סתם משהו מעניין.

אני עדיין בדעה

שמדובר בשילוב של ב' (חברות התקליטים הפסיקו להשקיע בלהקות חדשות, בין אם בגלל משבר כלכלי או סיבות אחרות) ו-ג', שקשור גם הוא לב'. לרצח רבין לא היה שום קשר לזה, לדעתי, וגם לא למותו של קוביין. אולי עלייתו של ערוץ 2 דווקא כן קשורה, מה שקראת "זילות" המוסיקה.

vegetable man

New member
את לא חושבת

שיש תהליכים נפשיים שהעם הזה עבר? שאולי יש פה סיבות יותר מופשטות? אני בתור נער בן 15 בכל אופן, שמתי לב לשינוי הזה שחל בנו, ואני ממש לא חושב שהוא רק מסיבות כלכליות. נראה לי מדי קל לטפול את השבר הזה לעניינים פיננסיים וערוץ 2

חרטושה

New member
אפשרות נוספת היא

שאנחנו פשוט לא נמצאים במקום הנכון. יש סצנה שלמה בארץ (שמעתי עליה) של רוק אלטרנטיבי, בהוצאה עצמית וכו'. אז נכון שאף אחד לא שמע עליו למעט מי שמתעניין, אבל מישהו אוסר עלינו להתעניין בו? אשמתנו.

One Echoe

New member
אני מכיר חלק מהסצינה.

חלק מהלהקות הן: אלקטרה והגירלז. אבל אני חושב שאיש הירקות מתכוון לסצינה המרכזית שהייתה בישראל, ולא לסצינת שוליים זעירה.

avki

New member
אני רק רוצה לציין ששנת 95' היא

מבחינתי אבן דרך באחד מהתהליכים הכי טובים שקרו למוזיקה של השנים האחרונות - אלבומה הראשון והמופתי של אלג'יר יצא בשנת 95' - ללא ספק אלבום דגול שאמנם הוא ממש לא 'חשוב' ולא שינה משהו אז, אבל בלעדיו לא היו מתגלגלים דברים כמו שהתגלגלו, ואלג'יר לא היו משפיעים ומשנים את המצב כמו ששינו אותו. חוץ מזה אני מסכים, ובכל זאת סעיפים א' וד' זניחים לעמות האחרים, בעיקר לעומת ב'.

One Echoe

New member
אני חושב שאתה מגזים,

עם כל הכבוד לנאמנות ותשוקה, איזו השפעה הייתה לו על המוזיקה הישראלית ועל הרוק הישראלי בפרט?

avki

New member
לא הייתה לו. זה בדיוק מה שהדגשתי.

הבנת הנקרא גיל...

One Echoe

New member
הבנת הנקרא, אבקי.

"אבל בלעדיו לא היו מתגלגלים דברים כמו שהתגלגלו, ואלג'יר לא היו משפיעים ומשנים את המצב כמו ששינו אותו."

avki

New member
זאת אומרת, שאז הוא לא שינה ולא

השפיע, אבל על ההווה הוא כן.

avki

New member
ומצטער אם הטעות שלי הייתה על חשבונך

לא התכוונתי לזלזל בך.

avki

New member
אז ככה:

