקת מצד חבריו להרכב. קאזינס המשיל לכתוב את מרבית החומר של הלהקה, והוא ממשיך לעשות זאת To this very day ואף יופיע לנוחיות חובבי הפרוג עם ההרכב של הלהקה מ 1974, בפסטיבל הפרוג בנירפסט בתחילת יולי. לא הייתי ממליץ לך אלמלא הייתי יודע שכל מי שנענה להמלצה הזו, הפך להיות מסיונר לא פחות קנאי ממני לאיש המופלא הזה וללהקתו. יקי