אחרי שהאלבום נחל כשלון מסחרי, והצלחה ביקורתית חלקית, פרשו חברי הלהקה לעיסוקים אחרים. אביב נשאר להגורר בת"א ולחפש את עצמו בין עבודות מזדמנות. גבריאל עבד חלקית על אלבומי סולו שזכו להצלחה חלקית, והיו ידועים יחסית בין נגני הגיטרה בארץ, ופחות בין שומעי הרוק. בסוף שנות התשעים חזרו השניים לגור ביחד בדירה בת"א, והקליטו ואילתרו ריפים וקטעים קצרים שונים, ביחד עם ידידה של גבריאל שהכיר במהלך העבודה על האלבומים שניגנה על כינור. השניים קיוו להשיג חוזה מחודש עם NMC או הליקון, אבל לא מצאו את החופש בהקלטות שהם רצו בו, ולכן ויתרו פעם נוספת על הקלטה רצינית של חומר לאלבום חדש. באותם השנים הדרדר מאד מצבו של גבריאל, ובין אלבום עצמאי אחד למשנהו הוא הספיק להתאשפז תקופה ארוכה באברבנאל. בשנת 2002 השניים החלו מתקרבים יותר ויותר לדת (גבריאל בא מבית דתי ואביב מבית מסורתי, שניהם גדלו ביישוב תלמי אליהו - יישוב קהילתי חצי דתי). הם עברו לגור בירושלים וללמוד בישיבה שם. לאחר חודשים מועטים עזבו את הדת פעם נוספת, כשהם מרגישים שהם לקחו המון מהישיבה ומלמודי הדת, אך מרגישים שלא זו היא דרכם. אחרי זמן מה חזרו לגור בת"א. לאחר זמן מה של חיפוש עצמי ונפילות מסוגים שונים בחיים, אביב ניסה להתאבד. הוא אושפז תקופה קצרה בארבאנל גם כן. השניים החלו חושבים על אלבום חדש\ישן שיעבדו עליו עם החברים מההרכב המקורי, וכמו כן ישתמשו בחלק מהחומרים שהקליטו בזמנו. הם חפשו חברה שלא תתערב להם בהקלטות מצד אחד, ומצד שני החוזה יהיה משוחרר ויתן להם חופש ביטוי מספק בהכנת האלבום. הלהקה המחודשת מצאה את מבוקשם בחנות התקליטים 'התו השמיני' שפתחה לייבל פרטי ומעודד אמנים לפני מספר שנים. התנאים היו מעל הציפיות, ואביב לקח על עצמו את הפקת האלבום הבא. במשך 2003 עבדו החברה על האלבום הבא, כשמצבו של גבריאל חוזר להיות לא יציב. ב2004 עשה האלבום מהפכה מבחינות רבות ברוק הישראלי האותנטי וזכה לשבחים רבים. היו מבקרי אלבומים שאמרו שהאלבום הזה החזיר אותם לפרופורציות, ושהאלבום הזכיר להם מה הוא רוק ישראלי איכותי באמת. הן המבקרים והן קהילת הרוק הישראלי בארץ יצאו מגידרם נוכח האלבום. האלבום הכיל את כל האלמנטים של אלבום רוק ישראלי חזק ובועט. האלבום התמודד וזכה בתארים ובקטגוריות רבות בגופים שונים כגון פרסי אמ"י של הערוץ 24, פרסי אקו"ם ועוד. לאחר סיבוב הופעות שארך שנה, והיה מהמוצלחים ומהגוונים שהיו בארץ בשנים האחרונות, החליטו הלהקה על הפסקת הפעילות. אביב פרש לחופשה קצרה בחו"ל, וחזר לארץ לחופשה, ולאחר מכן לעבוד על חומרים שונים בשביל האלבום הבא שלהם. גבריאל פרש לסיבובי הופעות אינטימיים. חשיבותו של האלבום השני של אלג'יר הוא בהחזרת הרוק הישראלי לאיכויות שהלמו אותו בתקופות אחרות. חשוב לציין שבסופו של דבר האלבום מחר מעל 15,000 עותקים והראה שיש עוד קהל שצורך מוזיקה איכותית בארץ. מצד שני, חשוב לראות את הדברים כמו שהם, ולראות שאחרי האלבום הזה לא בא גל של להקות שניסו לחקות אותו או להקות שניסו ליצור רוק ישראלי באותה איכות ואותנטיות שאלג'יר הצליחו ולהתפרסם, כך שבעצם הלהקה לא עשתה מהפכה כל שהיא בתחום המוזיקה בארץ.

חרטושה

New member
תודה על השידור החוזר.

1. מתי ייצרו פה בדיוק רוק בועט אי פעם? ואני לא מדברת על להקות שוליים שאף אחד ממלא לא שם לב אליהן. לעניות דעתי לא הייתה פה אף פעם מחאה של ממש וגם על אמירות אפשר לפסוח. 2. חברות התקליטים תמיד מעדיפות ללכת על בטוח. הן חייבות לרצות גם גורמים נוספים וזה המחיר כנראה. זה כמובן למעט לייבלים קטנים ועמצאיים שתמיד היו ותמיד יהיו. 3.הסעיף הזה ממש מדכא אותי. אין גראנג' בארץ, אז אני אתייחס לחו"ל כמובן. אני שומעת הרבה פוסט-גראנג'. יש המון להקות טובות מאד לדעתי שמנגנות פוסט גרנאג' מעולה. הבעיה היא שכולן מושוות לנירוונה או לפרל ג'אם. כאילו שום דבר לא קרה אחרי הלהקות האלה, וזו טעות לפי דעתי. תנו לקורט לנוח על משכבו בשלום. דברים מרגשים אכן קרו לדעתי, תנו להם. 6. עכשיו פיל קולינס בא. וגם דיפ פרפל. אמנם באיזה מליון שקל לכרטיס, אבל נקווה שיהיה טוב. 9.נכון לחלוטין!! 10. אם לאומנים היה גם שכל, הם היו מנצלים את המדיום הזה במקום להלחם בו ובמקום להיות עזים של חברות תקליטים מטופשות. אינטרנט זה ההיילייט של יחסי הציבור שכל אומן חולם עליהם חלומות רטובים בלילה. אחרת לא היו מרשים לנו, תאמין לי. 11. איזה להקות? אישית לא הרגשתי בחסרונן. אולי מפני שאני לא חושבת שהמוסיקה הישראלית אי פעם הייתה מעניינת מספיק, או טובה מספיק , למעט שני דיסקים בדיוק.

חרטושה

New member
והתנצלות ../images/Emo9.gif

נצטרך להמשיך את הדיון המעניין הזה בפעם אחרת, אני טסה בבוקר לחו"ל לשבוע. תמשיכו את הדיונים המעניינים ותהיו טובים, נשתמע בקרוב.

vegetable man

New member
מאיפה אתחיל?

1. ייצרו. אמנם לא בכמויות, אבל יצרו. "כרמלה גרוס ואגנר", "נושאי המגבעת", "ריר", "מופע הארנבות של ד"ר קספר", "אוליב", "פורטיסחרוף". ויש עוד לא מעט, שרובם לא היו בשוליים, והיה להם קהל, וכן, הם בעטו גם בעטו, ויודעת מה, עזבי רוקרול לרגע. מה עם סגנונות אחרים שנעלמו? אני אוהב מוסיקה טובה – רוק או לא רוק. מה לעשות, יש מי ששולל מוסיקה מראש רק בגלל שהיא ישראלית, זה כבר בעיה שלו והפסד שלו. 2. חברות התקליטים פירגנו, וברמות, לאמנים מתחילים. היה חופש אמנותי. ברור שהמטרה לעשות כסף, אבל זו שאלה של מינון. אז חברות חיכו שיפנה אליהן אמן מוכשר, ולכשהופיע - הוא הוחתם והוציא אלבום כטוב על ליבו. היום - הם מחפשות את הגימיק שבזכותו ירוויחו כסף, ואמנים מוכשרים - נאלצים להפיק את אלבומם באופן פרטי. 4. היתה השפעה ישירה של גראנג'. גוד דאם, איפה קוטנר כשצריכים אותו. כל הפריחה של מועדון "רוקסן" בת"א היתה סביב העניין הזה. 6. זה נראה מעט מדי, מאוחר מדי, ורק למראית עין נדמה שיהיה בסדר, למרות שהלואי ויתחילו לבוא לפה אמנים מחו"ל. 11. המוסיקה תמיד היתה מעניינת, השאלה כמה מעמיקים כדי להגיע אליה. רשימה חלקית של אמנים (מוכרים יחסית, אני לא אלאה עם שמות שלא זכו להצלחה מסויימת) נעדרים: החברים של נטאשה, אבטיפוס, סיוון שביט, הקספרים, איפה הילד?, קרח תשע, המכשפות, הג'ינג'יות, רעש, סבווי סאקרז, זקני צפת, נקמת הטרקטור, גן חיות, כשניקו תתחיל לדבר, סטלה מאריס, תופעת דופלר. כל היודע דבר על מקום המצאם מתבקש להודיע בהקדם להד ארצי. רובם היו אמנים מעניינים, מקוריים עם שירים טובים ומעלה. וזאת בלי להזכיר אמנים שנשארו - אבל אחרי 95 פשוט עשו מוסיקה איומה. ואני מאוכזב מהגישה הכללית והצפויה פה - שינויים בהרגלי השמיעה ובכלל בחיים, לא נובעים רק ממניעים חומריים, כמו כסף, ערוץ 2. אני לא מוכן להסתמך רק על ראיות מוחשיות וחותכות. אני מאמין גדול בפסיכולוגיה, ותהליכים נפשיים שעברנו - היו פה, בלי צל של ספק. אבל פסיכולוגיה, במדינה שלנו לצערי, תמיד היתה תחום נלעג ולא מוערך. וכן - זה בהחלט אשמתו/הפסד של מי שלא שומע - ישנם כאלה גם עכשיו.

למעלה